|

İki maç sonra yine lideriz

F.Bahçe'nin puan farkını 5 puan açmasının doğal olduğunu, daha henüz maçlarını oynamadıklarını kaydeden Beşiktaş yöneticisi, psikolojik bir dezavantaj yaşamadıklarını belirtti. Albayrak, “Oyuncuların morali yerinde. İstanbul'a oynayıp dönmek istemişlerdi ama olmadı. Kaybettiğimiz bir şey yok. Bu durumu yönetecek, futbolcu ve teknik heyete sahibiz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/01/2016 Salı
Güncelleme: 08:57 - 26/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Beşiktaş'ın Süper Lig'in ikinci yarısındaki ikinci maçı da yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenirken, Basın Sözcüsü Metin Albayrak, İstanbul dönüşü öncesi yaptığı açıklamada ertelenen maçlarla ilgili endişeleri olmadığını söyledi. “İki maçı oynadıktan sonra yine lider oluruz. Mersin ve Trabzon maçlarını ise 3 ve 18 Şubat tarihleri arasında oynamak istiyoruz" diyen Albayrak, Türkiye Futbol Federasyonu'na da hava muhalefetlerinin dikkate alınması uyarısını yaptı.



Türkiye Futbol Federasyonu'na ertelenen maçlarla ilgili tarih taleplerini ilettiklerini kaydeden Metin Albayrak, karar merciinin TFF olduğunu belirterek, "Biz sadece programımız sıkışıyor onunla ilgileniyoruz. Lig ve kupada üst üste maçlar oynayacağız. Hocamızla birlikte hangi tarihlerin daha uygun olacağını TFF'ye bildirdik. Son karar tabii ki; TFF'nin. Ancak biz Mersin İdmanyurdu maçını 3 ve Trabzonspor karşılaşmasını 18 Şubat tarihlerinde oynamak istiyoruz" diye konuştu.



ARAS VE BOYKO İKİ MAÇTA DA OYNAYABİLİR


“Türkiye Futbol Federasyonu'nun talimatlarına göre tescilli olan oyuncular oynayabilir. Aras Özbiliz ve kaleci Denys Boyko, ertelenen maçlarda oynayabilecek. Ancak Alexis Delgado buna dahil değil. Onun lisansı henüz bildirilmedi."


Takımın moralinin son derece yüksek olduğunu söyleyen Beşiktaş yöneticisi, şu ifadeleri kullandı: “Oyuncular bir an evvel oynayıp dönme taraftarıydılar. Şartlar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Bizim elimizde olan bir şey değil. Herkes çok mutlu. Fenerbahçe'nin 5 puan farkla lider olması gayet normal bir şey. İki maç oynamadık. Kaybettiğimiz bir şey yok. Hiçbir şekilde bunu dert etmiyoruz. Bunu yönetecek yönetim kurulu, hoca ve futbolculara sahibiz."



TRANSFER DEFTERİNİ TAMAMEN KAPATTIK


“Artık ne alma ne de satma anlamında transfer defterini kapattık. Ersan Gülüm de dahil sezon sonuna kadar herhangi bir transfer düşüncesi ve tasarrufumuz yok. Kendisi de istemiyor artık. Kendisi futbol takımının oyuncusudur. Sezon sonuna kadar artık beraberiz. Devre arasında herhangi bir futbolcumuzu satmayacağız."


"UEFA Fair-Play kriterleri var. Türkiye'nin çeşitli kriterleri var. Artık bundan sonra statların koşulları için de TFF, bazı olmazsa olmazları istemek zorunda. Türkiye'de futbol bu kadar önemli ve statların en üst düzeyde olması lazım. Mersin ve Trabzonspor maçlarından önce tahminler yapılmıştı. Mersin maçı 2 saat evvel oynatılabilirdi. Trabzonspor maçını da cumartesi günü oynayabilirdik."



Şubat ayı dert ayı 3 güne bir maç


Beşiktaş'ın ertelenen iki maçıyla birlikte Şubat ayı takvimi sıkıştı. Siyah-beyazlıların, TFF'nin ertelenen maçları Şubat ayına vermesi halinde 29 günde 10 maça çıkması söz konusu. Şubat ayında Gaziantep, Başakşehir, G.Birliği ve F.Bahçe'yle karşılaşacak Beşiktaş, Mersin İY ve Trabzonspor maçlarının da 3 ve 18 Şubat'a verilmesi durumunda ligde 6 maç yapacak. Özellikle 14-22 Şubat arasında 8 günde ligde 3 maç oynanacak.



Kupa maçına as kadro


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ertelenen iki karşılaşma nedeniyle maç eksiği yaşayan oyuncularının bu açığını Türkiye Kupası mücadelesiyle giderecek.





Hava muhalefeti nedeniyle bir türlü ikinci yarıya başlayamayan Beşiktaş'ta Sivas Belediyespor'la oynanacak kupa maçı siyah-beyazlılar için fırsat oldu. Kupa maçlarında yedek ağırlıklı kadrosunu sahaya süren ve oyuncularının maç formu kazanmasına yardımcı olan teknik direktör Şenol Güneş, Trabzon'dan da maç yapamadan dönülünce Perşembe günkü mücadeleye as kadrosuyla çıkmaya karar verdi. Devre arasında hazırlık maçı yapamayan, ikinci yarıya da bir türlü başlayamayan Beşiktaşlı oyuncuların uzun süredir maç yapamaması yüzünden formunu yitirmesinden endişe eden tecrübeli çalıştırıcı, adeta ligin provasını yapacak. Avrupa'dan elenen siyah-beyazlılar aynı zamanda ertelenen Mersin İdman Yurdu ve Trabzonspor maçlarının şubat ayında fikstür sıkışıklığına neden olacağı için üç günde bir maç temposuna böyle alışmaya çalışacak.







#Beşiktaş
#Şenol Güneş
#Türkiye Futbol Federasyonu
8 yıl önce