|

İbre Riekerink'e dönüyor

G.Saraylı futbolcular, Hollandalı teknik adama tam destek verdi. Oyuncuların, Riekerink'le yola devam edilmesi isteği üzerine başkan Dursun Özbek ve yönetim de bu duruma sıcak bakmaya başladı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 3/05/2016 Salı
Güncelleme: 02:21 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılım hakkı elde etmek ve UEFA tarafından verilen 1 yıllık men cezasını hemen çekmek isteyen Galatasaray'da gündemdeki önemli konuların başında teknik direktör sorunu geliyor. Sarı-kırmızılı takımdaki futbolcuların, teknik direktör Jan Olde Riekerink'ten menun oldukları ve gelecek sezon da takımın başında görmek istedikleri öğrenildi. Sezona Hamza Hamzaoğlu'nun yönetiminde başlayan Galatasaray'da genç çalıştırıcı ile ligin 11. haftasındaki Çaykur Rize maçı sonrası yollar ayrılmıştı. 13. haftadaki Kasımpaşa maçıyla göreve gelen Mustafa Denizli ise 23. haftadaki Gaziantepspor maçı sonrası görevi bırakmıştı. Yönetim, gelecek sezon da takımı teslim edeceği deneyimli bir isim için arayışlarını sürdürürken, takımda oluşan bu kanaatin bütün stratejiyi değiştirmek üzere olduğu öğrenildi.



KİMSE YOKKEN GÖREVİ KABUL ETTİ


Galatasaray'ın altyapısının başına getirilen ancak Mustafa Denizli'nin istifası, Orhan Atik'in Pro-lisans sorunu, başka teknik adamların sezon sonuna kadar görevi kabul etmemesi nedeniyle 26. haftadaki Eskişehirspor maçında A takımın başına geçen Hollandalı teknik adam, futbolculardan tam destek aldı. Takımın, 53 yaşındaki çalıştırıcının antrenman sistemi ve kişiliğinden oldukça memnun oldukları ve bu ekiple önümüzeki sezon da devam etmek istedikleri öğrenildi. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in de Riekerink'e sıcak baktığı belirtildi. Hollandalı çalıştırıcı, kupa gelir ve lig 5. bitirilirse kalacak.



Sneijder derbiye saklanacak


Galatasaray'da sakatlığı bulunan Wesley Sneijder'in Çaykur Rizespor maçında riske edilmeyerek pazar günü Beşiktaş ile yapılacak derbiye saklanacağı belirtiliyor. Takımdan dün de ayrı çalışan Hollandalı yıldız futbolcu, özel program dahilinde kuvvet ve dayanıklılık idmanı yaptı. 31 yaşındaki futbolcunun, yarın Türkiye Kupası Yarı Final rövanşında Çaykur Rizespor ile yapılacak karşılaşmada oynamasının belirsiz olduğu, teknik direktör jan Olde Riekerink'in sağlık heyeti ile görüştükten sonra kararını vereceği ifade edildi.



Orta saha için Babatunde iddiası


Gelecek sezon kadrosunu genç ve başarıya aç isimlerden kurmak isteyen G.Saray'ın, Fas'ın Raja Casablanca takımının Nijeryalı orta saha oyuncusu Michel Babatunde ile temas kurduğu iddia edildi. Sarı-kırmızılıların, 23 yaşındaki oyuncu için Casablanca Başkanı Mohamed Boudrika ile görüştüğü ifade edildi. G.Saray'ın, Nijerya Milli Takımı'nın da formasını giyen futbolcu için 1 ile 1.5 Milyon Euro arasında bir bütçe hazırladığı ve transferi bu ay bitirmek istediği ifade edildi.



Chedjou Rize'ye karşı yok


G.Saray'da yaklaşık 1 aydır takımdan uzak kalan Aurelien Chedjou'nun kupada yarın yapılacak Rize maçına da yetişmesinin zor olduğu belirtildi. 30 yaşındaki savunmacının pazar günkü Beşiktaş derbisinde forma giyebilmesi için özel programla çalıştığı ifade edildi.





#Riekerink
#Dursun Özbek
#UEFA
8 yıl önce