|

Haksızlıkları haketmiyoruz

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, siyasi parti il başkanları, ilçe belediye başkanları ve 217 STK temsilcisiyle Hüseyin Avni Aker’de düzenlenen toplantıda "Şiddete teslim olmayacağız. Seyirciler arasında yer alan bir ya da birkaç kişinin yaptığı bu tür bir eylemi büyük Trabzonspor camiasına, hatta Trabzon şehrine ve halkına mal etme gayretinde olanları da üzüntü ile izliyor ve ön yargılı çirkin bir davranış olarak niteliyoruz" dedi

Yeni Şafak ve
03:00 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 01:33 - 29/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Süper Lig'de tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında bir taraftarın eyleminin Trabzonspor camiası, Trabzon şehri ve halkına mal edilemeyeceğini söyledi. Gümrükçüoğlu, “Trabzon ve Trabzonspor camiası olarak şiddete teslim olmayacağız. Yapılmakta olan adli, idari, sportif incelemeler, olayları ve varsa arka planını toplumun önüne koyacaktır. Bu ve benzeri olaylar üzerinden Trabzon şehri ve Trabzonsporumuz üzerinde hesap yapanları da kamuoyunun takdirine iletiyoruz” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, siyasi partilerin il başkanları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinden oluşan 217 kuruluş adına yaptığı ortak açıklamada, Türkiye'de ve Avrupa'da elde ettiği sayısız başarılarla Anadolu'nun futboldaki sesi olan Trabzonspor'un sadece Trabzon'un değil, Türkiye'nin her şehrinden insanların gönüllerine yerleştiğini belirtti.



Trabzonspor'un resmi olarak 6 lig şampiyonluğu bulunduğunu, kendilerine göre 2010-2011 sezonunun da gerçek şampiyonu olduğunu kaydeden Trabzon Belediye Başkanı, şöyle devam etti: "Trabzonspor fair play anlayışıyla mücadele ettiği lig yarışında zaman zaman haksızlıklara uğramış, tüm bu haksızlıklara karşılık yine fair play anlayışıyla mücadelesine devam etmiştir. Trabzonspor kendi imkanları ile sportif mücadelesine devam ederken, 2010-11 futbol sezonunda sahadaki mücadelenin saha dışında da yapılması ve sonuçlara etki edilmesi ile başlayan 3 Temmuz 2011 şike süreci sonrasında Türkiye'de futbola bakış açısı değişmiş, taraftarların maçlara ilgisi düşmüş, futbolun inandırıcılığı zedelenmiş, kontrolsüz olaylar Türk futbolunda maalesef yaşanmaya başlamıştır."



Gümrükçüoğlu, maçlardaki hakem kararlarına değinerek, "2010-2011 sezonunda hak ettiğimiz şampiyonluktan vazgeçmememizin yanı sıra biz şehir olarak adalet için, bundan sonraki nesillere daha temiz ve inanılır bir futbol dünyası bırakmak için hukuk çerçevesinde mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.



"Tüm bunlara karşın 24 Nisan'da oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin bazı oyuncuları Trabzonspor taraftarlarınca alkışlanmıştır" diyen Gümrükçüoğlu,"17 yaşında bir kişi maçın yardımcı hakemine fiili saldırıda bulunmuştur. Böylesi bir saldırı hadisesinin Trabzon'da yaşanmasından ötürü son derece büyük üzüntü yaşıyor, hakem ve kamuoyundan özür diliyoruz ve bu çirkin davranışı kınıyoruz. Sezon başından bu yana Trabzonspor'un aleyhinde bariz hatalar yapılması ve kamuoyunun genelinde 'Trabzon tırpanla doğranıyor' yorumları takımımızın ve camiamızın mağduriyetini ortaya koymuşken, 17 yaşında bir kişi tarafından yapılan bu saldırı bugüne kadarki maruz kaldığımız tüm haksızlıkların önüne geçmiştir" diye konuştu.



Trabzon'un insan sevgisinin ve uygarlığın şehri olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, "Bu özelliğini Trabzon, bundan sonraki dönemlere de taşıyacaktır. Barış, kardeşlik ve hoşgörü şehri Trabzon'dan tüm ülkeye, dünyaya sevgi ve dostluk duygularımızı gönderiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.



Fenerbahçe 4-0 hükmen galip




Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig'de çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Trabzonspor-Fenerbahçe maçında, sarı-lacivertli takımın 4-0 hükmen galip sayılmasına karar verdi. TFF'den yapılan açıklamada, 24 Nisan Pazar günü oynanan ancak çıkan olaylar nedeniyle hakem Bülent Yıldırım tarafından 89. dakikada tatil edilen maçla ilgili kararını verdiği bildirildi. Açıklamada, Futbol Müsabaka Talimatı 23. Maddesi'nin 4. Fıkrası uyarınca, Trabzonspor'un (4-0) hükmen yenik sayılmasına, F.Bahçe'nin de (4-0) hükmen galip sayılmasına karar verildiğini duyuruldu. Bu arada TFF, Trabzonspor'u maça usulsüz seyirci alındığı gerekçesiyle PFDK'ya sevketti.



Erkan Zengin'in sözleşmesi fesh edildi




Trabzonspor, kadro dışı bıraktığı futbolculardan Erkan Zengin'in sözleşmesi karşılıklı feshetti. Dün kulüple anlaşarak 1.3 milyon Euro'luk alacağına karşılık sözleşmesini fesheden Erkan, ailesiyle birlikte İstanbul'a gitti. 30 yaşındaki futbolcuyu uğurlayanlar arasında bordo-mavili takımın eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu da yer aldı. Kısa bir açıklama yapan, "Hayırlısı olsun. Bundan sonra ne olacak bilmiyorum" dedi.





#Trabzonspor
#Fevzi Gümrükçüoğlu
8 yıl önce