|

İspanya, Fenerbahçe'yi konuşuyor!

THY Euroleauge play-off turunda geçen sezonun şampiyonu Real Madrid'i 5 maç üzerinden yapılan karşılaşmalarda 3-0 yenerek Final-Four'a kalan Fenerbahçe'nin bu müthiş zaferi İspanya basınında da yer aldı.

Yeni Şafak
11:38 - 20/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:57 - 20/04/2016 Çarşamba
DHA
THY Euroleague'de Real Madrid'i 75-63 mağlup eden Fenerbahçe adını Final Four'a yazdırdı.
THY Euroleague'de Real Madrid'i 75-63 mağlup eden Fenerbahçe adını Final Four'a yazdırdı.

Başta İspanya'nın en önemli gazeteleri Marca ve AS olmak üzere bir çok gazete ve haber sitesi Fenerbahçe'nin Real Madrid karşısında almış olduğu bu 3 maçlık zaferden bahsetti.



Marca: Elveda Berlin


İspanya'nın en önemli spor gazetelerinden ve Real Madrid'e yakınlığı ile bilinen Marca, Fenerbahçe'nin Real Madrid'i Euroleauge'de elemesini "Obradovic son şampiyonu tahtından indirdi. Real Madrid Euroleauge veda etti" başlığı ile verirken gazete Real Madrid'in özellikle karşılaşmanın ilk periyotunda çok kötü bir oyun sergilediğini ancak son periyotta ise mücadelesi ve maçı döndürmeye çalışması ile taraftarlarının takdirini ve alkışlarını topladığı yazıldı.



AS: Tanınmayacak kadar kötü bir Madrid


Bir diğer tanınmış İspanyol gazetesi AS ise "Tanınmayacak kadar kötü Madrid'i Fenerbahçe eledi" başlığı atarken, Real Madrid'in bu sene çok kötü bir Euroleauge geçirdiğini son 7 karşılaşmada ise sadece tek bir galibiyet aldığını hatırlattı.




İspanya'nın bir diğer gazetelerinden El Mundo ise "Obradovic son şampiyon Real Madrid'i bitirdi" başlığı atarken, karşılaşma analizinde "Obradovic liderliğindeki Fenerbahçe, başarılı oyunu ile Real Madrid'i eledi. Pablo Laso'nun takımı hiç gücünü gösteremedi" şeklinde yorumladı.



EL Pais,
'Real Madrid'i ezdiler'


El Pais gazeteside Fenerbahçe'nin aldığı bu zafer ile ilgili olarak "Fenerbahçe'nin fizik gücü Real Madrid'i ezdi. Laso'nun takımı Avrupa'ya kötü bir şekilde veda etti" şeklinde yazdı.



Sitelerde de Fenerbahçe rüzgarı


İspanya Endesa Liga'nın resmi web sitesi olan acb.com ise maçı "Real Madrid'in çabası yetmedi Fenerbahçe Final-Four'da" başlığını atarken Sarı Lacivertli takımın başarılı defans kurgusu sayesinde Madrid'den zafer ile ayrıldığını yorumladılar.



Bir diğer İspanyol basketbol sitesi olan solobasket ise "Euroleauge'de son şampiyonu Fenerbahçe eledi" başlığı ile duyurdu.









#fenerbahçe basket
#real madrid
#Euroleauge
8 yıl önce