|

Genç sporcudan fair-play örneği

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Liselerarası Kros Yarışı'nda ayağı burkulan arkadaşına yardım eden Güven Ege Yuvarlak, fair play örneği sergiledi.

Yeni Şafak
15:34 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 12:42 - 16/05/2015 Cumartesi
AA

Gençlik Haftası kapsamında, ilçedeki liseler arasında düzenlenen yarış sırasında Uğur Anadolu Lisesi öğrencisi Taylan Şahin'in ayağı burkuldu. Okul arkadaşı Güven Ege Yuvarlak, yarışı bırakarak Şahin'e yardım etti.



Sağlık görevlilerinin ayağına müdahale ederek tekrar parkura döndürdüğü Şahin, bir süre sonra ağrısının yeniden başlaması üzerine yarışa devam edemedi. Güven Ege Yuvarlak, koluna girerek yardım ettiği arkadaşını bitiş çizgisine kadar getirdi. Yuvarlak, yarışı beraber bitirdiği arkadaşını daha sonra kucağına alarak, sandalyeye kadar taşıdı. Burada Şahin'in bileğine buzla kompres yapıldı.



Ödüllendirilecek

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kamil Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, parkurda ayağı burkulan arkadaşına yardım etmek için bir sporcunun yarışı bıraktığına dikkati çekerek, "Bu bizim bazı değerlerimizi kaybetmediğimizin bir göstergesi" dedi.



Çoban, yarışta dereceye giren öğrenciler ile arkadaşına yardım ederek fair play örneği sergileyen öğrencinin 19 Mayıs Salı günü düzenlenecek törenle ödüllendirileceğini bildirdi.



"Yarış, arkadaşımdan önemli değil"

Arkadaşına yardım etmek için yarışı bırakan Güven Ege Yuvarlak, koşarken arkadaşının sesini duyduğunu belirterek, "Sonuçta okul arkadaşım. Onu bitiş çizgisine kadar taşıdım. Yarış, arkadaşımdan önemli değil. Yarışta 5 veya 6. geliyordum, sesi duyunca döndüm. Yoksa derece alabilirdim" dedi.



Yarış sırasında ayağı burkulan Taylan Şahin ise 2 bin 800 metrelik parkuru koşarken ayağının burkulduğunu, ambulansta ilk müdahalesi yapıldıktan sonra arkadaşının yardımıyla bitiş çizgisine ulaştığını ifade etti.







#fair play
#Liselerarası Kros Yarışı
#Güven Ege Yuvarlak
#Muğla
#Fethiye
9 yıl önce