|

Gençlik aşısı

2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde Haziran ayında Kosova ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımımız, gençlerden kurulu bir kadroyla mücadele ettiği hazırlık maçında Moldova'yı Emre Mor, Ahmet Çalık ve Cengiz Ünder'le devirdi. Skor kadar, sergilenen oyun da Rusya yolunda umutları arttırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 00:50 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
A Milli Futbol Takımı
A Milli Futbol Takımı

FIFA 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda, 11 Haziran'da Kosova ile deplasmanda karşılaşacak Türkiye, Moldova ile Eskişehir'de yaptığı hazırlık maçını 3-1 kazandı. Son derece genç bir kadroyla sahaya çıkan ay-yıldızlılarımız, alınan skorun yanı sıra sergilediği etkili oyunla da rakiplerine adeta gözdağı verdi. Mücadelenin başından sonuna kadar rakibinden üstün bir oyun sergileyen A Milli Takımımız, maça da hızlı başlayan taraf oldu.



EMRE MOR VE ÇALIK'TAN ŞIK GOLLER


4. dakikada Şener'in, sağ kanattan getirdiği topa Oğuzhan'ın yaptığı vuruş az farkla auta çıktı. Dakikalar 14'ü gösterdiğinde bu kez kendi yarı alanından topu alan Oğuzhan, Moldova yarı sahasına kadar ilerledi. Ara pasında topla buluşan Emre Mor, kaleci Pascengo'yu geçerek, ağları buldu: 1-0. 24. dakikada Emre Çolak'ın soldan kullandığı korner atışında Moldova ceza sahası içinde iyi yükselen Ahmet Çalık'ın kafa vuruşunda, top filelere gitti: 2-0. 40. dakikada ceza alanı dışından Emre Çolak'ın serbest vuruşunda, kaleci Pascengo topu yumrukla uzaklaştırdı.



CENGİZ ÜNDER UZAKTAN VURDU


Millerimiz, ikinci yarıya da hızlı başlayan taraf oldu. 52. dakikada Okay Yokuşlu'nun pasıyla topla buluşan Cengiz Ünder'in ceza sahası dışında uzak bir mesafeden sol ayağıyla kaleye gönderdiği sert ve etkili şutunda top, kalecinin solundan ağlarla buluştu: 3-0. 71. dakikada gelişen Moldova atağında Sidorenco'nun sağ çaprazdan sert şutu kaleci Harun Tekin topu uzaklaştırdı. 83. dakikada Cebotaru'nun şutunu Harun kornere çeldi. Kornerden gelen topu savunmamız uzaklaştıramadı. Posmac'ın şutunu yine Harun kontrol etti. 90+2'de solda topla buluşan Ginsari, topu kaleci Harun'un yanından filelere gönderdi: 3-1.



HAZIRLIKLARDA GEÇİLMİYORUZ


A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Fatih Terim'in 3. döneminde hazırlık maçlarında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti. Ay-yıldızlılar, Terim"in görev başına geldiği son dönemde 20 hazırlık maçına çıktı. Bu maçların 16'sını kazanan milli takım, 3 yenilgi alırken, 1 karşılaşmadan ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Türkiye, son olarak dün gece hazırlık maçında oynadığı Moldova'yı 3-1 yenerek galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi. Milliler, Moldova karşısında 9. maçını da kaybetmezken, 7. galibiyetini aldı. Diğer 2 maç ise berabere bitmişti.



İlklerin gecesi


İlk kez bir milli maça ev sahipliği yapan Eskişehir'de dün bir çok ilk yaşandı. Almanya'da Borussia Dortmund forması giyen Emre Mor, dün gece milli takımdaki ilk golünü atmanın sevincini yaşadı. 19 yaşındaki oyuncu, 10. milli maçında ilk kez ağları havalandırdı. G.Saraylı Ahmet Çalık, millileri 2 farklı üstünlüğe taşırken, 8. kez çıktığı A Milli Takım'la ilk kez gol sevinci yaşadı. Medipol Başakşehir forması giyen Cengiz Ünder, A milli takımla çıktığı ikinci maçında ağları buldu. Dün gece ilk 11'de sahaya çıkan Güray Vural ile oyuna sonradan giren kaleci Harun Tekin, Deniz Türüç ve Serdar Gürler de ilk kez A milli formayı giydi.



Arda ve Selçuk ağabey gibi olmalıyım


Dün ilk kez A milli takımının formasını giyen Kayserisporlu Deniz Türüç, çok mutlu olduğunu söyledi. 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, “Bu seviyeye geldim ama daha önemlisi buralarda kalabilmek. Arda Turan ve Selçuk İnan ağabeylerim gibi önemli oyunculardan biri olmak istiyorum. İnşallah buraya daha çok gelirim” dedi. Bu arada Arda Turan, sağ kasığında yaşadığı problem nedeniyle riske edilmemek için maç kadrosundan çıkarıldı. Daha önce de Ömer Toprak, Volkan Babacan, Volkan Şen ve Gökhan Gönül kadrodan çıkarılmıştı.



Hedef 20 maçlık seri


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Moldova maçı dünyanın en kadrolarından birini sahaya sürdüklerini söyledi. Genç oyuncuların iyi bir performans gösterdiğini belirten Terim, "Eskişehir halkına, taraftara, teşekkür ediyorum. Tam bir futbol arenasıydı. Yaş ortalamamız 23'tü. Dünyanın en genç milli takımlarından birini sürdüm sahaya. 1 saat çok iyi oynadılar. İstediklerini yaptılar. Görmediğimiz şeyleri gördük. Sakatlık olmaması sevindirici. Düzenli olarak oynamayan oyuncular için Moldova gibi bir takıma karşı mücadele etmek fiziksel olarak kolay değildir. Tüm oyunculara teşekkür ediyorum. Kazanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. İnşallah yine 20 maçlık bir namağlup seri yakalarız" ifadelerini kullandı.



Eskişehir'de şölen havası


A Milli Futbol Takımı, dün akşamki Moldova maçıyla ilk kez Eskişehir'de bir maça çıktı. Eskişehirli futbolseverlerin maça ilgisi hayli yoğun oldu. 33 bin kişilik Yeni Eskişehir Stadyumu'nun çoğunluğunu dolduran taraftarlar, başlama vuruşu ile birlikte ellerindeki Türk bayraklarıyla 90 dakika boyunca susmadan milli takımımıza destek verdi. Maraton tribünündeki taraftarlar, karşılaşma başlamadan önce yaklaşık 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı. Stadın çevresine de "Türkiye UEFA EURO 2024 Adayı" pankartı asıldı. Türkiye Futbol Federasyonu da maç öncesi taraftarlara Türk bayrağı dağıttı. 35 bin kapasiteli Yeni Eskişehir Stadı'nın koltukları Türk bayraklarıyla donatıldı. Maçı Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı da izledi.



















#A Milli Futbol Takımı
#Fatih Terim
#Emre Mor
#Arda Turan
7 yıl önce