|

Heykeltraş gibiyim

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, oyuncularına nasıl katkı yaptığı ile ilgili olarak, “Çok bir şey yapmıyorum. Sadece fazlalıklarını atıyorum. Tıpkı heykeltraş gibi. Onlar da taşın fazlalığını atıyor. Bütün oyuncularıma eşit mesafedeyim” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:50 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Spor
Spor

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, katıldığı bir panelde samimi açıklamalar yaptı. Güneş, “Seyircilere en iyisini sunmak zorundayız. Ölmeye değil, sevmeye ve sevilmeye gelsinler. Oyunculara her zaman şunu söylerim; maçta yenilip yenilmemenin garantisi yok. Ama mücadele etmenin garantisi var. Mücadele edersek bir maç sonra kazanabiliriz” diye konuştu. Kendisine oyunculara nasıl katkı yaptığının sorulduğunu belirten deneyimli teknik adam, “Çok bir şey yapmıyorum. Sadece fazlalıklarını atıyorum. Tıpkı heykeltraşlar gibi. Onlar da heykel yaparken taşın fazlalığını atıyorlar. Ve ortaya heykel çıkıyor. Oyuncuya koyduğum kurallar benim için de geçerlidir. Tesislerden içeri girdiğinde oynayan oynamayan benim için farketmez. Hepsine eşit mesafedeyim. Çocuk eğitimi gibidir. Ben de bunu iyi yaptığımı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



FUTBOL CİDDİ BİR İŞ DEĞİLDİR


Güneş, "Futbol ciddi bir iş değildir. Ciddi bir oyundur. Futbolun bu kadar zenginleştiği bir dönemde rekabet bu kadar yoğunken bir teknik adam rakip sahaya gidip maç izleyemiyorsa marka değeri diye konuşmak mümkün değildir. Sorun çok büyük demektir. Taraftarları da yan yana getirmemiz gerekir” diye konuştu.



KARAKTER SAĞLAM OLSUN YETER


Güneş, “Oyuncu olarak Trabzospor'da ve antrenör olarak Beşiktaş'ta çalışıyorum. Bıraktığım izleri seviyorum. Türkiye'de hangi taraftar olursa olsun bana gelip seni seviyorum dediklerinde hoşuma gidiyor. Londra'da 6 tane Koreli 'Mr. Güneş' diye bağırıyor. İz bırakmışım demek ki. Dünya Kupası'na giderken elbiselerim yüzünden çok fazla eleştiri almıştım. Elbiseler değişebilir, karakter sağlam olsun yeter” dedi.



Q7'nin pozisyonu kırmızı


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Bir yanlış varsa bunu gizlemenin anlamı yok. Ne yalan söyleyeceğim diye düşüneceğime çıkar doğruyu söylerim. Bana göre Quaresma'nın, Yusuf ile olan pozisyonu kırmızı kartlıktı. Adalete inanıyorum. O yüzden iki kızımı da hukukçulara verdim. Geçen sene Quaresma 'Niye beni hep dışarı alıyorsun' dedi. Ben de 'İlk 11'de çıkmazsan dışarı almam. İstersen yedek başla sonra gir' karşılığını verdim. Ondan sonra bana 'Tamam' dedi” ifadelerini kullandı.





Caner müjdeyi verdi


Beşiktaş'ın Antalyaspor'la oynadığı maçta aşil tendonu kopan ve 5-6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanan Caner Erkin yürümeye başladı. Aşil tendonu koparak, futbolcu sakatlıkları arasında en ağırlarından birini yaşayan Caner Erkin, havuzda yürüyüş egzersizlerine başladı. Havuzda eğitimcisiyle beraber yürüyüş egzersizi yaptığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşan Caner, 'Yürüyüşlere başladık hayırlısıyla' notu yazarak Beşiktaşlı taraftarları tedavisi hakkında bilgilendirdi.



#Şenol Güneş
#Beşiktaş
7 yıl önce