|

İlhan Mansız buzda 'parlıyor'

Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, eski futbolcu İlhan Mansız ile partneri Olga Bestandigova'nın Avrupa Şampiyonası baraj puanı almasına "ramak" kaldığını söyledi.

Yeni Şafak
11:00 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:03 - 25/12/2014 Perşembe
AA
Dilek Okuyucu, yaptığı açıklamada 2018 PyeongChang Kış Olimpiyat Oyunları’na kota alabilmek adına uluslararası faaliyetlere katılmaya devam ettiklerini dile getirdi.


Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile çalışmalar yaptıklarını, bunların sonucunda olimpiyata gidebilme ihtimali olan sporculara burs imkanı sağlanabileceğini belirten Okuyucu, "Çiftler kategorisinde yarışan sporcularımız İlhan Mansız ve Olga Bestandigova için de çalışmalar yürütüyoruz" dedi.


Mansız ve Bestandigova çiftinin Avrupa Şampiyonası baraj puanı almalarına "ramak" kaldığını kaydeden Okuyucu, "Federasyonumuz tarihinde ve ülkemiz kış sporları tarihinde ilk olarak İlhan Mansız ve Olga Bestandigova çiftinin Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmelerini istiyoruz" ifadesini kullandı.


 Artistik buz pateninde 2 madalya


Okuyucu, federasyonun sadece "artistik buz pateninde" değil "kısa mesafe sürat pateni" ve "curling" branşlarında da faaliyetler gösterdiğini dile getirdi.


Artistik buz pateni branşında temmuzdan itibaren 12 uluslararası organizasyona katıldıklarını belirten Okuyucu, şunları söyledi:


"Bu şampiyonalarda 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazandık. Artistik buz pateninin bir başka alt dalı da senkronize buz patenidir. Branş henüz olimpik olmamasına rağmen; bir takım sporcu olmasından dolayı ilerleyen dönemlerde olimpik olma ihtimali söz konusudur. Curlingte dünyaca ünlü antrenör Daniel Rafael ile sözleşme imzaladık. Antrenmanlarımız ülkemizdeki tek curling buz pisti olan Erzurum’da yoğun bir tempoda devam ediyor. A Milli Erkek ve Kadın Takımımız İsviçre’de düzenlenen B Grubu Avrupa Şampiyonası’nda geçtiğimiz hafta ülkemizi temsil ettiler. A Grubu'na yükselmek için kadın takımımız tie break maçı oynadı ve Avrupa dördüncülüğü elde ettiler. Her geçen sene hedeflerimize bir bir yaklaşıyoruz ve önümüzdeki sene A Grubu'nda yarışacağımıza inanıyorum. Çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir."


Okuyucu, kısa mesafe sürat pateninde Erzurum'un 13-15 Şubat 2015 tarihlerinde büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacağını bildirdi.


Erzurum'daki organizasyona 30 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılmasının beklendiğini kaydeden Okuyucu, sözlerini şöyle tamamladı:


"Ülkemiz ve Erzurum adına bu büyük organizasyonu düzenleyecek olmamız beni ayrıca gururlandırıyor. Daha önce de 2104 yılı Kısa Kulvar Sürat Pateni Dünya Gençler Şampiyonası’nı Erzurum’da başarıyla organize etmiştik. Ayrıca 2019 yılında Erzurum’da yine büyük bir organizasyona imza atacağız. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali Oyunları Erzurum’da düzenlenecek. Erzurum için bu oyunların hayırlara vesile olmasını diler, başarılarla dolu bir organizasyon geçirmeyi temenni ederim."
#Buz Pateni
#Dilek Okuyucu
#İlhan Mansız
#Olga Bestandigova
#Avrupa Şampiyonası
#Futbol
#SÜPERLİG
#buz pateni
9 yıl önce