|

G.Saray'da çifte şok

Sezon başından bu yana yaptığı kurtarışlarla takımı sırtlayan kaleci Muslera üst adalesinde, kaptan Selçuk İnan ise arka adalesindeki sakatlık nedeniyle dünkü idmana çıkmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:12 - 2/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Galatasaray'da Selçuk İnan ve Fernando Muslera paniği yaşanıyor. Zorlu Başakşehir, Fenerbahçe ve Bursaspor periyodundan önce Adanaspor'u deplasmanda mağlup eden ancak Yasin Öztekin kriziyle sarsılan Galatasaray'da takımın önemli iki ismi Uruguaylı kaleci Fernando Muslera ve kaptan Selçuk İnan adalelerindeki zorlanmadan ötürü dünkü idmana çıkamadılar.



Selçuk İnan'ın arka, Fernando Muslera'nın ise üst adalesinde zorlanma olduğu öğrenildi. İki yıldızın cuma akşamı Türk Telekom Arena'da lider Medipol Başakşehir ile oynanacak karşılaşmada forma giyip giyemeyeceği daha sonra belli olacak.



SNEİJDER HAZIR KITA


İki ismin idmana çıkmamasıyla sarsılan sarı-kırmızılılar, izlandalı forvet Kolbeinn Sigthorsson ve Hollandalı yıldız Wesley Sneijder-


den gelen haberle sevindi. Adanaspor karşısında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Sneijder'in tamamen iyileştiği ve dün takımla çalışmalara başladığı açıklandı. Hollandalı futbolcunun bu hafta oynanacak olan Başakşehir maçında forma giyebileceği ifade edildi. İzlandalı golcünün ise maç eksiği nedeniyle Başakşehir karşısında yedek soyunması bekleniyor.



Eren ve Tolga değişmez oldu


Süper Lig'de 9. haftada topladığı 20 puanla üçüncü sırada yer alan Galatasaray, bu sezon kadrosuna dahil ettiği futbolcuların sadece ikisinden performans alabildi. İlk 11'in değişmez isimlerinden olan Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci etkili mücadeleleriyle takıma önemli katkı sağladılar. Sarı-kırmızılı formayla sezona iyi başlayan ve ilk 5 karşılaşmada 5 kez topu filelerle buluşturan Eren Derdiyok, ilk 11'de başlayadığı 9 maçta 778 dakika sahada kaldı. Tolga Ciğerci ise orta sahaya büyük bir dinamizm getirdi. Galatasaray'ın ligdeki 9 karşılaşmasına da ilk 11'de başlayan ve 780 dakika forma giyen Tolga Ciğerci, 4 kez sarı kartla cezalandırıldı.



Beşiktaş'a rüya gibi gol attım


Galatasaray'ın bu sezonki flaş ismi Bruma, antrenmanda iyi çalışarak kendimi maçlara bu şekilde hazırladığını söyledi. GSTV'ye açıklamalarda bulunan Portekizli yıldız, sezonun kendisi açısından en parlak anının Beşiktaş'a attığı gol olduğunu kaydederek, "Bir rüya gibiydi. Maçı kazanamadık ama benim için çok önemli bir andı. Hakan Balta'dan pas istedim, verdiği pas rakibe gitti. Daha sonra baskı yaparak topu kazandım. Önümde boşluk buldum. O anda kendime güvenim üst seviyedeydi, o boşluğu değerlendirmek istedim. Rüya olarak nitelendire-bileceğim bir gol attım. Çok güzeldi" dedi.



Her oyuncunun hayalinin kendi milli takımına gitmek olduğunu söyleyen Bruma şunları söyledi: "Benim de en büyük hayallerimden biri Portekiz Milli Takımı için oynamak. Bunun için en önemli yol G.Saray'dan geçiyor. Kendi kulübüm için en iyi şekilde hizmet edip milli takımı hak etmem gerekiyor."



G.Saray PFDK'ya sevk edildi


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray'ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. TFF'den yapılan açıklamada, Galatasaray'ın, Süper Lig'de deplasmanda Adanaspor ile oynadığı maçtaki saha olayları nedeniyle PFDK'ya gönderildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Adanaspor'un da aynı nedenle, Gaziantepspor'un ise Osmanlıspor maçında usulsüz seyirci alınması sebebiyle disipline sevk edildiği kaydedildi.





#Muslera
#Selçuk İnan
#Galatasaray
7 yıl önce