|

Hakan Çalhanoğlu attırdı Leverkusen kazandı

Bundesliga'da 6. haftanın merakla beklenen mücadelesinde Bayer Leverkusen, Borussia Dortmund'u Mehmedi ve Chicharito'nun golleriyle 2-0 yendi.

Yeni Şafak
21:33 - 1/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 18:43 - 1/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Hakan Çalhanoğlu, Dortmund'u 2-0 yendikleri mücadelede gollerin asistlerini yaparak maçta yıldızlaştı.
Hakan Çalhanoğlu, Dortmund'u 2-0 yendikleri mücadelede gollerin asistlerini yaparak maçta yıldızlaştı.

A Milli Takımı'nın üç yıldızının Bundesliga'daki düellosunda kazanan taraf Bayer Leverkusen oldu. Bayer Leverkusen bu galibiyetle beraber tam 9 maç sonra Dortmund'u iç sahada yenmeyi başardı. Kırmızı Siyahlılar, Dortmund'u son olarak 19 Mayıs 2007'de devirmeyi başarmıştı.



Asistler Hakan'dan

BayArena'da oynanan mücadeleye hızlı başlayan taraf Leverkusen'di. 10. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı köşe vuruşunda topu ağlara yollayan Admir Mehmedi ev sahibi ekibi 1-0 öne geçirdi. Geriye kalan dakikalarda bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayan Dortmund, devreye 1-0 yenik gitmekten kurtulamadı.



Dortmund Teknik Direktörü Thomas Tuchel ikinci yarıya Emre Mor ve Schmelzer'i oyuna alarak başladı. Ancak Leverkusen'in etkili oyunu ikinci 45 dakikada da sürdü. Maç boyunca oyuna hakim olan Roger Schmidt'in öğrencileri 79. dakikada rahatladı. Hızlı hücumda Hakan Çalhanoğlu soldan taşıdığı topu altı pasta Chicharito ile buluşturunca Meksikalı forvet bu sezonki 5. maçında 5. golünü atarak maçın skorunu belirledi: 2-0





Hakan göz kamaştırdı


Bu sezon ligde oynadığı 4 maçta skora katkı yapamayan Hakan Çalhanoğlu, yaptığı iki asistle Dortmund galibiyetinin mimarı oldu. Milli futbolcu 30 Ağustos 2014'teki Hertha Berlin maçından beri ilk kez bir lig maçında iki asist birden yaptı.



Emre Mor ikinci yarıda


Maça Dortmund yedek kulübesinde başlayan Nuri Şahin ise ilerleyen dakikalarda Thomas Tuchel'den forma şansı bulamadı. Emre Mor ise ikinci yarıda oyuna girdi ve 45 dakika sahada kaldı.



İşte Emre Mor'un maçtaki performansı;











#Leverkusen
#Hakan Çalhanoğlu
#Dortmund
8 yıl önce