|

İkisi de rekora katkıda bulundu!

Sakarya’nın ev sahipliği yaptığı Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası’nda 56 ilden 2800 sporcunun mücadelesi rekor olurken, ‘en yoğun katılımlı organizasyon’ olarak kayıtlara geçti.

Yeni Şafak
12:31 - 2/02/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:35 - 2/02/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Türkiye Karate Federasyonu 2015 yılı faaliyet takviminin ilk önemli organizasyonu olan Minikler ve Yıldızlar Karate Şampiyonası, Sakarya’da yapıldı. 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen organizasyonda minik ve yıldız karateciler, dereceye girebilmek için kıyasıya bir mücadele verdi.


Sakarya Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı ve beş süren organizasyonda bir ilk yaşandı. Karate tarihinde ilk kez 8 tatami kurulurken, mücadele eden sporcu sayısı da kayıtlara rekor olarak yansıdı. 


56 ilden katılımın olduğu organizasyonda sporcuların 758’si minikler, 2042’si de yıldızlar kategorisinde mücadele verdi. Toplamda2800 sporcunun katılımı da karate tarihi kayıtlarına ‘en yoğun katılımlı organizasyon’ olarak geçti.


Bir önceki rekor katılım, 2450 sporcu ile 2014 yılında Balıkesir’de yapılan Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası’nda yaşanmıştı.  


Delihasan: Karateye ilgi her geçen gün artıyor

Sakarya’da yapılan organizasyonu yerinde takip eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yaptığı değerlendirmede, minik ve yıldız sporcuların performanslarının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Organizasyona rekor katılım olduğunu vurgulayan Esat Delihasan, “Son yıllarda uluslararası arenada yakaladığımız istikrarlı grafiği sürdürmek adına altyapımıza büyük önem veriyoruz. Çünkü sağlam bir altyapınız olursa iyi sporcular yetişir, geleceğe de umutla bakarsınız. Yaptığımız yatırımlar neticesinde lisanslı sporcu sayımız 170 bini buldu. Sakarya’daki organizasyonda da gördük ki karateye ilgi her geçen gün artıyor. Bu Türk karatesi için umut verici” dedi.


Yıldızlar kategorisinde dereceye giren sporcuların ülkemizi Balkan Şampiyonası’nda temsil edeceğini hatırlatan Başkan Delihasan, “Beş gün süren organizasyonda mücadele veren tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Ayrıca antrenör, hakem ve idarecilerimiz ile çocuklarını yalnız bırakmayarak tribünleri dolduran velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

#Esat Delihasan
#Karate
#Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası 2015
#Sakarya 2015
9 yıl önce