|

Güneş 2 şampiyonluk daha alıp gidebilir

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, “Şenol Güneş'in sözleşmesinin bitmesine 2 sene var. Hocamız, Beşiktaş'ı 2 yıl daha şampiyon yaptıktan sonra belki milli takım konusu konuşulur. Şu an öyle bi gündemimiz yok" dedi. Orman, transfer döneminin de hareketli geçeceğini belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 03:50 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, sponsorluk anlaşması töreninde açıklamalarda bulundu.
​Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, sponsorluk anlaşması töreninde açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, sponsorluk anlaşması töreninde açıklamalarda bulundu. Orman, siyah-beyazlıların transfer gündemine de değindi. Teknik direktör Şenol Güneş'in durumunun sorulması üzerine hocadan son derece memnun olduklarını söyleyen Başkan Orman, "Bir maç berabere bitsin hemen hoca ile tartışma başlıyor. Şenol Güneş'in sözleşmesinin bitmesine 2 sene var. Bugün Şenol Güneş'i övenler, Allah göstermesin bir başarısızlıkta Şenol Güneş'i yerden yere vururlar. Hocamız da Beşiktaş için mücadele ediyor, sabah da tesistedir. Şenol Güneş iki şampiyonluk daha aldıktan sonra Milli Takım'a gidip gitmeyeceğini konuşuruz” dedi. Transfer çalışmaları hakkında da konuşan Orman, "Şenol Güneş ile transfer konuşması yapmadık. Her şey olabilir. Hareketli bir transfer dönemi geçireceğimizi düşünüyorum. Beşiktaş Futbol Takımı, dünyanın bütün takımlarının scoutları tarafından izleniyor. Birçok futbolcumuza talep var. Talisca da bu takımın parçası var ve talipleri de var. Talisca kalmak istediğini söyledi. Ancak bizim bir bütçemiz var. Kimse için de taviz vermeyiz" ifadelerini kullandı.

VİDA HENÜZ BİTMEDİ

Dinamo Kiev'e veda eden Vida transferinin olmama ihtimali olduğunu ifade eden Orman, "Şu anda bitmiş bir şey yok, bu transferin bitmeme ihtimali de var. Son ana kadar net bir şey konuşmamak gerekiyor" dedi. Şampiyonlar Ligi'nde eşleştikleri Bayern Münih ile ilgili görüşlerini dile getiren Başkan Orman, "Bayern Münih, tarihinde çok başarıları olan bir rakip. Biz işin avantajlı tarafından bakıyoruz. Önemli bir maç olacak. Gösterdiğimiz performans ortada. Bayern ile zevkli bir rekabet yaşayacağız. Onlar bizle eşleştikleri için sevindiler. Biz de kendi taraftarlarımızı sevindireceğiz. Bayern Münih zor bir kura ama umutsuz bakmamak lazım. Deplasmana taraftar götürmeyeceğiz. Her yerden açıklama yaptık, sıfır sorumluluğa sahibiz" dedi.

BEŞİKTAŞ'IN PUANLARIYLA GİTSİNLER

Türkiye'deki rekabeti Avrupa'ya taşımak istediklerini dile getiren Orman, “İnşallah Beşiktaş'ın elde edeceği puanlarla Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor Avrupa'ya gitsin. Dört kulüp Avrupa'da yarışsın. Bizi aşağı çekmek yerine rekabeti Avrupa'da yapmalıyız. Avrupa'da büyümeliyiz. Galatasaray'ın 2000'deki başarısını keşke ülke olarak o dönem devam ettirebilseydik” dedi. Takımın maç seçip seçmediği üzerine gelen soruyu da yanıtlayan Başkan Orman, “Beşiktaş'ın maç seçmesi olamaz. Herkes Beşiktaş Kulübü'nde şu an paralarını alıyorsa, onlar da işlerini yapacaklar. Gerekirse Galatasaray maçında olduğu gibi hakemi de rakibi de yenecekler. Daha iki hafta var. Bu puan farkı kapatıp fark açabilecek düzeydeyiz. Futbolda dün yok, herkes ciddiyetle işini iyi yapacak. Hepimiz için geçerli" diye konuştu.

