|

Davutoğlu sandık görevlilerine seslendi

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Seçim Sandığı Eğitimi'ne katılan 800 bin kişiye video konferans yöntemiyle hitap etti.

Yeni Şafak
22:20 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 20:05 - 5/06/2015 Cuma
AA

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bugün Diyarbakır'da çok acı bir olay yaşandı. Bu olay dahi gösteriyor ki Türkiye'de seçimin suhuletle yapılmasının önüne engel çıkarmak isteyen çevreler var. Gerçekten bir kaza mı saldırı mı olduğu detaylı olarak araştırılıp, mutlaka eğer bir saldırıysa sorumluları bulunacak" dedi.



Davutoğlu, "AK Parti Seçim Sandığı Eğitimi"ne katılan sandık görevlilerine video konferans yöntemiyle bağlanarak hitap etti.



Konuşmasına "Hayırlı akşamlar, diliyorum değerli dava arkadaşlarım. Size Gaziantep'ten kucak dolusu selamlar. Aslında bu akşam Türkiye'nin en geniş ailesinin AK Parti ailesi olduğunu bir kez daha ispat ediyoruz" diyerek başladı.



Herhalde dünyada hiçbir yerde, bir anda yaklaşık 800 bin aile ferdinin bir araya geldiği bir toplantı olmadığını ifade eden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Sandık müşahidlerimiz, sandık kurul üyelerimiz, bina ve kat sorumlularımızla takriben 800 bin kişinin görev alacağı pazar günkü seçimler öncesinde hep beraber bir değerlendirme toplantısında bir aradayız. Ben öncelikle Rab'bime hamdediyorum. Böyle bir ekibin, kadronun başında bulunmak, onlarla böyle bir kutlu yürüyüş içinde, böylesine geniş aile ortamında buluşmak olabilecek en büyük onur. Hepinizi saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Hem sizleri, sizlerin ailelerini, bütün vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum."



"Bu görev Mehmetçiğin nöbeti gibi"


Türkiye'nin demokraside çok ciddi sınavlardan geçtiğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:



"Çok acılı süreçler yaşadık. Öyle dönemler oldu ki tek parti gibi açık sistemin olmadığı, şeffaf seçimlerin olmadığı, oyların açık yapılıp, sayımın kapalı yapıldığı 1946 seçimini yaşadık. 1960'ı yaşadık, milli irade ile iş başına gelen iktidarın başbakanının iktidardan edilme yanında, idam sehpasına götürüldü. 1980'i yaşadık, yine milli irade ile oluşan TBMM'nin kapısına kilit vuruldu. 28 Şubat'ı yaşadık, milli iradeyle hükümet görevini almış rahmetli Necmettin Erbakan Hocamız ve hükümetinin bir baskıyla bir şekilde milli iradeyi sorgulayan, hesaba çeken bir tutumla milli iradenin verdiği görevden uzaklaştırılma sürecini yaşadık."



Her aşamada büyük acıların yaşandığını ifade eden Davutoğlu, "Ama bu acıların hepsinden bizi çıkaran, bu acılar karşısında, bu zorluklar karşısında nihai olarak hepimizde güven uyandıran en temel unsur sandık oldu" dedi.



Sandık güvenliyse şeffafsa sandığa sahip çıkacak kararlı bir kadro varsa bütün yanlışlıkların düzeltileceğini vurgulayan Davutoğlu, "Bugün bizim en büyük teminatımız sandıksa sandığın da en büyük teminatı 800 bin görevlisiyle o sandıkları korumaya azimli, kararlı AK Parti kadrolarıdır. Sizlerin nöbetlerinizde başarılı olmanızı diliyorum" diye konuştu.



Davutoğlu, bu görevin vatan, sınır nöbeti tutan Mehmetçiğin nöbeti gibi olduğuna dikkat çekerek, "Çünkü Mehmetçik sınırda nöbet tutarak vatanı korurken, sizler de sandık başlarında her biriniz o sandıkların namusunu, geleceğini koruyarak aslında demokrasiyi de korumuş oluyorsunuz. Hep örnek verdiğim, Mersinli, Arslan köylü yiğit kadınlarımızın 1947'de 'Sandık namusumuzdur' diye sandığa kapanmaları bugün artık bir sembol olmuştur. Sizlerin hepinizin, Türkiye'nin her yerinde bu aynı inançla aynı kararlılıkla bu aziz görevi, bu aziz görevi yapacağınıza inanıyorum" diye konuştu.



"Çok asil bir görev yürütüyorlar"


Davutoğlu, 78 ilde 109 miting yaptığını, vatandaşlarla buluştuğunu ifade ederek, bugün Kilis'te, yarın da Antalya ve Konya'da vatandaşlarla buluşarak 81 ilde vatandaşlarla buluşmuş olan tek genel başkan olarak halkın huzuruna gideceklerini söyledi.



