|

Galatasaray'da yeni hedef Pereira

Lukas Podolski transferiyle sessizliğini bozan sarı-kırmızılı takım, ikinci bombayı Uruguaylı sağ bek Maxi Pereira ile patlatmaya hazırlanıyor. Kaleci Muslera’yı aracı olarak kullanan Galatasaray yönetimi, 31 yaşındaki futbolcuya yıllık 3 milyon euro teklif etti

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:17 - 6/07/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Arsenal'in yıldızı Lukas Podolski'yi renklerine bağlayarak transferdeki sessizliğini bozan son şampiyon Galatasaray, şimdi de Benfica ile yollarını ayırmak üzere olan Uruguaylı sağ bek Maxi Pereira için kolları sıvadı. Sarı-kırmızılı yöneticiler, Pereira transferi için vatandaşı, kaleci Fernando Muslera'yı aracı olarak kullanıyor. 31 yaşındaki futbolcuya yıllık 3 milyon Euro teklif eden sarı-kırmızılı kulüp, görüşmeleri gizliden yürütüyor. Portekiz ekibiyle sözleşmesi sona eren Uruguaylı kanat oyuncusunun da Galatasaray'a gelmeye sıcak baktığı ileri sürülüyor. 8 yıldır Benfica forması giyen tecrübeli oyuncunun, yeni bir maceraya atılmak istediği, bu nedenle Galatasaray'ın teklifini ciddi bir şekilde düşündüğü öğrenildi. Özellikle sağ kanattan hücuma verdiği destekle tanınan Uruguaylı futbolcu, Benfica'da 8 sezonda 213 maçta forma giyerken, 13 de gol sevinci yaşadı.



Huntelaar dünyaları istiyor

Forvet konusunda da arayışlarını sürdüren G.Saray Lokomotif Moskova'da oynayan Omar Niasse ve Schalke 04'ün Hollandalı yıldızı Klaas-Jan Huntelaar ile temaslarını hızlandırdı. Sarı-kırmızılılar, Lokomotif Moskova'da umduğunu bulamayan Niasse'yi kiralamak istiyor. Bir başka forvet adayı Huntelaar ile pazarlıklar sürerken, yıllık 4.5 milyon Euro garanti para istemesi bu transferin önündeki en büyük engel olarak görülüyor. Galatasaray, bu rakamı 3 milyon 750 bin Euro'ya çekebilirse bu transfer gerçekleşecek. Aksi halde yönetim, takım içi dengeleri düşünerek bu transfer rafa kaldırılacak. Sarı-kırmızılılar, ayrıca Fransız solbek Lionel Carole'da sona yaklaştı. Yönetim, Fransa 2. Ligi'ni şampiyon bitirerek 1. Lig'e çıkan Troyes'in defans oyuncusunu ikinci hazırlık kampına yetiştirmek istiyor.



Arsenal büyük hata yaptı

İngiltere'nin etkili gazetelerinden Metro, Alman futbolcu Lukas Podolski'nin Galatasaray'a transferini değerlendirdi. "Bu istatistikler Arsenal'in Lukas Podolski'yi Galatasaray'a göndermesinin ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor" başlığını atan gazete, bir çok Arsenal taraftarının bu karar sonrası üzüldüğünün altını çizdi. Haberde Arsenal formasıyla 82 maçta 31 gol gol atma başarısı gösteren, forvet olmamasına rağmen 148 dakika da bir skora etki eden Podolski'nin ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu gösterdiğine dikkat çekildi. Haberin sonunda ise Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon karşılaşmaları halinde Podolski'nin Emirates Stadı'nda kükreyeceği yazıldı. Alman 'Bild am Sonntag' gazetesi de dünkü sayısında Podolski'nin sarı-kırmızılı formasıyla çektirdiği fotoğrafa tam sayfa yer verdi. Haberde Podolski'nin, "Hayatımı, rüyamı yaşıyorum. İçimden ve kalbimden gelen bir kararla Galatasaray'a bağlandım" diye yazdı.



Cimbom 19 futbolcuyla kampta

G.Saray'ın dün başlayan Avusturya kampına 19 futbolcu gitti. Yeni transfer Podolski olmak üzere yerli ve yabancı milli futbolcular kampa 10 Temmuz'da katılacak. Windischgarsten bölgesine gelen sarı-kırmızılılar, bir süre dinlendikten sonra ilk çalışmasını gerçekleştirdi. Futbolcular, çalışma sonrası mini buz havuzlarında serinlemeye çalıştı.



Melo belirsiz

Galatasaray'da yönetime ayrılma isteğini ileten Felipe Melo'nun kampa katılıp katılmayacağı belirsizliğini koruyor. Eşi ve çocukları ile tatilini sürdüren Brezilyalı futbolcu, bir taraftan da İnter ile görüşmeleri takip ediyor. Bu birlikteliğin devam edip etmeyeceği belirsizliğini korurken, 10 Temmuz'a kadar kararını vermek zorunda olan Melo'nun İnter'e transfer olması için yönetimin istediği 3.1 milyon Euro bonservis ücretini getirmesi gerekiyor.









#Lukas Podolski
#Galatasaray
#Fernando Muslera
9 yıl önce