|

İki turist çıktı meydane...

Antalya'nın Alanya ilçesinde bu yıl 11'incisi düzenlenen Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri'nde Hollandalı iki turist güreşti. Kispet giyip yağlanan turistlerin güreşi ilgiyle izlendi.

Yeni Şafak
15:57 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 13:01 - 2/08/2015 Pazar
DHA

Alanya Belediyesi tarafından düzenlenen Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri, minikler branşı mücadeleleriyle başladı. Güreşlere 14 branşta 35'i başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 güreşçi katıldı. Müsabakaları izlemeye gelen turist kafilesi arasından güreşmek isteyenlerden iki kişi de meydana çıktı. Her ikisi de Hollandalı olan 46 yaşındaki Marcel Zwiep ile 42 yaşındaki Cristian Dam kispet giyerek yağlandı. Yağlı güreşin nasıl yapılacağı anlatılan Hollandalı turistler daha sonra güreşmeye başladı. Güreşleri izlemeye gelen yaklaşık 30 turist de Hollandalı güreşçilere tezahüratta bulundu.



Rakibini yendi 1 haftalık tatil kazandı

Hakemliğini güreş ağası Kerim Yılmaz'ın yaptığı güreşi rakibinin sırtını yere getiren Cristian Dam kazandı. Cristian Dam'a, Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, ilçede bulunan 5 yıldızlı bir otelde ailesiyle birlikte geçireceği 1 haftalık tatil hediye etti.


#Antalya
#Alanya
#Gökbel Yaylası
#Yağlı Güreş
#Kispet
#Turist
9 yıl önce