|

İşitme Engelliler Erkek Futbol Milli Takımımız Olimpiyat Şampiyonu oldu

Türkiye İşitme Engelliler Erkek Futbol Milli Takımı, finalde karşılaştığı Ukrayna’yı penaltılarla 4-3 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Kaleci Ersin Mert, son iki penaltıyı kurtararak yıldızlaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:20 - 9/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Türkiye olimpiyat şampiyonu
​Türkiye olimpiyat şampiyonu

Deaflympics 2017’de finalde Ukrayna’yı penaltılarla 4-3 yenen Erkek Milli Futbol Takımı futbolda olimpiyat şampiyonu oldu.

23. İşitme Engelliler Olimpiyatları’nda tüm maçlarını kazanarak finale kadar yükselen Erkek Milli Futbol Takımı, finalde de Ukrayna Milli Takımı'nı penaltılarla geçti.

Eski Samsun 19 Mayıs Stadyumu’ndaki karşılaşmaya seyirciler yoğun ilgi gösterirken, ay-yıldızlılar Ukrayna’yı penaltı atışları sonrasında yenerek turnuvanın galibi oldu.
Maçtan notlar
  • Karşılaşmaya iyi başlayan Türkiye, baskılı oyununun sonunda bir türlü golü bulamadı. Maç, ikinci yarıdan itibaren ortada geçti.
  • Her iki takım da eşitliği bozmak için zaman zaman atak yapsa da bir türlü golü bulamadı.
  • 90 dakika boyunca eşitlik bozulmayınca maç uzatmaya gitti. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca karşılaşma penaltılara gitti.
  • Ay-yıldızlılarımız ilk penaltısını Eşref gole çevirirken, ikinci penaltıyı kullanan Mehmet'in vuruşu kalecide kaldı.
  • Kalan 3 penaltıyı Hakan, Fırat ve Murat'ın gole çevirirken, kalecimiz Ersin Mert, Ukraynalılar'ın son 2 penaltısını kurtararak, milli takımımıza şampiyonluğu getirdi.
  • Türkiye, penaltı atışları sonucunda rakibini 4-3 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu.
Futbolcular penaltı atışlarının ardından büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmayı ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç beraber izledi. Bakan Bak ve Kılıç, karşılaşmanın sonunda sporculara madalyalarını takdim etti.

Spor dünyanın
ortak dili
Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları kapanış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’nin misafirperverlik konusunda başarılı bir sınav verdiğini belirterek, “
Sporun ortak bir dil olması tüm dünyada barış için, kardeşlik için, güzel bir dünya için kullanılması gereken en önemli dillerden bir tanesi
” dedi.

Samsun'da düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları (Deaflympics) kapanış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İşitme Engelliler Olimpiyatları’yla ilgili genel bir değerlendirme yaptı. Konuşmasına görevi devraldığı Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ederek başlayan Bakan Bak, Türkiye’nin misafirperverlik konusunda başarılı bir sınav verdiğini de belirtti. Samsun’daki atmosferin çok etkileyici olduğunu belirten Bakan Bak sözlerini şöyle sürdürdü:

  • Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yoğun tempo içerisinde güzel bir iş çıkardık. Buradan en büyük pay Samsun halkına düşüyor. Salonların doldurulması, salonlardaki atmosfer çok güzel. Muhteşem bir tablo çizdiler. Bizim ülkemizde 23.sü düzenlenen dünyanın üçüncü büyük olimpik organizasyonu olan başarıyla gerçekleştirdik. Bu süreçte bize destek olan sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Başbakanımıza, Samsunumuzun değerli bakanına ve milletvekillerine, valisine, belediye başkanına ve özellikle halkına çok teşekkür ediyoruz. Burada Türkiye güzel bir performans sergiledi. 17 altın madalyamız var. Bu da daha önceki İşitme Engelliler Olimpiyatlarına göre yaklaşık iki kata yakın bir madalya artışı güzel bir tablo. Burada sloganımız da var. Sesimiz Spor. Spor ortak bir dildir. Tüm dünyada insanların arasında iletişimin en kolay kurulabildiği bir dil. Ben milletvekili olarak yurt dışına gittiğim de oranın milletvekilleriyle beraber önce ortak dilimiz olan sporu konuşuyoruz. Futbol maçları, diğer branşları konuşuyoruz. Oradan politikaya, diğer konulara geçiyorsunuz. İşte sporun bütün kitleleri hareketlendiren bu yapısı, ortak bir dil olması tüm dünyada barış için, kardeşlik için, güzel bir dünya için kullanılması gereken en önemli dillerden bir tanesi o da spor.
#Samsun
#Olimpiyat
#Türkiye
7 yıl önce