|

Galibiyetle başla

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, G Grubu'ndaki ilk maçında Portekiz'de Porto ile karşılaşacak. Porto ile daha önce 4 kez karşılaşan ve 3 yenilgi, 1 de beraberlik alan siyah-beyazlılar, şanssızlığını kırmak istiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 13/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 05:55 - 13/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi grup maçında Portekiz ekibi Porto ile kozlarını paylaşacak.
Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi grup maçında Portekiz ekibi Porto ile kozlarını paylaşacak.

Ülkemizi, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda temsil eden Beşiktaş, bu sezonki Avrupa yolculuğunun ilk durağında bugün Portekiz ekibi Porto ile deplasmanda karşılaşacak. Saat 21.45'te başlayacak maç, Drago Stadı'nda oynanacak. Beşiktaş'ta Gökhan Gönül dışında eksik bulunmazken, Porto'da ise geçen sezon siyah-beyazlı temsilcimizde oynarken, Olimpiakos maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle 3 maç ceza alan Vincent Aboubakar ve diğer cezalı Maxi Pereira forma giyemeyecek. Beşiktaş, Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda bu sezon 7. kez yer alacak. Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez 1997-98 sezonunda mücadele eden siyah-beyazlılar, aralıklarla da olsa bu organizasyonda 6 kez yer alırken, şu ana dek 36 maça çıktı. Siyah-beyazlılar, bu maçlarda 9 galibiyet, 7 beraberlik ve 20 yenilgi yaşadı. Rakip fileleri 31 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 70 gol gördü.

DEPLASMANDA ZORLANIYOR

Beşiktaş, Porto maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 197. maçına çıkacak. Siyah-beyazlılars bu maçlarda 73 galibiyet, 41 beraberlik ve 81 yenilgi aldı. Siyah-beyazlılar, bu maçlarda 253 gol atarken, filelerinde 281 gol gördü. Beşiktaş bugüh aynı zamanda 99. dış saha maçına çıkacak. Avrupa'da 98 kez deplasman mücadelesine çıkan Beşiktaş, 22 galibiyet, 19 beraberlik ve 57 yenilgi aldı. Deplasman 109 gol atan Beşiktaş, kalesinde 183 gol gördü. Beşiktaş, 5. kez karşılaşacağı Porto'yu şu ana dek yenemedi. Rakibiyle ilk kez 2007-08 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde eşleşen siyah-beyazlılar, iki maçtan mağlup ayrıldı. 2010-11'de ise Beşiktaş, ilk maçı 3-1 kaybederken, ikinci maç ise 1-1' sona erdi. Grubun diğer maçında ise TSİ 21.45'te Leipzig ile Monaco karşılaşacak.

PEPE: BENİM İÇİN DUYGUSAL MAÇ OLACAK

Siyah-beyazlı takımın tecrübeli oyuncusu Pepe ise zor bir maça çıkacaklarını belirterek, "Bu kupayı 3 kez kazanan biri olarak her takımın çok güçlü olduğunu biliyorum. Beşiktaş olarak elimizden geleni yaparak en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz" dedi. 3 sezon oynadığı Porto karşısında duygusal bir maça çıkacağını belirten Portekizli futbolcu, "Maçta sakin kalıp, duyguları bir kenara bırakarak mutlu olduğum Beşiktaş için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

Avrupa golcüsü Quaresma

Portekiz temsilcisi Porto ile bugün deplasmanda karşılaşacak Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, siyah-beyazlıların gol yolunda en önemli kozu olarak öne çıkıyor. Siyah-beyazlı formayla Avrupa'da şu ana dek 11 gol atma başarısı gösteren Quaresma, mevcut kadrodaki oyuncular arasında Avrupa kupalarında takımının en golcü oyuncusu durumunda bulunuyor. Bugün eski takımı Porto karşısına çıkacak olan Portekizli oyuncu, bugün bir gol daha attığı takdirde 12 gole ulaşacak ve Beşiktaş'ın Brezilyalı oyuncusu Bobo'yu yakalayacak. Quaresma, Beşiktaş'ın geçen sezon Avrupa kupalarında yaptığı maçlarda 3 gol attı. Portekizli oyuncu, bu 3 golü de Şampiyonlar Ligi'nde kaydetti. Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Cenk Tosun ise 7 golle mevcut kadroda en golcü ikinci oyuncu durumunda bulunuyor. Avrupa kupalarında geçen sezon takımına 4 gol kazandıran Cenk, 8 gollü Demba Ba ile 9 kez fileleri havaladıran Gabriel Daniel Pancu'ya yaklaştı. Cenk, bugünkü maçta bir veya daha fazla gol atarsa bu iki oyuncuyu geçme fırsatı bulacak.

