|

Judoda iki madalya geldi

Judoda Olimpiyat vizesi için en yüksek puanı veren müsabaka serisi olan Grand Slam'in Abu Dabi durağında bugün Türkiye'ye iki madalya geldi. 48 kiloda Ebru Şahin gümüş, Dilara Lokmanhekim bronz madalya kazandı. İki milli yıldızın olimpiyat için yarışı hız kazandı.

Yeni Şafak
19:27 - 30/10/2015 Cuma
Güncelleme: 16:31 - 30/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Judoda, gelecek yaz Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde yapılacak olimpiyata vize alma yarışı tüm hızıyla sürüyor. Tüm elit judocular bu hafta sonu yüksek puanlı Grand Slam müsabakası için Abu Dabi'de buluştu. Organizasyonun ilk gününde Türkiye'ye bir gümüş, bir de bronz madalya geldi.



Aynı rakibe kaybettiler

48 kiloda dünya judosunun önde gelen iki ismine; Ebru Şahin ve Dilara Lokmanhekim'e sahip olan Milli Takımımız, Abu Dabi'de bu iki yıldızıyla podyuma çıkmayı başardı. Avrupa ikincisi Ebru Şahin, dört rakibini yenip yükseldiği finalde bu sezonun formda ismi Rus Irina Dolgova'ya kaybetti. İki rakibini yendikten sonra yarı finalde Dolgova'ya yenilen Dilara Lokmanhekim ise bronz maçında Rumen Monica Ungureanu ile karşılaştı. Önce yuko puanı ile geriye düşen Dilara, ardından iki yuko aldı ve bronz madalyanın sahibi oldu.



Rio yarışı hızlandı

Müsabaka öncesi olimpiyata gidecek sporcuları belirleyen dünya sıralamasında Dilara Lokmanhekim 1203 puanla 13. sırada, Ebru Şahin ise 906 puanla 16. basamaktaydı. Abu Dabi'deki derecelerle Ebru 300, Dilara da 200 puan kazandı. Böylelikle iki milli judocu arasındaki puan farkı biraz daha kapandı ve Rio yolundaki yarış biraz daha hızlandı.



Bugün ayrıca Abu Dabi'de 60 kiloda yarışan Bekir Özlü bronz madalya maçına çıktı ancak Kazak Rüstem İbrayev'e üstünlük kuramayınca beşinci sırayı aldı.


#Judo
#Dilara Lokmanhekim
#Ebru Şahin
8 yıl önce