Bunun AK Parti kadrolarının Türkiye'de ne kadar geniş bir tabana yayıldığını, Türkiye'nin bütününü kucakladığını gösterdiğini belirten Davutoğlu, "Türkiye'nin her köşesinde varız. Buradan da Türkiye'nin her köşesine seslenebilen, her köşesindeki dava arkadaşlarıyla konuşabilen yegane genel başkanı olmanın büyük onurunu taşıyorum. Eğer ben bu onuru taşıyorsam, bu onur sadece benim gayretlerimin neticesi değil, sizlerin fedakarlıklarınızın neticesi. Bu onurun asıl sahibi sizlersiniz" diye konuştu.



Bu 800 bin kişiyle pazar günü önemli bir görevin ifa edileceğini belirten Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Üç aşamalı olarak olaya bakmanızı rica ediyorum. Bugün burada ve bütün Türkiye'de aslında bir eğitim süreci içerisindeyiz. Birinci aşama, sandık başına giden kadarki aşamadır. Bu aşamada aldığınız eğitimleri sandık müşahidi olarak, sandık kurulu üyesi olarak, bina ve kat sorumlusu olarak yapmanız gerekenleri lütfen pazar günü görev başına gitmeden önce yarın detaylı gözden geçirin. Bu bilgi birikim ve donanımla ikinci aşamaya, sandık başındaki görevinize başlayın. Türkiye'nin doğusunda, güney doğusunda, batısında, her yerinde bir hususa dikkatinizi çekmenizi isterim. Sandık görevi yapanlar sandık müşahitleri, kurul üyeleri, hepsi çok asil bir görev yürütüyorlar. Onların güvenliklerinin teminatı Türkiye Cumhuriyeti devletidir. O görev esnasında size dönük bir herhangi bir provokasyon olursa size dönük herhangi bir tehdit, şantaj ya da istenilmeyen bir durum söz konusu olursa lütfen hiç çekinmeden hem kendi onurunuz hem sandığın onuru için emniyet görevlilerimizi haberdar edin."



"Sandık başından ayrılmayınız"


Diyarbakır'da yaşanan patlamaya da değinen Davutoğlu, "Bugün Diyarbakır'da çok acı bir olay yaşandı. Bu olay dahi gösteriyor ki Türkiye'de seçimin suhuletle yapılmasının önüne engel çıkarmak isteyen çevreler var. Ya da işte neticede bakacağız, gerçekten bir kaza mı saldırı mı olduğu detaylı olarak araştırılıp, mutlaka eğer bir saldırıysa sorumluları bulunacak" diye konuştu.



AK Parti hareketinin 13 yılı içinde hiçbir şiddet olmadığına dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:



"Hiçbir gerilim unsuru yoktur. Seçimlere hep barış ortamı içinde gittik. Barış ortamı içinde oylarımızı kullandık. Bu seçim döneminde partimize yönelik birçok saldırı gerçekleşti. Biz bunları basiretle soğukkanlılıkla karşıladık. Burada bütün teşkilatlarımıza birkez daha teşekkür ediyorum. Bugünkü Diyarbakır'da olan olay üzerinden herhangi bir istismarın yapılmaması önemli. Benzer olaylar ile partimizin üyelerinin tahrik edilmesi karşısında da hepinizi soğukkanlılığa davet ediyorum. Basiretli şekilde ama kesinlikle kesinlikle hiçbir şeyden çekinmeden pazar günü sandık başlarınıza belki de hayatlarınızın en onurlu görevlerinden birini, gelecek nesillere, torunlarınıza anlatacağınız güzel bir hikayeyle destanla ülkemizin kaderinin yazıldığı 2015'in 7 Haziran'ında o görevin başındaydım diye aktaracağınız çok asli bir görev yürüteceksiniz.



Bu görev esnasında herhangi bir usulsüzlük olmaması, herhangi bir şekilde seçimin şeffaflığına, güvenilirliğine zarar gelmemesi için azami özen gösteriniz. Türkiye'nin neresinde olursa olsun mutlaka teşkilatlarımızla irtibatlı olunuz. İstenilmeyen bir durum olduğunda genel merkezi haberdar ediniz. İl ve ilçe teşkilatlarımızı haberdar ediniz. Olaya anında müdahale etmek ya da istenilmeyen bir durumu hemen düzeltmek bu bakımdan önemlidir. İnşallah sandık başında bu görevleri tam olarak ifa edince sakın ola ki sandık kapandı diyerek sandık başından ayrılmayınız. Aksine esas hasat dönemi o anda başlıyor."



