|

Gomez 7 Milyon €

Alman golcünün satışının yarısına sahip olan ve Fiorentina'nın “Mario Gomez, Wolfsburg'a 1.5 milyon Euro'ya satıldı” açıklamalarını gerçekçi bulmayan Beşiktaş, çalışmalarının karşılığını aldı. Almanya Futbol Federasyonu, yıldız futbolcunun 7 milyon Euro'ya satıldığını siyah-beyazlılara resmi evrakla bildirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 14:40 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak
Mario Gomez'in satışından yüzde 50 pay alacak Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman, dün Almanya'ya gitti.
Mario Gomez'in satışından yüzde 50 pay alacak Beşiktaş'ta Başkan Fikret Orman, dün Almanya'ya gitti.

Beşiktaş'ta geçen sezon İtalyan ekibi Fiorentina'dan kiralık olarak oynayan, yeni sezon öncesi ülkesinin takımlarından Wolfsburg'a giden Alman golcü Mario Gomez konusunda çarpıcı bir gelişme yaşandı.



Beşiktaş'la Fiorentina arasında yapılan sözleşmeye göre, 31 yaşındaki golcü bu sezon için siyah-beyazlı takımda devam etmez ve İtalyan ekibi tarafından da başka bir kulübe satılırsa bonservisin yüzde 50'sini Beşiktaş alacaktı. Bu senaryonun gerçekleşmesi üzerine siyah-beyazlı yönetim, Gomez'in Wolfsburg'a satışından gelecek bonservisin yarısını beklemeye geçti. Ancak, oyuncunun satış bedeline ilişkin yapılan açıklama kafalarda soru işaretleri oluşturmuştu. Yapılan açıklamada, Gomez'in Wolfsburg'a 1.5 milyon Euro'ya satıldığı ve Beşiktaş'a 750 bin Euro verileceği belirtilmişti.





Beşiktaş'tan ayrılarak sezon başında Alman ekibi Wolfsburg'a transfer olan golcü futbolcuyeni takımıyla çıktığı 3 maçta henüz golle tanışamadı.


"Hakkımız olan parayı almaya geldim"


Açıklamayı gerçekçi bulmayan Beşiktaş'ta başkan Fikret Orman olayın peşini bırakmayarak gerekli makamlara gerçekleştirdiği başvuruların karşılığını dün aldı.



Almanya Futbol Federasyonu, gönderdiği resmi evrakta transferin 7 milyon Euro'ya gerçekleştiğini bildirdi. Orman, dün sabah soluğu Almanya'da aldı. Orman'ın Wolfsburg ile görüşerek, Fiorentina ile yapılan anlaşmayı göstererek, “İtalyanlara vereceğiniz 7 milyon Euro'nun yarısı bizim, hakkımız olan parayı almaya geldim" diyeceği öğrenildi.











#Beşiktaş
#Mario Gomez
8 yıl önce