|

Hasan Çetinkaya'ya saldıran taraftar güvenlik kameralarında

Derbide Beşiktaş tribününden attığı parayla Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya’yı yaralayan İ.S., kısa sürede yakalandı. İ.S.’nin, 784 kamerayla izlenen Vodafone Arena’da saldırıda bulunduğu an, saniye saniye kaydedildi.

Yeni Şafak
09:10 - 10/02/2017 Cuma
Güncelleme: 09:25 - 10/02/2017 Cuma
Diğer
Saldırganın madeni para attığı anlar kameralara böyle yansıdı.
Saldırganın madeni para attığı anlar kameralara böyle yansıdı.

Ziraat Türkiye Kupası'na damga vuran gerilimli Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinin yankıları sürüyor.



Derbiyle birlikte yeni statların yüksek güvenlik sisteminin sonuçları da ortaya çıktı. Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın başını tribünden attığı demir parayla yaralayan Beşiktaş taraftarı, yetkililer tarafından çok kısa sürede tespit edilerek, emniyet birimlerine bildirildi.



Hürriyet'te yer alana habere göre, 784 kamerayla donatılan Vodafone Arena'daki tüm taraftarların stada giriş ve çıkışları dahil her adımları kayıt altına alınıyor. İşte bunun sonucunda da Çetinkaya'nın saldırganı çok rahat şekilde yakalandı.



Parayı sahaya fırlattığı an kare kare
görüntülendi

Stat güvenlik birimleri, İ.S. olduğu belirlenen saldırgan Vodafone Arena'ya giriş anından tüm kayıtları inceledi. En net görüntüyü ise stada girip turnikeden geçtiği anda veriyor. Saldırgan taraftar, turnikeden geçerken kimlikle birlikte bilet bilgilerini de veriyor ve bu da takibini kolaylaştırıyor. Bu sayede İ.S.'nin bulunduğu tribün de kamera görüntüleriyle rahatlıkla tespit edildi. Görüntülerde İ.S.'nin parayı sahaya fırlattığı an kare kare bulunuyor. 430 numaralı tribün kapısının girişinde tespit edilen saldırgan, etrafta polis ve özgül güvenlikçi olmasına rağmen sahaya demir parayı fırlatıyor.







Tazminat da istenecek

İ.S. hakkında 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Dair Kanunu çerçevesinde 'kasten yaralama' ve 'spor alanlarında taşkınlık yapmak' suçlarından adli işlem yürütülüyor. Kulüpler de artık kendilerine zarar veren taraftarlar hakkında maddi ve manevi tazminat talebinde bulunabilecekler.













#Fenerbahçe
#Hasan Çetinkaya
7 yıl önce