PEPE'Yİ RONALDO İLE TAKAS YAPABİLİRİZ

Sezon başında transfer ettikleri Pepe'nin Real Madrid'e geri döneceği iddialarını da yanıtlayan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Bize böyle bir teklif gelmedi. Pepe'nin karakterinden, sahadaki duruşundan, altyapıdaki çocukları çalıştırma isteğinden, rol model olarak takımda bulunmasından mutluyuz. Takımı güçlendirip Şampiyonlar Ligi'nde daha üst turlara gitme isteğindeyiz" cevabını verdi. Başkan Orman, Orman daha sonra esprili bir dille "Ama Pepe'yi Ronaldo ile takas ederiz" şeklinde konuştu.


Eski Talisca'yı istiyorum

Beşiktaş'ta ikinci sezonunu geçiren Anderson Talisca, son dönemdeki performansıyla eleştirilerin odağında yer aldı. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 6 maçta da forma giyen ve 4 gole imza atarak dikkat çeken Brezilyalı futbolcu, Süper Lig'de ise bir türlü istenileni veremedi. Ligde 15 maçta siyah-beyazlı formayı giyen orta saha oynucusu, 3 gol 2 asistlik performans sergiledi. Teknik direktör Şenol Güneş'in de Talisca'nın performansından memnun olmadığı ve kendisiyle bir görüşme gerçekleştirdiği öğrenildi. Yıldız futbolcuyu zaman zaman yedek soyunduran deneyimli teknik adam, eski Talisca'yı yeniden sahada görmek istediğini söyleyerek, “Senin ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu biliyorum. Yalnız bunu her maçta sahaya yansıtamıyorsun. Çok inişli çıkışlı bir performans hiçbir teknik direktörün hoşuna gitmez. Bir an önce kendine gel ve geçen yıl ki Talisca'yı herkese izlet” dedi.

Beşiktaş'a bir sponsor daha

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı, kozmetik markası Avon ile sponsorluk anlaşması yaptı. Törende konuşan Fikret Orman, " Türkiye'nin en çok sponsorluk kazancı olan kulübüz. 3 senelik bir anlaşma yaptık. Güzel bir birlikteliğin güzel bir başlangıcı olsun. Avon'da biz de mutlu olduğumuz sürece anlaşmamız sürecek" dedi.


Almanlar Cenk'te ısrarlı

Almanya'nın ünlü spor dergisi Kicker, Stuttgart'ın Cenk Tosun'u devre arasında kadrosuna katmak istediğini yazdı. Bundesliga'da gol sorunu yaşayan Stuttgart'ın, 16 haftada sadece 13 gol atabildiği ve 17 puanla 14. sırada yer aldığı bilgisine yer veren dergiye göre, Stuttgart Cenk için Beşiktaş'a 10 milyon Euro önerecek. Kicker, Cenk'in haberini 2017 yılındaki çıkışına ve bu sezon Şampiyonlar Ligi performansına da dikkat çekerek yayınladı. Öte yandan Cenk Tosun'un Şampiyonlar Ligi'nde Porto'ya karşı ilk maçta attığı gol, UEFA tarafından gruplarda atılan en iyi gol ödülüne aday gösterildi.

Bayern gözlem altında

Beşiktaş teknik heyeti, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda karşılaşacakları Bayern Münih'i takip altına aldı. Alman devinin Bundesliga'da oynadığı maçları izlemeye başlayan teknik direktör Şenol Güneş, Münih ekibinin yarın deplasmanda Stuttgart ile oynayacağı maça yardımcılarını gönderecek. Bundesliga'da en yakın rakibi Schalke 04'e 9 puan fark atarak 38 puanla lider durumda bulunan Bayern Münih, ilk devrenin son maçını lig 14.sü Stuttgart ile yapacak. Şenol Güneş'in Şampiyonlar Ligi maçlarına kadar Alman temsilcisini canlı olareak takip ettireceği öğrenildi.

#Beşiktaş
#Şenol Güneş
#Talisca
#Cenk Gönen
#Fikret Orman
6 yıl önce