|

İnan'dık başardık finallerdeyiz

Önce İspanya, Ukrayna'yı yendi; dün de iki ihtimal gerçek oldu. Kazakistan, Letonya deplasmanında bize yarayacak galibiyeti aldı. 65'te gelen bu golden sonra Play-Off'a kalmak yetmez oldu. Gol için bastıran Milliler, son anlarda Selçuk İnan'ın golüyle Avrupa Şampiyonası'na direkt bileti getirdi; tüm Türkiye'yi sevince boğdu.

Yeni Şafak
04:00 - 14/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:08 - 14/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

A Milli Takım, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu'ndaki son maçında İzlanda'yı son dakikada Selçuk İnan'ın füzesiyle yıkarken, Kazakistan'ın da yardımıyla en iyi üçüncü takım olarak finallere direkt gitmeye hak kazandı.


Maç boyunca hücumda Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Volkan Şen ile pozisyon arayan milliler, rakip kalede baskı kursa da kalabalık defansı açmakta zorlandı. Türkiye'nin baskısı karşısında ileride top tutamayan ve savunmada kalan İzlanda ise hızlı ataklarla etkili olmaya çalışırken, net fırsatlar bulamadı.







18'de Ozan Tufan'ın pasında Oğuzhan'ın sert vuruşu yandan auta gitti. 22'de sağdan Şener'in ortası ve 24'te Hakan Çalhanoğlu'nun serbest vuruşu kaleci Kristinsson'da kaldı. 26'da Hakan'ın sert şutu defanstan döndü. Topu önünde bulan Arda Turan'ın aşırtma vuruşu kalecide kaldı. 32'de ceza sahasına giren Bödvardsson topu ayağından açınca kalesini terk eden Volkan Babacan, tehlikeyi önledi.



İkinci yarının ortalarında oyuna giren Gökhan Töre, Cenk Tosun ve Umut Bulut ile gol arayan Türkiye, 10 kişi kalsa da kapanan rakibini 89. dakikada Selçuk İnan'ın muhteşem frikik golüyle yenerek Fransa'daki finallere direkt gitmeye hak kazandı: 1-0.



FATİH TERİM

Doğru insanın Allah işini rast getiriyor


A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaları için “Doğru insanın Allah işini rast getiriyor” yorumunu yaptı. Futbolcuları için “Bu çocuklar doğru insanlar, her şeyi hak ediyorlar” diyen Terim, Letonya ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı “Biz bitti demeden bitmez” şeklindeki açıklamayı hatırlatarak “Şimdi konuşmak kolay. O zaman konuşmak marifetti. Ben ve ekibim mütevazi olacağız” ifadelerini kullandı. Milli Terim, Avrupa Şampiyonası için “Daha yenilenme olacak. Dışarıda genç oyuncularımız var onları da alacağız” değerlendirmesini yaptı.







FİNALLERİ GARANTİLEYEN ÜLKELER


A: iZLANDA, ÇEK CUM.


B: BELÇİKA, GALLER


C: İSPANYA, SLOVAKYA


D: ALMANYA, POLONYA


E: İNGİLTERE, İSVİÇRE


F: K.İRLANDA, ROMANYA


G: AVUSTURYA, RUSYA


H: İTALYA, HIRVATİSTAN


I: PORTEKİZ


ARNAVUTLUK



PLAY-OFF OYNAYACAK ÜLKELER


İRLANDA CUM.


SLOVENYA


MACARİSTAN


İSVEÇ


DANİMARKA


UKRAYNA


BOSNA HERSEK


NORVEÇ



Terim ile 3. kez final...


A Milli Takım, tarihi bir başarıya imza atarak 2016 Avrupa Şampiyonası'na direkt katılırken Milliler, teknik direktör Fatih Terim yönetiminde 3. kez (1996-2008-2016) Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele edecek. 2008'den bu yana hiçbir turnuvaya katılamayan (2010 Dünya Kupası, 2012 Avrupa Şampiyonası, 2014 Dünya Kupası) Milliler, 2016 Fransa ile birlikte 4. kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecek.



Teşekkürler Kazakistan


Avrupa Şampiyonası elemelerinde grubumuzda yer alan diğer maçta Kazakistan, deplasmanda Letonya'yı 1-0 yenerek grupta son sıradan kurtuldu; bu skor Milli Takım'ı direkt finallere taşıdı. Son maça grup 3.'lüğü umuduyla çıkan Hollanda ise Çek Cumhuriyeti'ne sahasında 3-2 mağlup olarak şok yenilgi aldı. 2014 Dünya 3.'sü Hollanda, 1984'ten sonra ilk kez finallerde yok.



TERÖRE
LANET


Maç öncesi Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Milliler, Çek Cumhuriyeti maçında olduğu gibi dün de sahaya siyah bantla çıktı.






Torku Arena kırmızı-beyaz


Konya Torku Arena, Avrupa Şampiyonası elemelerinde 3. kez milli maça ev sahipliği yaparken tribünler yine tıklım tıklım doldu. Letonya ve Hollanda maçlarından sonra İzlanda karşılaşmasında da tribünlerde yaklaşık 42 bin taraftar yer aldı.



Kazakistan attı Milliler gole oynadı

Yedek kulübesinden Kazakistan'ın öne geçtiği haberini alan Arda Turan, saha içinde el hareketleriyle takım arkadaşlarını uyardı. Milli Takım, bu gol ün ardından kazanmaya oynadı.






#milli takım
#izlanda maçı
#türkiye
#fatih terim
9 yıl önce