|

'Genç yaşta futbolu bırakıyordum'

Galatasaray savunmasının başarılı ismi Aurelien Chedjou, Four Four Two Dergisi’ne konuştu. Sarı-Kırmızılı futbolcu, 22 yaşında futbolu bırakıp Kamerun'a dönecektim ancak annem telefonda beni engelledi. Onun tavsiyesiyle buradayım" dedi.

Yeni Şafak
11:10 - 3/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:28 - 3/02/2016 Çarşamba
Diğer

Sarı-Kırmızılı takımın 30 yaşındaki Kamerunlu oyuncusu

Chedjou, FourFourTwo dergisine verdiği röportajda kariyeri ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.



'Devam edersem gurur duyarım'

Sezon sonunda kontratı bitecek olan Chedjou, “Kendimi burada çok iyi hissediyorum ve yeni kupalar kaldırmak istiyorum. Devam edersem gurur duyarım" sözleriyle yönetime mesaj gönderdi. Orta sahadayken top kapma konusunda iyi olmadığını itiraf eden Kamerunlu, “Savunmadayken de en büyük hatam bazen aşırı rahat olmak. Bazen kaptırmamam gereken topları kaptırıyorum" şeklinde öz eleştiride bulundu.



'Kamerun'a dönecektim'

Fransa'da 22 yaşında Rouen takımıyla 4. Lig'de oynarken büyük zorluklar yaşadığını anlatan Chedjou,.“Pau'da oynarken ayda 200 Euro kazanıyordum. 4. Lig ekibi Rouen'de maaşım bile yoktu. 22 yaşındaydım, 11'de oynamıyordum, sadece maç başı primim vardı. Futbolu bırakmayı düşündüm. Biraz daha anlatırsam ağlayabilirim! Sonra kendime ve anneme inandım. Anneme 'Dönüyorum' dedim, o 'Bu kadar çabuk pes edemezsin" dedi. Lille'in rezerv takımını çalıştıran teknik direktörüne mesaj attım. Önce olumsuz konuştu. Sonrasında beni çağırınca mutluluktan ağladım." ifadelerini kullandı



'Eboue'ye çok kızdım'

“Juventus maçında üst üste çok fazla atak yiyorduk. Eboue zaman kazanmak için yerden kalkmadı. Çok yorulmuştuk ama yine de yaptığı şeyin bizi küçük göstereceğine inandığım için ona kızdım. Bu hem G.Saray'a yakışmazdı hem de rakip bu halimizi görüp cesaret kazanabilirdi. O yüzden onu yerden kaldırdım." dedi.





#Aurelien Chedjou
#Four Four Two Dergisi
#roportaj
#galatasaray
8 yıl önce