"Hasada dönüştürecek olanlar sizlersiniz"


Şu ana kadar 81 ilde tohum ektiklerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı ile 12 yılda ektiği tohumların büyüdüğünü, fidan olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Şimdi daha da büyütüyoruz. İnşallah çınar olacak. 81 ilde her yere tohumlar ektik. Şimdi hasat zamanı. Sizler, sandık başında yaptığınız görevle sandık kapanana kadar o hasadın garantisi, teminatısınız. Sadece 800 bin değil, 10 milyona yakın üyemizin, 53 milyon seçmenin içinde büyük bir çoğunlukla AK Parti seçmeni olan kadınları düşündüğümüzde, 10 milyonlarca kişinin ümidi sizlersiniz. Onların emeklerinin nihai kertede toparlanacağı, hasada dönüştürecek olanlar sizlersiniz" diye konuştu.



Başbakan Davutoğlu, İstanbul'da iki gün içinde 18 miting yaptığını ve Sancaktepe'de yaşadığı bir anısını paylaştı.



Yaşlı bir amcanın miting boyunca dua ettiğini belirten Davutoğlu, bu duaların en büyük destekleri olduğunu söyledi.



Bütün mitinglerde dua edenlerin olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şöyle konuştu:



"Onların dualarının da bekçisi sizsiniz, dökülen terlerin bekçisi sizsiniz. Toplanacak hasadın en büyük onuru da size ait olacak. O gün gidiniz hem sandık görevinizi yapınız, sandık kapandıktan sonra üçüncü aşamada o sayım işleminde mutlaka başında bulunun. Tutanakların imzalanmasında kesinlikle masayı ve odayı terk etmeyin. Tutanaklar imzalandıktan sonra da bitmiyor bu tutanakların seçim kurullarına götürülmesine mutlaka nezaret edin. Orada birleştirme tutanaklarının bir araya gelmesi esnasında olabilecek yanlışlıkları engellemek için orada görevinize devam edin. Nihayet orada yapacağınız, bütün bu süreçte harcayacağınız vakit bir ülkenin kaderini etkileyecek belki de altın dakikalar, altın saatler olacak. Bizim için de altın gün 7 Haziran. O hasadın toplanmasında sizlerin büyük bir katkısı olacak."



Birleştirme tutanakları ve diğer seçim tutanaklarıyla ilgili bilgileri parti üzerinden genel merkeze de aktaracak sistemleri olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Bunları da yapacaksınız. Böylece birçok kontrol mekanizmasıyla Allah'ın izniyle milletin de iradesiyle 7 Haziran'da şeffaf, dürüst, herkesin onaylayacağı güzel bir netice alacağımıza inanıyoruz" dedi.



Sandık görevlilerini gayretleri ve kararlılıklarından dolayı tebrik eden Davutoğlu, "Gün bugündür. Gün nöbet günüdür. Gün oy vererek görevimizi yapma dışında oylarımıza sahip çıkarak Türkiye'nin kaderini belirleme günüdür. Sizlere güveniyorum" diye konuştu.



Başbakan Davutoğlu, bütün bir milletin AK Parti hareketine duyduğu güvenle sandık görevlilerine seslendiğini dile getirerek, 7 Haziran akşamı demokrasi şöleninde yine hep birlikte olacaklarını aktardı.



"Bu görevi yapmanıza büyük önem veriyoruz"


Davutoğlu, "Ama onun demokrasi şölenine, onun bir bayrama dönüşebilmesi için 7 Haziran akşamı milletin tekrar rahat bir nefes alabilmesi, istikrarın devamı için sandıkların güvenliğinin teminat altına alınması, sandık başındaki görevli olan arkadaşlarımızın bu hasadı en iyi şekilde toplamaları lazım" ifadelerini kullandı.



Bu ulvi, asil ve asli vatandaşlık görevinde bulunan bütün herkesi selamladığını ve bağrına bastığını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:



"Allah sizlerin ve hepimizin yardımcısı olsun. Milletimizin birliğini, devletimizin bekasını, toplumumuzun düzenini muhafaza etmek için bize güç kuvvet versin. Aramıza nifak sokmak isteyenlerin nifak sokmalarına fırsat vermesin ama bütün bunların gerçekleşmesi ve bütün bu duaların tecelli edebilmesi için sizlerin büyük bir gayretle 7 Haziran'da bu görevi yapmanıza büyük önem veriyoruz. Allah gazanızı bu anlamda demokrasi gazanızı muzaffer eylesin. Her birinize, eşlerinize ve fedakarlık yapan bütün aile fertlerinize teşekkürü bir borç biliyorum. Allah yolumuzu açık eylesin, menzilimizi hayreylesin. Yeni Türkiye yolunda inşallah bu yürüyüşümüzü muzafferiyetle neticelendirsin."

#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#AK Parti Seçim Sandığı Eğitimi
#video konferans sistemi
#hitap
9 yıl önce