|

İlkay Gündoğan Manchester'daki terör saldırısını anlattı

Manchester City forması giyen İlkay Gündoğan geçtiğimiz mayıs ayında Manchester'da yaşanan terör saldırısında yaşadıklarını anlattı.

Yeni Şafak
14:35 - 1/10/2017 Pazar
Güncelleme: 15:07 - 1/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Uzun süre sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen İlkay, geçtiğimiz günlerde sahalara dönmüş ancak yeniden sakatlanmıştı.
Uzun süre sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen İlkay, geçtiğimiz günlerde sahalara dönmüş ancak yeniden sakatlanmıştı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'de forma giyen İlkay Gündoğan, geçtiğimiz mayıs ayında 22 kişinin ölümüyle sonuçlanan Manchester'daki terör saldırısında yaşadıklarını anlattı.

İngiliz basınına konuşan Türk asıllı Alman futbolcu İngiltere'deki hayatı ve yaşanan terör saldırısı ile ilgili şunları söyledi:

"Dortmund'da da aynısını yapmıştım"
  • Manchester'a transfer olduğumda, insanları ve şehri hissedebilmek için kentin merkezinde yaşamaya karar vermiştim. Dortmund'da da ilk yıllarımda yanı şekilde yapmıştım. Şehrin kültürünü öğrenmek ve insanlarını tanımak için bence bu önemli bir şey.
"Diğer futbolcular gibi yapabilirdim ama yapmadım"
  • Diğer futbolcuların yaptığı gibi şehirden 40 dakika uzaklıkta, büyük bir evde de yaşayabilirdim ama bunu yapmadım. Başlangıçta kendimi biraz yalnız hissetmiştim ama sonradan kuzenim de benimle yaşamaya başladı.
"Saldırı olduğunu söylediler şok oldum"
  • Olay günü evimdeydim. Güçlü bir ses duydum, önemsiz bir şeydir diye düşündüm. 10 saniye sonra ilk ambulansın sesini duydum ve bir şeyler olduğunu anladım. İlerleyen dakikalarda başka ambulans ve polis sirenleri de gelmeye başladı. Aşağıya inip insanlara neler olduğunu sordum. Arenada bir saldırı olduğunu söylediler şok oldum. Sokağa çıktığımda insanlar ağlıyordu. Ancak birbirlerine yardım ediyorlardı. Bu olay bana kötü anlarda Manchester halkının nasıl birlikte hareket ettiğini gösterdi.
"Bırakıp gitmek için hiçbir neden göremiyorum"
  • Saldırı sonrası Manchester'ı terk etmeyi düşünmedim. Şehri bırakıp gitmek için hiçbir neden göremiyorum. Felaket bir şey yaşanmış olsa da kendimi güvende hissediyorum.
#İlkay Gündoğan
#Manchester City
7 yıl önce