|

Guliyev'den çarpıcı açıklamalar

Londra'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metrede zafere ulaşan ve bu alandaki ilk Türk sporcu olan Ramil Guliyev, önemli açıklamalar yaptı.

Yeni Şafak
11:15 - 12/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:09 - 12/08/2017 Cumartesi
Diğer
200 metrede altın madalyaya uzanarak tarih yazan milli atlet Guliyev, Türkiye'nin bu alandaki ilk altın madalyasını kazandı.
200 metrede altın madalyaya uzanarak tarih yazan milli atlet Guliyev, Türkiye'nin bu alandaki ilk altın madalyasını kazandı.

Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 200 metre erkekler kategorisinde dünya şampiyonluğuna uzanan Ramil Guliyev, hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalara imza attı.

Habertürk'e konuşan Azerbaycan asıllı Türk atletin sözlerinden öne çıkanlar şunlar;
"O hala kral"
  • Son 4 dünya şampiyonasında Bolt'un kazandığı yarışı almam, onun yerine kral olduğumu göstermez. Çünkü o bu yarışı koşmadı. Bolt hala atletizmin kralı. Ben onun veliahtı değil, ancak halefi olabilirim. 10 yıl içinde rekorlarının kırılabileceğini düşünüyorum. Kendi potansiyelimi ise 19.50'ler gibi görüyorum.
"Artık imza verir herhalde"

Final öncesi Twitter hesabından Ramil'e dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Michael Johnson'ın yıllar önce Ramil'in imza isteğini geri çevirdiği ortaya çıktı. 1995'te 200-400 dublesi yaparak efsaneler arasına giren ABD'li atletin kendisini favoriler arasında göstermesine mutlu olduğunu söyleyen Ramil konuşmasına şöyle devaö etti:

  • "Yıllar önce ondan imza istemiştim ama vermemişti. Şimdi onun oturduğu koltukta oturuyorum. Herhalde şimdi istesem artık imza verir."
"Öğle yemeği yemezdik"
  • Yokluk içinde büyüdüm. Ben çocukken annem ve babam çalışırdı ama kimi zaman öğle yemeği bile yemezdik. Zor günler geçirdik. Doğru dürüst okuyamadım. Sonra, beni keşfeden babamı kaybettik. Şimdi çok şükür annem, sevdiklerim yanımda. Şimdi her türlü imkana sahibim. Türkiye’de bana destek olan herkese teşekkürler.
"Keşke okusaydım"
  • Yoğun dönemde haftada 10 antrenman yapıyorum. Haftada 60 saat antrenman yapıyorum. Bazen aklıma annemin 'Oku oğlum' dediği anlar geliyor ve keşke 'Spor yapacağıma okusaydım' diyorum. Fakat başarı geldikçe de 'İyi ki koşuyorum' diyorum.


#Ramil Guliyev
7 yıl önce