|

Gidişat çok iyi

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, son haftalarda aldıkları galibiyetlerin ikinci yarıdaki yarış için çok önemli olduğunu vurgulayarak, ''Son 7 haftanın lideri durumundayız. Bu gidişat çok iyi ama önemli olan bunu sonuna kadar sürdürmek. Ligin ilk yarısında kalan 2 maçımızı da kazanmalıyız'' dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 03:39 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Trabzonspor'da son haftalarda yakalanan çıkış moralleri de yerine getirdi.
Trabzonspor'da son haftalarda yakalanan çıkış moralleri de yerine getirdi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Bursaspor maçı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Tecrübeli teknik adam, ligin ilk yarısında kalan iki maçın yanı sıra transfer gündemi hakkında konuştu. Başkan Muharrem Usta ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Rıza Çalımbay, "Transfere ihtiyacımız varsa mutlaka yapılacak ama mevcut oyuncuların maddi açıdan sıkıntısı varsa transfer yapmam. Bu durumda mevcut oyuncularla devam etmeyi göze alabilirim. Benim için kulüp önemli. İyi bir yere geldiysek mevcut arkadaşlarımızla geldik. Yaparsak da 2 veya en fazla 3 transfer yaparız" ifadelerini kullandı. Kulüpten ayrılmak isteyen oyuncular olduğu hakkında çıkan dedikoduları da yanıtlayan deneyimli teknik adam, "Hiçbir arkadaşımızın 'Buradan ayrılmak istiyorum' diye bir talebi olmadı ya da kimseye 'Siz takımdan ayrılabilirsiniz' demedik" açıklamasında bulundu.

SON 7 HAFTANIN LİDERİYİZ

Süper Lig'de iyi bir galibiyet serisi yakaladıklarına dikkat çeken Çalımbay, "Son 7 haftanın lideri durumundayız. Bu gidişat çok iyi ama önemli olan bunu sonuna kadar sürdürmek. Seriyi yakalarken burada en büyük pay sahibi futbolcuların arzusu ve isteğiydi. En önemli faktörlerden biri de taraftardı. Hem içeride hem de deplasmanda bizi yalnız bırakmadılar. İyi bir takım oluşturduk. Son maçta sonradan giren arkadaşların çok etkili olmaları bizi sevindirdi" dedi. Süper Lig'in ilk yarısında kalan 2 maçı da kazanmaları gerektiğini belirten deneyimli teknik adam, "Bu maçları da en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Oynadığımız futbolun her maç üzerine çıkmalıyız. Her galibiyetin ardından sonraki maçın değeri arttı. Bursaspor maçının değeri inanılmaz arttı. Kader maçımız gibi bize yön verecek karşılaşma. Bu maçı iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Arkadaşlarıma inanıyorum, güveniyorum. Onlar da maçın öneminin farkında. İnşallah taraftarımızın da desteğiyle bu maçtan alnımızın akıyla çıkacağız" dedi.


FIRSAT OLSA DA HERKESİ OYNATSAM

Çalımbay, çalışan her oyuncunun görev alabileceğini ifade ederek, kimseye ön yargılı olmadığını ve formanın futbolcuların kendilerine bağlı olduğunu anlatarak, "Bu takımda yedek kalma, oynamama, sonradan girme olacak. En önemli şeylerden biri Rodallega. Çok iyi grafik çiziyor. N'Doye, Burak da iyi oynuyor. Birisi dinlenecek. Çok iyi oldukları için ikisini oynatıyorum, üçüncü forvete şans doğuyor. Hepsini bir arada tutmamız gerekiyor. Hepsine ihtiyaç var. Keşke fırsat olsa herkesi oynatsam. Hepimiz bir hedefte birleşip inşallah Trabzonsporumuz'u iyi bir yere getireceğiz" diye konuştu.

  • Uğur Demirok yetişecek
  • Trabzonspor ligde yarın oynayacağı Bursaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Stoper hattındaki futbolcuların sakatlığı nedeniyle sıkıntı yaşayan bordo-mavili ekipte, Uğur Demirok'un Bursaspor maçına yetişebileceği belirtildi. Teknik direktör Rıza Çalımbay, ''Mustafa Akbaş ile Durica forma giyemeyecek. Uğur Demirok'un ise yetişmesini bekliyoruz" bilgisini verdi.
Psikolog hepimize lazım

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Burak Yılmaz'ın hafta içinde geçirdiği kaza sonrasında psikoloğa ihtiyacı olup olmadığı hakkında şu ifadeleri kullandı: "Burak için değil, bütün oyunculara, bize de lazım. Oyuncu oynatmıyorsun, sıkıntıya giriyor, aile problemi oluyor, buraya yansıtıyor. Psikolog sadece Burak'a değil bütün futbolculara, teknik direktörlere lazım."

#Trabzonspor
#Rıza Çalımbay
6 yıl önce