|

Hata bana değil Türk halkına yapıldı

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, milli takıma almadığı oyuncularla ilgili tartışmalarla ilgili olarak, "Bu kişisel değil, ilkesel bir mesele. Ben bu kararı verdim. Bedeli neyse ödemeye hazırım. Birileri özür dileyecekse özür makamı ben değilim" açıklamasını yaptı. Terim, EURO 2016 sonrası istifasını verdiği, kabul edilmediğini de söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 الأربعاء
Güncelleme: 03:14 - 31/08/2016 الأربعاء
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, başta Arda Turan olmak üzere bazı oyuncuları A Milli Takım'a çağırmamasının kişisel değil ilkesel bir karar olduğunu belirterek, "Bedeli neyse ödemeye hazırım" dedi. Terim, ay-yıldızlıların Rusya ile bugün oynayacağı hazırlık maçı öncesinde milli takımın kamp yaptığı Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'nde yaptığı toplantıda, EURO 2016 sonrası yaklaşık 1,5 aylık sürede Türkiye'yi nasıl temsil ettiklerinin muhasebesini yaptıklarını belirtirken, başta kadroya çağırmadığı oyuncular olmak üzere merak edilen bazı konular üzerinde durdu



PRİM OLAYINA GÖNDERME


Profesyonellerin, milli duygularla sadece kendilerini değil, Türk halkını da temsil ettiğini belirten Terim, "EURO 2016 öncesi teoride de özenle iyi şekilde hazırlandık. Maalesef beklediğimiz performansı pratikte gösteremedik. Bu tabloda olmaması gereken çok şey yaşandığını biliyoruz. Bazı şeyleri benden daha iyi biliyorsunuz" diyerek, Fransa'daki prim tartışmasına göndermede bulundu.


Detaya girmek ve kişiler üzerinden her hangi bir açıklama yapmak istemediğini söyleyen Fatih Terim, "Bu kişisel değil, ilkesel bir mesele. Bu oyuncular zamanı ve zemini oluştuğunda yine hizmet edeceklerdir. Ama bugünkü seçimimiz budur. Ben bu kararı verdim bedeli neyse ödemeye hazırım. Bu sadece prim meselesi değil. Kadroda olan olmayan bazı futbolcuların özür dilemeye ilişkin şeyler oldu. Benim kişisel problemim yok. Zaten hata bana yapılmadı. Benim üzerimden Türk halkına yapılmıştır. Yapılan odur. Özür makamı ben değilimdir. Birileri özür dileyecekse. Şunu ifade edeyim ki, Milli Takım'ın kapısı, kendini bu formayı taşıma şerefine hazır ve istekli olan saha içi ve dışında Milli Takım oyuncusuna yakışır davranmayı yol edinmiş, takımın parçası olmaya hazır olan her oyuncuya açıktır. Sadece bugün değil yarın da açık olmaya devam edecektir. Benli bensiz hep böyle olmuştur" yorumunu yaptı.



EURO 2016 SONRASI İSTİFA


Fatih Terim, EURO 2016 sonrası görevi bırakmayı teklif ettiğiniancak yönetimin isteğiyle devam ettiğini itiraf ederek, "Kendime yakışanı yapmakta tereddüt etmedim. Sayın Başkana gereken neyse söyledim ve gereğini yaptım. Görüşmede Türk futbolunun geleceği için tekrar sorumluluklara devam etmeye karar verdik" şeklinde konuştu.



Çalhanoğlu ile çok özel


Rusya ile bugün özel maçta karşı karşıya gelecek A Milli Futbol Takımımız'da oyuncuların son çalışmada oldukça neşeli oldukları gözledi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, idman öncesi Hakan Çalhanoğlu ile kısa bir görüşme yaptı. Terim'in yaptığı görüşmede gurbeçti oyuncuya güvenini dile getirdiği öğrenildi.



30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladılar


2018 FIFA Dünya Kupası grup eleme maçları öncesi son hazırlık maçında bugün Rusya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarını tamamladı. İdman öncesi futbolcular, büyük bir Türk bayrağı açarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Teknik direktör Fatih Terim, çift kale maçı sık sık durdurarak, futbolcularından dikine oynamaları ve alan daraltmalarını istedi.



#Fatih Terim
#A Milli Takım
#FIFA Dünya Kupası
٪d سنوات قبل