|

"Sandıktan umudu kestiler"

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye'nin eski Türkiye'ye dönmemesi gerektiğini belirterek, "Normal şartlarda asla asla bir araya gelemeyecek siyasi partiler şer şebekeleri, örgütler ve paralel yapıyla birlikte AK Parti'ye karşı bir araya gelebiliyorlar. Bunlar demokrasiden, milletin iradesinden ve sandıktan umudunu kestiler" dedi.

Yeni Şafak
15:26 - 4/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 12:28 - 4/06/2015 Perşembe
AA

Aydın, seçim çalışmaları kapsamında, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Adıyaman Şubesi, Köy ve Mahalle Muhtarları Yardımlaşma Derneği ile Türkiye Muhtarlar Derneği Adıyaman Şubesini ayrı ayrı ziyaret etti.



Aydın, sorunlarını dinlediği muhtarların, ülkenin ve milletin selameti için çalıştıklarını söyledi.



Seçimin sadece Türkiye'nin değil bütün mazlum coğrafyanın umudu olduğunu vurgulayan Aydın, "7 Haziran seçimi Filistin'in, Arakan'daki Müslümanların, Mısır halkının, Suriye halkının umudu. O nedenle varsa kırgınlıklarımızı, küskünlüklerimizi bir tarafa bırakıp o büyük fotoğrafa hepimizin iyi bakması lazım" diye konuştu.



Ülkede yaşayan 78 milyon insana hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Aydın, demokrasinin en temel yapı taşının ve kılcal damarının muhtarlar olduğunu dile getirdi.



Türkiye'de oynanan oyunların, milletin iradesine karşı başlayan girişimlerin iyi görülmesi gerektiğini kaydeden Aydın, şu değerlendirmelerde bulundu:



"Muhtıralar, darbe girişimleri, gezi olayları, 17 Aralık ve partimizi kapatma girişimleri vardı. Normal şartlarda asla asla bir araya gelemeyecek siyasi partiler şer şebekeleri, örgütler ve paralel yapıyla birlikte AK Parti'ye karşı bir araya gelebiliyorlar. Bunlar demokrasiden, milletin iradesinden ve sandıktan umudunu kestiler. Bir kriz senaryosu, bir kaos senaryosu oluşturup 'acaba bunlarla bir şey yapabilir miyiz' düşüncesiyle hareket etmeye başladılar. Onun için iyi düşünmemiz lazım, Türkiye'nin bir daha o eski Türkiye'ye dönmemesi lazım."



Aydın, artık vesayetlerin tarihe gömüldüğü, darbelerin olmayacağı, milletin tam egemen olduğu, milli iradenin her şeyin belirleyicisi Yeni Türkiye'nin konuşulması gerektiğini söyledi.



Türkiye'de yeni anayasayı yapacak milletvekili hedeflediklerini bildiren Aydın, "Yeni Anayasa'dan ve Başkanlık sisteminden ve paralel ile mücadeleden bahsediliyor. İşte bunlara ulaşmak için Adıyaman'da 5 milletvekilini, Türkiye genelinde ise yeni anayasayı yapacak sayıda milletvekilini hedefliyoruz. Bu vesileyle bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum, çalışmalarında başarılar diliyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" ifadesini kullandı.

#Ahmet Aydın
#AK Parti
#seçim 2015
9 yıl önce