|

Judo Milli Takımı Rio için Küba'da

İkisi kadın, 8 milli judocu, Rio Olimpiyatları için Havana'da puan maçlarına çıkacak. Havana'da 69 ülkeden 425 sporcu, madalya ve olimpiyat kotasını getirecek puanlar için yarışacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:38 - 20/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Bu yaz Brezilya'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na vize almak için mücadele eden, mümkün olduğu en çok sayıda sporcuyla Rio'ya gitmeyi amaçlayan Judo Milli Takımı, Olimpik yılı Küba'da açıyor. Yeni yılın ilk puan müsabakalarına Küba'da çıkacak Milli Takım, önceki gece bu ülkenin başkenti Havana'ya gitti. Bu hafta sonunda düzenlenecek Havana Grand Prix'te Judo Milli Takımı'nı iki kadın, altı erkek sporcu temsil edecek. 8 milli judocumuz, Havana'da 69 ülkeden 425 sporcuyla madalya ve olimpiyat kotasını getirecek puanlar için mücadele edecek. Judo Milli Takımı, Havana Grand Prix'nin hemen ardından Sofya ve Paris'teki puan müsabakalarına katılacak.



Cuma günü açılış gününde Türkiye judosunun yıldız isimlerinden dünya 10 numarası Dilara Lokmanhekim, 48 kiloda madalya arayacak. Olimpik sıralamada 8 numarada bulunan, olimpiyat vizesine sahip olan Dilara, puanlamada yerini korumayı hedefliyor. Dilara'nın Küba'daki muhtemel rakipleri arasında olimpiyat sıralaması bir numarası Arjantinli Paula Pareto da bulunuyor.



İLK GÜN 3 SPORCU TATAMİYE ÇIKACAK


Havana Grand Prix'nin ilk gününde erkekler 60 kiloda olimpiyat kotasını zorlayan iki sporcumuz; Ahmet Şahin Kaba ve Bekir Özlü de mücadele edecek. Kadınlar 63 kiloda Büşra Katipoğlu, erkekler 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu, 81 kiloda Emirhan Yücel, 90 kiloda Batuhan Efemgil ve +100 kiloda Feyyaz Yazıcı, tatamiye çıkacak diğer sporcularımız.




#Judo Milli Takımı
#2016 Rio Olimpiyat Oyunları
#Dilara Lokmanhekim
8 yıl önce