|

Gymnasiade heyecanı Trabzon'da başladı

Dünya Okul Sporları Olimpiyatları'nın (Gymnasiade) resmi açılışı dün Trabzon'da gerçekleştirildi. Törene katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon'un spor şehri olduğunu söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:15 - 13/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Trabzon'da, 250'si Türkiye'den olmak üzere 40 ülkeden 2 bin 500 sporcunun katıldığı ve dünyanın en önemli üçüncü spor organizasyonu Okul Sporları Olimpiyatları (Gymnasiade 2016) törenle başladı. Hayri Gür Spor Salonu'ndaki açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon milletvekilleri, Uluslararası Okul Sporları Federasyonu yönetimi, federasyon başkanları, sporcular ve vatandaşlar katıldı.





ALBAYRAK: OLİMPİYAT RUHU AŞILAYAN ORGANİZASYON

Törende bir konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, hem anne hem de baba vatanı Trabzon'a gelmelerinden dolayı bütün misafirlere teşekkür ederek, "Türkiye olarak Universiade ile başlayan Gymnasiade ile devam eden olimpiyatlara taşıyan gençlere olimpiyat ruhunu aşılayan bu güzel organizasyona bir kez daha ev sahipliği yaptığımız için büyük mutluluk duyuyoruz. Gençler burada kalacağınız bir hafta boyunca, ki Trabzon şehri çok kadim bir şehirdir, tarihi, kültürü, sanatı ve en önemlisi kadirşinas ve güzel insanların şehridir. Barış ve sevgi dolu bir organizasyon diliyorum" dedi.





KILIÇ: TRABZON SPORDA ÇOK TECRÜBELİ BİR ŞEHİR

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ise Türkiye'nin son yıllarda spor alanında büyük atılımlar yaptığını söyledi. Bunun ispatlarından birinin Gymnasiade olduğunu belirten Kılıç, gençlere seslenerek, "Burada hem birbirinizle kaynaşın, birbirinizi tanıyın, sporu birlik, beraberlik amacı olarak kullanın. Aranızdan birçok şampiyon çıkacaktır. Aynı zamanda sportif anlamda büyük tecrübesi olan, sportif anlamda organizasyonlarda çok büyük bir tecrübesi olan şehirdesiniz. Ümit ediyorum ki güzel bir Gymnasiade geçireceksiniz" diye konuştu. Konuşmaların ardından şampiyonanın resmi açılışı yapıldı.






#Gymnasiade
#Trabzon
8 yıl önce