|

Galatsaray isyan etti

Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Grundig ile oynanan karşılaşma öncesi yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı.

Yeni Şafak
09:51 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 07:02 - 24/04/2015 Cuma
IHA

Sarı-kırmızılı kulüp, İzmir Atatürk Spor Salonu'nda Galatasaray Daikin ile Fenerbahçe Grundig arasında oynanan Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi Final Etabı maçı öncesi yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Kulübün internet sitesinde yer alan açıklama şu şekilde:



"İki takım taraftarlarının da gelmesine izin verilen maç, ısınmanın ortasında olaylara sahne oldu. Taraftarların karşılıklı atışmasıyla başlayan olaylar, Fenerbahçe Grundig taraftarlarının Galatasaray tribünlerine yaklaşmaya çalışması ile doruk noktasına ulaştı ve salonun boşaltılmasına kadar uzandı.



Emniyet güçleri ilk etapta Galatasaray tribünlerinin boşaltılmasına karar verdi. Daha sonra Fenerbahçe tribünleri boşaltılmaya başlandı. Ancak protokol arkası tribünde oturan Fenerbahçe taraftarları herhangi bir olaya sebebiyet vermedikleri gerekçesiyle salonu boşaltmak istemediler.



Galatasaray'dan dava uyarısı


Türkiye Voleybol Federasyonu yetkilileri maçın kalan Fenerbahçe taraftarı önünde oynanmasına karar verdi. Turnuva için İzmir'de Galatasaray Daikin'le birlikte bulunan Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce karara itiraz etti ve kararın uygulanması halinde Türkiye Voleybol Federasyonu'nun kararı karşısında, Başkanımız Sn. Duygun Yarsuvat'ın da bilgisi ve talimatı dahilinde gerekirse hukuksal yollara başvurulacağını üzerine basa basa ifade etti.



Galatasaray Daikin sporcularının ailelerinin de salondan çıkmalarının üzerine bu kararın kabul edilemez olduğunu ısrarla dile getiren Ali Yüce, Voleybol Federasyonu yetkililerine karşı itirazlarını sürdürdü ve Galatasaray Daikin soyunma odasından çıkmadı.



Fenerbahçe Grundig İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu, kendi taraftarlarına salonu boşaltmaları için çağrıda bulundu ve kararın adaletsizliğini açıkladı. Ali Yüce ve iki takımın idarecilerinin mücadeleleriyle salon sonunda boşaltıldı ve 19.30'da başlaması gereken maç için, takımlar 21.20'de ısınmaya çıktılar ve karşılaşma 21.30'da başladı."

#galatasaray
#derbi
#voleybol
#fenerbahçe grundig
9 yıl önce