|

Kadıköy'de düello

Sezonun ilk derbisinde kozlarını paylaşan Fenerbahçe ile Trabzonspor karşılıklı gollerle sahadan 1'er puanla ayrıldı. Karadeniz ekibi, Burak Yılmaz ve Olcay Şahan ile öne geçerken, sarı-lacivertliler, Alper Potuk ve penaltıdan Valbuena ile skoru ilan etti. Fenerbahçe, Trabzonspor'a karşı Kadıköy'deki 20 yıllık yenilmeme serisini de korudu.

Yeni Şafak
04:00 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:36 - 21/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Kadıköy'de düello
Kadıköy'de düello

Süper Lig'in 2. Haftası'nda Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan sezonun ilk derbisinde, ezeli rakipler sahadan birer puanla ayrıldı. Ev sahibi sarı-lacivertlilerin gollerini Alper ve penaltıdan Valbuena kaydederken, bordo-mavililerin sayıları Burak ve Olcay'dan geldi. Fenerbahçe bu sonuçla 20 yıllık yenilmezlik serisini sürdürürken, Trabzonspor ise geçen sezondan bu yana deplasmanda oynadığı son 10. maçında da yenilmedi. Trabzonspor, maça fırtına gibi başlayarak mücadelenin ilk pozisyonunda golü buldu. 5. dakikada Kucka'nın ceza sahası içi penaltı noktasına doğru gönderdiği topta, Burak Yılmaz'ın Volkan'ın açıyı kapatmasına rağmen yaptığı golcü dokunuşu sonrası top ağlarla buluştu:0-1. 30. dakikada Fenerbahçe mutlak gol pozisyonundan faydalanamadı. Isla'nın ortasında Valbuena'nın şutunu Onur harika bir refleksle kornere çeldi. 45. dakikada Fenerbahçe beraberliği yakaladı. Valbuena'nın derinleme pası sonrası sol kanatta topla buluşan Alper Potuk'un Uğur ve Pereira'dan sıyrılıp sağ ayağıyla arka direğe doğru gönderdiği top ağlarla buluştu:1-1. Bordo-mavililer, 56. dakikada bir kez daha öne geçti. Yusuf Yazıcı'nın harika pası ile ceza sahası çizgisi sol tarafında topla buluşan Olcay Şahan'ın düzeltip sağ ayağıyla çektiği sert şut, Volkan'ın hamlesine rağmen filelerle buluştu:1-2. 84. dakikada sarı-lacivertliler beraberliği yakaladı. Aatif'in ceza sahasına yaptığı ortada Kucka'nın elle müdahalesi sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Valbuena skoru eşitledi:2-2.

Burak'ın 61. golü F.Bahçe'ye

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Burak Yılmaz, bordo-mavili formayla 61. golünü Fenerbahçe'ye attı. Karadeniz ekibinin, sezon başında Çin ekibi Beijing Guoan'dan kadrosuna kattığı 32 yaşındaki oyuncu, bu sezon ise 3. golünü ağlara gönderdi. Burak, geçen hafta da Atiker Konyaspor'a 2 gol atmıştı. Diğer yandan 20. dakikada sakatlanarak yerini Ndoye'a bırakan Burak'ın ilk kontrollerinde sadece kas ağrısı olduğu bildirildi.

Anlamlı konuklar

Sezonun ilk derbisini 40 bini aşkın F.Bahçe taraftarı izlerken, karar gereği Trabzonlu taraftarlar maça alınmadı. Ülker Stadı'nın dün özel konukları da vardı. 2 Ağustos'ta Diyarbakır'da şehit olan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik'in çocukları Nazlı Hilal ve Yiğit Göktürk maçı protokol tribününden takip etti. Tribüne de Trabzon'da şehit olan Eren Bülbül için 'iyi ki varsın Eren' yazılı pankart asıldı.

Oyunu tutabilirdik

Trabzonspor'un Arjantinli sol beki Mas, “Biraz üzgünüm çünkü oyunu tutabilme şansımız vardı" dedi. Tecrübeli futbolcu, "Buradan beraberlikle çıktık ama elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Ne zaman kapansak rakip sahada kontralarla iyi pozisyonlar buluyoruz. Geçen hafta da böyle oldu. Bunun takımın karakteri olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

F.Bahçe ile gitti-geldi

Trabzonspor, geçen haftaya göre iki farklı isimle sahaya çıktı. Bordo-mavililerde, Bongonda bu hafta yedek otururken Bero sahaya çıktı. Esteban'ın yerine de Onur sahaya çıktı. Geçen sezon F.Bahçe ile yapılan maç sonrası ceza alan Onur, cezasını tamamlayarak yine bir F.Bahçe maçında takımına geri döndü. Bu arada Onur ile Burak 2 bin 358 gün sonra birlikte F.Bahçe maçıyla birlikte oynadı. İki futbolcu birlikte en son 2010-11 yılının 24. haftasında oynamıştı.

İlk yarı zorlandık

Penaltıdan ağları havalandırarak Fenerbahçe'ye Trabzonspor karşısında beraberliği getiren Valbuena karşılaşma sonrası görüşlerini paylaştı. Fransız oyuncu, “İlk yarıda zorlandık açıkçası. İkinci yarı daha iyiydik ama yetmedi” dedi. Takımdaki hataları bireysel olarak değerlendirmemek gerektiğini belirten Valbuena, “Golü yerken birlikte yiyoruz. Hala ezebere yapacağımız işleri oturtmadık" ifadelerini kullandı.

Volkan Demirel'e
taraftardan ıslık

Fenerbahçe'nin deneyimli kalecisi Volkan Demirel, yediği ikinci gol sonrası tribünlerin bir kısmının protestosuna maruz kaldı. Göztepe maçında olduğu gibi dün de hatalı goller yiyen Volkan'a her top geldiğinde taraftarlar kendisini ıslıkladı. Taraftarların bir bölümü de Volkan'ı ıslıklayan taraftarları protesto etti. Sarı-lacivertli tribünler maç öncesinde de Burak Yılmaz'a tepki gösterdi.


Her şey ancak bu kadar kötü gider

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor maçı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Şanssızlıktan yakınan Kocaman, “Göztepe, ardından Vardar, en son olarak Trabzonspor maçı. 3 maçta 6 gol yedik, 4 tane atabildik. Yaklaşık 25 civarında net gol pozisyonu, 50 civarında şut, 2 puan. Gerçekten kötü bir hafta, her şeyin bu kadar kötü gittiği, ancak bu kadar olur. 6 gol ve 6 hatalı gol. Hem şaşırtıcı hem üzüntü verici. Umuyorum artık son bulur. Ama böyle bir maçtan sonra yenilmeden ayrılmak tesellli veriyor” diye konuştu. Kaleci Volkan Demirel'in durumunu da değerlendiren deneyimli teknik adam, “Volkan'ın şanssız bir dönem yaşadığı bir gerçek. Aynı şey 2-3 gün önce Kameni için de geçerli. Bu total bir durum olarak görünüyor, Volkan üzerinden konuşmak yanlış. Vardar eşleşmesi zor olacak. Çevirebilecek gücümüz var. Bu ara kalemize gelen topların yüzde 75-80'i gol oluyor. Bu Fenerbahçe için sık rastlanılan bir durum değil” ifadelerini kullandı.

#Fenerbahçe
#Trabzonspor
#Aykut Kocaman
#Burak Yılmaz
7 yıl önce