|

İmparator mu kabadayı mı?

Gerçek Hayat Dergisi, bu haftaki sayısında, Çeşme’de kebapçı Selahattin Aydoğdu ile yaşadığı kavgayla yeniden gündeme oturan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’i sayfalarına taşıdı. Haberde, Terim'in daha önce karıştığı olaylara değinilerek, hiçbir zaman hatasını kabullenmediğine vurgu yapıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 24/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:23 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
İmparator mu kabadayı mı?
İmparator mu kabadayı mı?

Gerçek Hayat, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in dünden bugüne karıştığı kavgaları irdeledi. Futbolculuğu ve teknik adamlığı döneminde futbol dışında bir çok olayla gündeme gelen Terim'in, genelde olayları çıkaran taraf olmasına rağmen bunu kabullenmediği, aksine sürekli bahanelere sığındığı ve birileri tarafından hep kollandığı belirtildi. Geçtiğimiz hafta Terim'le, Çeşme Alaçatı'da ettiği kavga ve ardından yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Selahattin Aydoğdu'nun polis tutanaklarına geçen ifadesinin yer verildiği haberde, Terim'in olayı ekseninden çıkartarak, kabahatini örtmek için vatan-millet duygularını ön plana çıkardığı ve aile kavramını kullandığı ifade edildi.

Gerçek Hayat Dergisi'nin çizdiği Terim portresinden bazı kesitler şöyle;

Fatih Terim'in kabadayı üslubu, çalıştırdığı takımların başarısız olmasının hemen ardından daha çok göze batmaya başladı. 2003 yılında Real Sociedad maçından hezimetle ayrılmasının ardından sanki maçı medyaya karşı yapmış gibi açıklamalarda bulunmuş ve başarısızlığı gazetecilere yükleyerek kendi hezimetini unutturmaya çabalamıştı mesela. Neyse ki 2004 yılında artık başarısızlığına bir kılıf uydurmaktan vazgeçti ve G.Saray teknik direktörlüğünden istifa etti. İstifasını açıkladığı basın toplantısında suçlu yine o değildi. “Türkiye'ye gelmem hataydı” demişti. Evet, üç takımı (Fiorentina, Milan, G.Saray) üst üste batıran Terim, suçu koca bir ülkeye atmıştı. Terim, 2013 yılında yeniden A Milli Takım’ın başına getirildi. O günden bu yana Türkiye Milli Takımı'nın başında bulunuyor ve takım güzel futboldan ziyade başarısızlıklar ve iç kavgalarla gündeme geliyor.

FUTBOLCULUĞU DA KAVGAYLA DOLU

Aslında Terim'in de aktif futbolculuk hayatı hakemlerle yaptığı kavgaların neticesinde noktalandı. 1985'te G.Saray ile Antalyaspor arasında yapılan futbol maçında hakeme itiraz ettiği için kırmızı kart gören Terim, buna tepki olarak hakemin yüzüne tükürmüş ve sahanın karışmasına neden olmuştu. Terim o günlerde de basın toplantılarında şimdikinden çok farklı değildi. Terim, o gün basın toplantısında “Üzgünüm ama bu olay bugün olmasa başka bir gün olacaktı” diyerek sporcu ahlakına uymayan davranışını savunmuştu. Bu olay Terim'in spor hayatının sonu olacak ve bir daha teknik direktörlük dahi yapamayacaktı. Ama hazırlanan rapor TFF eliyle yumuşatıldı ve Terim az bir cezayla kurtarıldı. O da jübile yapacağını açıkladı ve teknik direktörlük yolunu açtı.

EMNİYET MÜDÜRÜNE SALDIRDI

Bu olaydan bir yıl önce Karaliç’e tokat attığı için 2 maç ceza alan Terim, 1983’te ise Adana Demirspor kaptanı Erol'a kafa atarak saldırmıştı. 1980 yılında bir polise yumruk attığı için tutuklanan Terim, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı ancak birkaç saat sonra “birilerinin” devreye girmesiyle üst mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Galatasaray Divan Kurulu üyesi ve Emniyet Müfettişi Gündüz Aktuğ da Terim’den nasibini alanlar arasında. 1977’de Aktuğ'a saldıran Terim, tutuklanmamak için kayıplara karıştı. Ardından Gündüz Aktuğ “ikna edilerek” şikâyetini geri çekti. Aynı yıl gazino basıp Emniyet’ten kurtarılan da aynı Terim’di. Bir dönem hakem Orhan Erdemir ve spor yazarı Osman Tanburacı'ya ettiği küfürlerle de gündeme gelen Fatih Terim, Beşiktaş taraftarlarına yaptığı çirkin el hareketiyle de uzun süre konuşulmuştu.

#Fatih Terim
#Milli Takım
#Çeşme
7 yıl önce