|

'Hollanda ve İspanya'da avantaj sağladım'

Dünya Supersport Şampiyonası'nda İspanya ve Hollanda yarışlarını kazanarak genel klasmanda liderliğe yükselen milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, avantajını koruyarak şampiyonluğa ulaşmak istiyor.

Yeni Şafak
12:03 - 29/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:10 - 29/04/2015 Çarşamba
AA

Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki kendi adını taşıyan pistte Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda mücadele eden Toprak Razgatlıoğlu ile antrenman yapan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi. Sofuoğlu, sezona iyi başlangıç yaptıklarını belirterek, "Özellikle son iki yarıştır Hollanda ve İspanya birincilikleri bizi şampiyona liderliğine taşıdı ve güzel avantaj elde ettik" dedi.



Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda mücadele eden Razgatlıoğlu'nun da lider olduğunu anımsatan Sofuoğlu, şunları söyledi:



"Allah nasip ederse birkaç yarış daha böyle devam edersek ikimiz de şampiyonluk için büyük avantaja geçmiş olacağız. Artık şampiyonluğun planlarını yapmaya başlayacağız. Umarım istediğimiz gibi gider. İtalya önemli yarış. Orada çıkartacağımız puanlar, şampiyonanın biraz daha rengini belli edecek. Moral ve motivasyon olarak en iyi seviyedeyiz."



Bayrağı devredecek


Kenan Sofuoğlu, şampiyonada yarışabilmesinde destek veren Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Motosiklet Federasyonuna teşekkür etti. Verilen desteğe layık olmak için mücadele verdiğini anlatan Sofuoğlu, "Şampiyonayı iyi şekilde götürüyoruz. Allah, inşallah sezon sonunda Toprak'a Avrupa, bana da dünya şampiyonluğunu nasip eder" dedi.



Kariyerine yönelik bir yol haritası belirlediğini ifade eden Sofuoğlu, şunları kaydetti:



"Allah nasip ederse bu yıl 4'üncü şampiyonluğu başarabilirsem, amacım beşinci şampiyonluğu yaşayıp kariyerime son vermek. Çünkü artık Toprak yetişti. İstediğim şekilde anlaşmalar yapabilirsem Toprak'ı 2016 yılında Dünya Supersport Şampiyonası'na almak istiyorum. Geldikten sonra ilk yıl çaylak yıl olacak, bizimle çekişir, belki geçer ama bir yıl sonunda eminim bizi geçecektir ve dünya şampiyonluğunu artık o alacaktır. Ondan sonra da inşallah onun kariyeri yürüyecek, ben kariyerime son vereceğim. Çok şükür ki Türkiye'de yeni sporcular çıkıyor. Sadece Toprak değil, yeğenim Bahattin var, öte yandan yetiştirdiğim ikizler var, onlar çok hızlı. Elimden geldiği kadar onların kariyerinde katkı sahibi olmaya çalışacağım."



Toprak'ın şu anki başarısının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Sofuoğlu, bu işi bıraktığında bayrağı devredeceği birinin hazır olduğunu sözlerine ekledi.



"Üstümde büyük yük var"


Avrupa Superstock 600 Şampiyonası'nda üç yarış üst üste birincilik elde eden Toprak Razgatlıoğlu da ağabeyi Sofuoğlu ile güzel bir sezon geçirdiğini anlattı.



"İnşallah hep böyle devam eder" diyen Razgatlıoğlu, şöyle konuştu:



"Şampiyonada şu an birinciyiz. İnşallah İtalya'da da birincilik kürsüsünde oluruz. Üstümde büyük yük var. Avrupa Şampiyonası'nda birinci olmam lazım. Dünya Şampiyonası'na geçince de kendimi göstermem ve kanıtlamam lazım. Allah izin verirse inşallah güzel şeyler yapmayı düşünüyoruz."

#kenan sofuoğlu
#Dünya Supersport Şampiyonası
9 yıl önce