|

İlk kez görüş ayrılığı!

Üç yıldır Altın Top ödül töreninde Türkiye'yi temsilen oy kullanan Arda Turan ve Fatih Terim ilk defa farklı tercihlerde bulundular.

Yeni Şafak
09:37 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 10:18 - 12/01/2016 Salı
Diğer

FIFA'nın her yıl düzenlediği Altın Top ödülünde 2013 yılından beri Türkiye'yi temsilen takım kaptanı olarak Arda Turan, teknik direktör olarak da Fatih Terim oy veriyor.



Fatih Terim ve Arda Turan'ın Ballon d'Or tercihleri

Futbolarena'nın haberine göre; Bundan önceki yıllarda ikisinin de oyları aynı olmuştu. 2013'te Arda sırasıyla Mesut Özil, Cristiano Ronaldo ve Messi'yi seçmişti. Fatih Terim de aynı sıralamayla oylarını kullanmıştı. 2014'te Fatih Terim oylarını Ronaldo, Robben, Benzema sıralamasıyla kullandı. Arda Turan'ın da tercihleri aynı yönde oldu. İki yıldır iki temsilcimizin de oy verdiği oyuncular bir yana, sıralamaları bile değişmezken bu sene bir farklılık yaşandı. Barcelona'ya transfer olan Arda tüm oylarını kendi takım arkadaşlarından yana kullandı. Arda oylarını sırasıyla Messi, Neymar ve Suarez'e verdi. Fatih Terim ise oylarını Messi, Ronaldo ve Robben şeklinde kullandı. Böylece üç yıldır ilk kez farklı oy kullanmış oldular.



Oylamanın sonunda Lionel Messi yüzde 41.33'le 1. olurken, Ronaldo yüzde 27.76'yla ikinci basamakta yer aldı. Üçüncü Neymar'ın oy oranı ise yüzde 7.86 oldu.


#Arda Turan
#Fatih Terim
#Ballon d'Or
#FIFA
8 yıl önce