|

Japonları kendimize benzettik!

9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda tarihteki en çok altın madalyasını kazanan Karate Milli Takımı, bugün yurda döndü. Avrupa'nın en iyisi olduğu organizasyonda 7 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya ile genel klasmanda Dünya ikinciliği elde etti. ​

Yeni Şafak
16:33 - 16/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:02 - 16/11/2015 Pazartesi
IHA

12-15 Kasım tarihleri arasında Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yapılan 9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda Türk karateciler, tarihi bir başarının altına imza attı. 91 ülkeden 1425 sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda tüm kategorilerde ülkemizi temsil eden Karate Milli Takımımız, şampiyona tarihindeki en çok altın madalyasını kazandı.



2007 ve 2009 yıllarında beş dünya şampiyonu çıkardığı rekoru Endonezya'da 7 Dünya Şampiyonluğu kazanarak kıran Karate Milli Takımı, bugün öğlen saatlerinde yurda döndü. Avrupa'nın en başarılı ülkesi olup, takım halinde Dünya ikincisi olan milli takımımızı, Atatürk Havalimanı'nda sporcuların aileleri, sevenleri ve coşkulu bir grup tarafından yapılan karşılamada duygu dolu anlar yaşandı.



Delihasan: Daha fazlasına potansiyelimiz var

Havalimanında açıklamalarda bulunan Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, “2007'de 5 Dünya Şampiyonu çıkarıp genel klasmanda Dünya Şampiyonu olmuştuk ama bu kadar fazla madalya kazanmamıştık. Kazandığımız madalya sayısı tatmin edici ama bizim daha fazla kazanma potansiyelimizin var olduğunu düşünüyorum. Takım halinde dünya ikincisi, Avrupa'nın da en başarılı ülkesi olduk. Ancak buradaki asıl olay, geleceğin milli takımını oluşturabilmek. İnanıyorum ki Tokyo'da yapılacak 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda karate büyük ihtimalle yer alacak. Orada yarışacak takımımızın şimdiden hazır olması gerek. Bu açından bakıldığında çocuklarımızın arasından 2020'de Türkiye'yi temsil edecek sporcular çıkacaktır" dedi.



'İstikrarımız devam ediyor'

“Türk karatesi her geçen gün başarılarını artırarak devam ettiriyor" diyen Esat Delihasan, Türkiye'nin dünyadaki konumuna da vurgu yaparak, “Dünya Karate Federasyonu'nun ülkeler bazında yaptığı puanlamada ikinci sıradayız. Bizim için gurur kaynağı ama burada önemli olan istikrar. Türkiye olarak istikrarımızı koruyoruz. Şampiyonalarda sıralama altın madalyaya göre değişiyor ama bizim hedefimiz her zaman ilk beşin içinde yer almak. Her gittiğimiz yerde başarılarımız ile izimizi bırakıp imzamızı atmaktır" diye konuştu.



'Japonlar Türk gibi dövüşmeye başlamış'

9. Dünya Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası'nda genel klasmanda ilk sırada yer alan Japonya'nın Türk stili ile dövüşmeye başladığını gördüklerini aktaran Başkan Esat Delihasan, şunları söyledi:


“Japonya'nın dünyada gidip de kamp yaptığı bir ülke yoktur ancak birkaç yıl önce Türkiye'ye gelip bizimle özellikle çalışmak istediler. Bu sporu dünyaya Japonlar yaydı ama Türkiye'nin karatedeki başarısı ortada. Bizimle yaptıkları kamptan sonra dövüş stillerinde değişiklikler olmuş. Klasik Japon gibi değil de biraz Japon, biraz da Türk gibi dövüşmeye başlamışlar. Bizim stilimizle tatamide olmaya çalışıyorlar. Bu da onları her geçen gün biraz daha başarılı kılıyor. Özellikle kumite dalında model aldıkları ülke biziz. Şu anda da o kampta yapılan çalışmaları uyguladıklarını görüyoruz."

#Karate Şampiyonası
#milli karateciler
#Esat Delihasan
8 yıl önce