|

Judocu Dilan dünya ikincisi oldu

İzmir Büyükşehir Belediyespor'un milli judocusu 17 yaşındaki Dilan Doğan, Trabzon'da yapılan Dünya Okul Sporları Olimpiyatı'nda (GYMNASIADE) dünya ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Dilan bu başarısını, yaşadığı Basmane semtinde pasta keserek kutladı.

Yeni Şafak
10:29 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:55 - 20/07/2016 Çarşamba
DHA
Milli judocu 17 yaşındaki Dilan Doğan, Trabzon'da yapılan Dünya Okul Sporları Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazandı.
Milli judocu 17 yaşındaki Dilan Doğan, Trabzon'da yapılan Dünya Okul Sporları Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazandı.

İzmir'deki Karataş Anadolu Lisesinde okuyan ve 40 kiloda mücadele eden milli sporcu Dilan Doğan, Dünya Okullar Olimpiyatı'nda sıkletinde ilk maçını Romanyalı Maria Sirbu Ana ile yaptı ve rakibini 1 ceza ile yendi.



İkinci maçında Brezilyalı Rosa Bianca'yı mağlup etti. Brezilyalı rakibi Dilan'ın omuza yönelik yaptığı ters hareketten dolayı diskalifiye oldu. Üçüncü maçında Rusyadan Kuterinan Anastasia'ya son 15 saniye kala düşerek yenildi. Dördüncü maçında ise Hindistanlı Sharma Prakriti'yi ippon (tuş) ile yendi. Dilan Doğan, puan sıralamasında ikinci turda yendiği Brezilyalının ardından ikinci olarak gümüş madalya kazandı.



Dilan Doğan 2016 yılında Türkiye Şampiyonası'nda 1 altın, 1 gümüş, Avrupa Kupalarında 1 altın, 2 bronz, Balkan Şampiyonası'nda altın, Avrupa Şampiyonası'nda bronz ve son olarak Okul Sporları Olimpiyatı'nda gümüş madalya kazanarak, 2016 yılını 6'sı uluslararası olmak üzere 8 madalya ile tamamlamış oldu.




Mahallede pastalı kutlama

Dilan Doğan bu başarısını, kardeş olan antrenörleri Münir Tunç ve İzzettin Tunç, sporcu arkadaşları ve yaşadığı Basmane semti esnafı ile birlikte pasta keserek kutladı. Judoda bundan sora da dünya çapında büyük başarılara imza atması beklenen, milli takım sporcusu Dilan Doğan, bu yıl içinde yurt içi ve yurt dışında düzenlenen şampiyonalarda toplam 8 madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadı.



Dilan başarını sırrını çok çalışmaya, hocalarına ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendisine verdiği desteğe borçlu olduğunu söyledi.



#Dilan Doğan
#Judo
8 yıl önce
default-profile-img