|

Gomez kupayı istiyor

Beşiktaş ve Alman Milli Takımı'nın yıldız golcüsü Mario Gomez, EURO 2016'da kendisinin atacağı gollerin bir öneminin bulunmadığını belirterek, “Tek isteğim EURO 2016'yı kazanmak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/06/2016 Pazar
Güncelleme: 09:31 - 26/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

Beşiktaş'ın ve Alman Milli Takımı'nın yıldızı Mario Gomez, kendisinin kaç gol attığının bir önemi olmadığını, tek isteğinin turnuvayı kazanmak olduğunu söyledi. Golcü futbolcu, UEFA'ya kendisi ve Almanya'nın turnuvadaki yeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Almanya'nın son 16 turunda Slovakya ile karşılaşacağı mücadeleden önce UEFA'ya açıklamalarda bulunan Gomez, "Kuzey İrlanda karşılaşması benim için harikaydı. Daha fazla gol atabilirdik ama önemli değil. Gollerimizi ileriki turlar için sakladık" dedi. Takım olarak çok iyi olduklarını ve en iyisini yapmak istediklerini ifade eden golcü futbolcu, “EURO 2012'de İtalya'ya karşı yarı finalde kaybetmiştik. Ancak FIFA 2014'te geride kalan turnuvadan ders çıkararak şampiyon olduk" şeklinde görüşlerini dile getirdi. Kuzey İrlanda karşısında daha çok gol atabilecek fırsatı olduğunu belirten Alman yıldız, “Fakat bunları değerlendiremedim. Attığım gol sayısı veya altın ayakkabıyı kazanmak benim için önemli değil. Tek isteğim Avrupa Şampiyonu olmak" dedi.



YILDIZI YENİDEN PARLADI


Geçtiğimiz sezon Beşiktaş formasıyla kaydettiği 28 golle tekrardan Alman Milli Takımı formasına kavuşan ve EURO 2016 kadrosunda dahil olan Gomez, ilk maçta oynadı. Ukrayna karşısında 66. dakikada oyuna dahil olan golcü futbolcuyu grupların son maçında teknik direktör Joachim Löw ilk 11'de şans verdi. Gomez de Almanya'nın Kuzey İrlanda karşısındaki tek golünü kaydededek galibiyeti getirmişti.



Yönetim satamadığı için transfer yapamıyor


Beşiktaş yönetimi transfer konusunda istediği hamleleri yapamıyor. UEFA ile Finansal Fair-Play anlaşması bulunan Beşiktaş, listesindeki bonservisli oyunculara imza attıramıyor. Siyah-beyazlıların bonservisli futbolcu alabilmek için kadrosundan oyuncu göndermesi zorunluluğu var. West Ham'ın Gökhan Töre transferinden vazgeçmesi, Sosa için istenilen teklifin gelmemesi nedeniyle elden çıkarılacak oyuncu bulunamıyor. Sadece başkan Fikret Orman'ın kesinlikle satmayı düşünmediği Oğuzhan ve Atiba'ya teklif var. Napoli Oğuzhan'ı kadrosuna katmak isterken West Ham da Atiba ile temas halinde. Başkan Fikret Orman İtalyan ekibine Oğuzhan'ı satmak istemediklerini belirterek "Eğer çok transfer etmek istiyorsanız 20 Milyon Euro ödersiniz" yanıtını verdi.





Kale için 18'lik öneri




Beşiktaş, geleceğe yönelik yatırımlar yapıyor. Bu anlamda gündeme gelen isimlerden birinin de 18 yaşındaki gurbetçi kaleci Enes Kimia olduğu öğrenildi. Siyah-beyazlıların, Çek Cumhuriyeti'nde Slavia Prag forması giyen genç eldiveni kadrosuna katmak istediği belirtildi. Genç kalecinin, Beşiktaş forması giyen Rüştü Reçber tarafından önerildiği kaydedildi.





#EURO 2016
#Mario Gomez
8 yıl önce