|

Hakemlikte büyük reform

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, "Süper Lig'e çıkma yaşını 22'ye indirdik. Hakemliği bırakma yaşını da 45'ten 47'ye çıkartıyoruz. Genç ve yetenekli isimleri kısa sürede üst klasmanlara taşıyacağız" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2015 Cuma
Güncelleme: 08:31 - 31/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, yeni görevine adeta reformlarla başladı. Süper Lig'e çıkma yaşını 22'ye indiren Müftüoğlu, hakemliği bırakma yaşına da 47'ye yükseltti.



Kendisinden beklentileri çok iyi bildiğini belirten Başkan Müftüoğlu, "Dün eksiklik olarak düşündüklerimizi tamamlayabilecek duruma geldik. Bunun hem bizim hem de hakemlerimiz için avantaj olduğunu düşünüyorum. Çok çalışan, emek veren herkes kadrolarımızda kendisine yer bulacak. Bu konuda önemli bir değişiklik yapıyoruz. Süper Lig'e çıkma yaşını 22'ye indiriyoruz. Genç ve yetenekli isimleri kısa sürede üst klasmanlara taşıyacağız ve uluslararası arenada boy göstermelerini sağlayacağız. Hakemliği bırakma yaşını 45'ten 47'ye çıkartıyoruz. Hakemlerin gözlerinde gördüğüm ışık beni yarınlar için çok umutlandırdı" dedi.



Hedeflerinin Devler Ligi finalini yönetebilecek düzeye sahip hakemleri yetiştirmek zorunda olduğunu belirten Müftüoğlu, bu hedef için gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

#Türkiye Futbol Federasyonu
#Merkez Hakem Kurulu
#Kuddusi Müftüoğlu
9 yıl önce