HAKSIZLIĞA UĞRADIK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi'ndeki Porto maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında geçen sene Lyon maçında alınan ceza ile ilgili, "UEFA'nın yaptırımlarını gözden geçirmesi gerekiyor. Geçen sene haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum" dedi.


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi'nde bugün Porto ile yapacakları maçın büyük önem taşıdığını ve grup mücadelesine galibiyetle başlamak istediklerini söyledi. Güneş, maçın oynanacağı Dragao Stadı'nda Pepe ile gerçekleştirilen basın toplantısında, Beşiktaş'ın başında 3. defa Portekiz'e geldiğine dikkati çekerek, "Portekiz'din 3 büyük takımıyla oynama şansımız oldu. Birinde kaybedeceğimiz maçta berabere kaldık. Birinde kazanacağımız maçı kaybettik. Şimdi kazanmak istiyoruz" dedi. Porto'nun tecrübeli bir takım olduğunu kaydeden Güneş, " Yetenekli oyuncuları var, uyumları iyi. Ligde puan kaybı olmadan geliyor, güçlü bir takımla oynayacağız. Biz de Avrupa'da ilk 10 takım arasında yer alma düşüncemizi dikkate alırsak, oyunumuzu en iyi seviyeye çıkarmak istiyoruz. Sorumluluk alarak bizden beklenti içinde olanlara en iyi sonucu vermek istiyoruz. Sonucu bilmiyorum, beklentim kazanmak. Gruptaki 4 takım içinde en iyi futbolu oynamak istiyoruz. Sonuçlar da arkasından gelir. Gruptan çıkmak istiyoruz, bu nedenle kazanmamız gereken maçlarımız var. Zor bir grup" diye konuştu.

TARAFTARLAR MAÇTA OLMALI

Güneş, Porto karşısında siyah-beyazlı taraftarların olmayacağının hatırlatılması üzerine, "Taraftarların olmasını istiyoruz. Hem Türkiye'de hem UEFA'da daha güzel yaptırımlar uygulayarak az sayıdaki olumsuz düşünceyi temizlemek varken, işe yaramayan otları temizlemek varken, iyileri atıyoruz. UEFA'nın yaptırımlarını gözden geçirmesi gerekiyor. Geçen sene haksızlığa uğradığımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Geçen sezon Beşiktaş forması giyen Porto'nun forvetlerinden Aboubakar'ı değerlendiren Güneş, "Maçta oynamaması bizim için sevindirici. Aboubakar çok mesafe aldı. Kendini geliştiriyor. Öğrenmeye açık, genç bir oyuncu. Umarım daha başarılı olur" şeklinde konuştu.

Şenol Güneş'in rekor günü

Beşiktaş'ın başında 18 kez Avrupa kupalarında yer alan teknik direktör Şenol Güneş, bugünkü mücadeleyle Mircea Lucescu ile ortak olduğu rekorun tek sahibi olacak. Siyah-beyazlılar, Güneş yönetiminde Avrupa'da oynadığı 18 maçta 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 yenilgi alırken, 29 gol attı ve 27 gol yedi. Güneş, Beşiktaş'la 6 kez Şampiyonlar Ligi'nde, 12 kez de Avrupa Ligi'nde mücadele etti. Porto maçıyla Beşiktaş'ın başında 7. kez Şampiyonlar Ligi maçında sahada olacak ve siyah-beyazlılara en çok maç oynatan teknik direktör unvanını da elde edecek.

Orman: Bu sezon Son 16'ya kalacağız

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon Son 16 turuna kalmak istediklerini söyledi. Başkan Orman, Porto ile bugün oynayacakları Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk maçı ile ilgili olarak, “Takımımız oldukça moralli. Porto maçından hayırlı bir sonuçla döneceğimizi umuyorum. Geçen sene son karşılaşmada kaçırdığımız Son 16 turuna bu yıl kalacağımızı düşünüyoruz” dedi.

#Beşiktaş
#UEFA
#Şenol Güneş
7 yıl önce