|

İstifalar planlanmış bir eylem

Trabzonspor’da üst üste alınan mağlubiyetler ve yönetim kurulundaki istifalar gündeme damgasını vururken, Malatyaspor maçının hemen sonrasında gelen bu istifaların, kulübü genel kurula sürüklemek için daha önceden planlanmış bir eylem olduğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:27 - 23/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Muharrem Usta
Muharrem Usta

Teknik adam değişikliğine gitmesine rağmen ligdeki kötü sonuçların engellenemediği Trabzonspor’da sıkıntılı günler devam ediyor. Son oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçının hemen sonrasında yönetim kurulundan 6 ismin istifası ile dikkatler başkan Muharrem Usta üzerinde yoğunlaşırken, Trabzonspor Başkanı, görevinin başında olduğunu ve görevde olan arkadaşlarıyla bordo-mavili kulübü düzlüğe çıkartmak için çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Trabzonspor’da istifa ettiklerini açıklayan Önder Bülbüloğlu, Mehmet Yiğit Alp, Nevzat Aydın, Yiğit Oğuz Duman, Özer Bayraktar ve Kazım Tuncay Bekiroğlu’nun bir süredir yönetim kurulu toplantılarına katılmadığı, istifa eden yöneticilerin daha önce Sadri Şener başkanlığında yöneticilik yaptığı da biliniyor. Toplu istifaların bir nedeninin de son zamanlarda Şener’in, başkan Muharrem Usta’ya karşı olan muhalefeti gösteriliyor. Söz konusu isimlerin Trabzonspor’u kongre sürecine taşımak için yapıldığı belirtilen istifaları daha önce yaptıkları bir toplantıda karar aldıkları ve Malatyaspor mağlubiyetiyle hayata geçirdikleri öğrenildi.

BENDEN ÖNCE BASIN DUYDU

Malatyaspor karşılaşmasından önce İstanbul’da bir araya gelen ve maçı da televizyondan izleyen üyelerin istifalarını kulübe göndermeden basından öğrendiklerine dikkat çeken Başkan Muharrem Usta, “İstifa eden arkadaşlarımız bir süredir yönetim kurulu toplantılarında da yer almayan arkadaşlarımız. Malatyaspor maçından hemen sonra böyle bir karar birlikteliğinde olmaları bu kararı daha önce aldıklarını ortaya koyuyor. Bu konuda polemik yapmak istemiyorum. Görevimin başındayım ve genel kurul takvimine göre hareket ederek seçim tarihine kadar da arkadaşlarımla birlikte görevime devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

Kulübün yanında olmaları gerekirdi

Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu yönetimden istifa eden isimlerin bu davranışlarının yersiz ve zamansız olduğuna dikkat çekti. “İstifa tek taraflı bir tasarruftur fakat böylesine zor bir dönemde arkadaşlarımızın kararını anlamak mümkün değil” diyen Çubukçu, “Trabzonspor uzunca bir süredir olağanüstü genel kurullarla sorunlarını ötelemiştir. Teknik direktör değişikliğiyle yeni bir döneme girdiğimizin ilk gününde bu arkadaşlarımızın istifa etmesinin Trabzonspor’a getirisi olmayacağını kendilerinin de bildiğini sanıyorum. Kulübün yanında olmalıydılar” ifadelerini kullandı.

  • Divan Başkanı Sirmen’den çağrı Birlik ve beraberlik sağlanmalı
  • Trabzonspor’da istifa gelişmeleri yaşanırken Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen camiaya seslenerek, sükunete davet etti. Sürmen, geçmişi irdeleyerek geleceğe yönelik sağlıklı kararlar alınamayacağının altını çizerek, “Sükunet ve sakinlik içinde yıkmadan, dökmeden hareket edilmeli. Şayet mevcut yönetim genel kurul kararı alırsa da yeni seçimli kongrede aday yarıştırmaktan ziyade camia olarak ismi üzerinde konsensus sağlanarak görevi başarıyla yapacağına inanılan yönetim oluşturmalı. Ben çıkış yolunu böyle görüyorum. Şu anda camia olarak birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden geçiyoruz. Eğer bu birlik ve beraberliği sağlayamazsak sorunlar artarak devam eder” ifadelerini kullandı.
Basketbolda da operasyon YAPMAK İSTEDİLER

Trabzonspor'da 6 yöneticinin istifasıyla hareketlenen gündemin perde arkasında yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Söz konusu yöneticilerin, başkan Muharrem Usta'nın stadyuma sponsor olduktan sonra basketboldan çekilmesiyle düğmeye bastıkları ve basketbolu ele geçirmek için planlar yaptıkları öğrenildi. Kongre sürecinde bu amaçla hareket eden isimlerin, basketbol takımını alarak buradan Muharrem Usta yönetimine karşı muhalefette bulunmayı planladıkları kaydedildi. Bunda da hedeflerine ulaşamayınca çareyi istifada buldular.

#Muharrem Usta
#Malatyaspor
#Trabzonspor
6 yıl önce