|

Güreşte altın gurur

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 85 kilo finalinde Alman rakibini mağlup eden milli güreşçimiz Metehan Başar, altın madalya kazandı

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 04:35 - 22/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Metehan dünya şampiyonu
Metehan dünya şampiyonu

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 85 kilo finalinde Alman Denis Maksymilian Kudla'yı 2-1 yenen milli güreşçi Metehan Başar, altın madalya kazandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen şampiyonanın ilk gününde grekoromen stil 85 kiloda finale yükselen Metehan Başar, Alman Kudla ile altın madalya mücadelesi verdi.

Kudla'yı 2-1'lik skorla mağlup eden Metehan, altın madalya kazanarak, kariyerinin ilk dünya şampiyonluğunu elde etti.

Fransa’nın başkenti Paris’te dün başlayan şampiyonada Metehan Başar, 1/8 turunda Nikolay Bayryakov’u, çeyrek finalde Robert Kobiashvili’yi ve yarı finalde de Rus rakibi Davit Chakvetadze’yi 4-2 yenerek finalde Alman Denis Maksymilian Kudla’nın rakibi oldu. Grekoromen stil 85 kilo finalinde Kudla’yı da 2-1 mağlup eden milli güreşçi Başar, kariyerinin ilk Dünya Şampiyonluğunu elde etti. Metehan Başar, Sırbistan'da mayıs ayında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda da gümüş madalya almıştı.

FATİH CENGİZ BRONZ MADALYAYI KAÇIRDI

75 kiloda mücadele eden milli güreşçi Fatih Cengiz ise ilk maçında karşılaştığı Rus rakibi Aleksandr Chekhırkın’e karşı önde götürdüğü maçı son saniyelerde verdiği puanlarla 8-5 yenildi. Daha sonra Fatih, rakibinin finale yükselmesiyle repesaj maçına çıkma hakkı elde etti. İlk repesaj maçında Çekli rakibini 2-1 geçen Fatih Cengiz, ikinci repesaj maçında Çinli rakibini yendi. Cengiz, üçüncülük maçında karşılaştığı Macar rakibi Tamas Lorincz’e ise 2-1 yenildi ve dünya beşincisi oldu. 98 kiloda mücadele eden Fatih Başköy, ABD’li rakibine ve 71 kiloda mindere çıkan Murat Dağ ise Japon rakibine yenilerek şampiyonaya veda etti. Şampiyonada bugün 59 kiloda Hatem Rüstem, 66 kiloda Atakan Yüksel, 80 kiloda Aslan Atem ve 130 kiloda Rıza Kayalap mindere çıkacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan
tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Metehan Başar'ı tebrik etti. Metehan, kendisini telefonla arayarak tebrik eden Erdoğan'a olimpiyatlarda da madalya alacağının sözünü verdi. Dünya şampiyonu güreşçi, telefonda konuştuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a,"İyi bir haber verdiğim için çok mutluyum. Ben de 2020'yi bekliyorum. Allah'ın izniyle o altın madalyayı da size getireceğim" dedi. Metehan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyle ilgili ise, "Cumhurbaşkanımız, sporu ve sporcuyu çok destekliyor. Çok sağ olsun. O, böyle ilgili olduğu sürece bu ülkeden çok şampiyon çıkar. Allah'ın izniyle birçok altın madalyayı ülkemize getireceği." ifadelerini kullandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da Metehan Başar'ı telefonla arayarak başarısından dolayı tebrik etti.

#Metehan Başar
#Gürüş
#Altın madalya
7 yıl önce