|

Hırvatistan 0-1 Türkiye

A Milli Takımımız 2018 Dünya Kupası Grup Elemeleri ilk maçında deplasmanda Hırvatistan ile 1-1 berabere kaldı.

Yeni Şafak
21:31 - 5/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:42 - 5/09/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Hakan Çalhanoğlu attığı gol sonrası böyle sevindi.
Hakan Çalhanoğlu attığı gol sonrası böyle sevindi.

Türkiye deplasmanda oynadığı maça Emre ve Okay ile iki pozisyon bularak başladı. Ancak 9'uncu dakikadan sonra oyunun kontrolü Hırvatistan'a geçti. Hırvatistan'ın ilk yarıda 4 şutunda top direğe çarptı. Milli Takım, son bölümde yeniden dengeyi yakaladığı ilk yarıda, 44. dakikada penaltıdan yediği golle geriye düştü. Ay-yıldızlı ekip, uzatma dakikalarında Hakan Çalhanoğlu'nun frikikten attığı golle soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.



Hırvatistan Milli Takımı, ilk yarıda kanatlardan çok etkili geldi. Oyunun kontrolünü elinde tutan ve önemli pozisyonlar yakalayan Hırvatistan, golü penaltıdan buldu. Ev sahibi takım 44. dakikada Rakitic'in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Hırvatlar, Hakan Çalhanoğlu'nun frikik golüne engel olamadı.



İkinci yarıda milli takımımız orta alanda Okay Yokuşlu ve Ozan Tufan ile Hırvatistan ataklarını kesen ikili olarak öne çıktı. Cenk Tosun ile yakaladığımız bir kaç pozisyon dışında rakip kalede çok etkili olamayan Ay-Yıldızlı ekibimiz rakibine de fırsat vermedi ve mücadele 1-1'lik eşitlik ile sona erdi.






#Türkiye
#Hırvatistan
#2018 Dünya Kupası
8 yıl önce