|

Kadıköy'de gol yağmuru

Ligde son 3 maçında sahadan beraberlikle ayrılan Fenerbahçe galibiyet özlemini Sivasspor’u yenerek sonlandırdı. Sarı-lacivertliler, rakiplerinin puan kaybettiği haftada zirve ile aradaki puan farkını 6’ya düşürürken; Roberto Soldado ligde gol orucunu hat-trick ile bozdu. F.Bahçe'nin diğer golü Nabil Dirar'dan geldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:47 - 20/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​F.Bahçe Soldado’nun 3 gol attığı maçta Sivasspor’u 4-1 mağlup etti
​F.Bahçe Soldado’nun 3 gol attığı maçta Sivasspor’u 4-1 mağlup etti

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, evinde ağırladığı Demir Grup Sivasspor'u 4-1 yenerek 3 haftalık beraberlik serisini sona erdirmeyi başardı. Bu sezon Kadıköy'de 3. galibiyetini alan sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri Dirar ve Soldado (3) kaydederken, Sivas ekibinin tak sayısı Bifouma'dan geldi. Fenerbahçe, bu sonuçla zirvedeki Galatasaray ve Başakşehir'le arasındaki puan farkını 6'ya indirdi.

Orta saha mücadelesi şeklinde başlayan maçın ilk tehlikeli atağı Fenerbahçe'den geldi. 20. dakikada rakibinden topu kapan Mehmet Topal'ın, ceza sahası önünde çektiği plase şutu kaleci direk dibinden kornere çeldi. 31'de Josef'in pası sonrası ceza sahası içinde Jansen'in çektiği şut savunmadan penaltı noktasına doğru sekti. Topu önünde bulan Dirar, düzgün bir vuruşla ağlara görderdi: 1-0. İkinci yarının başında Sivasspor beraberliği yakaladı ama Soldado'yu durduramadı.

47'de Emre Kılınç'ın savunma arkasına attığı topla ceza sahası içinde buluşan Bifouma'nın şutu ağlarla buluştu: 1-1. Sarı-lacivertliler 61'de direkleri döverek golü buldu. Sol kanattan kullanılan kornerde arka direkte Skrtel'in içeriye çevirdiği topta Janssen'in arka arkaya yaptığı iki kafa vuruşu da direkten döndü. Pozisyonu iyi takip eden Soldado altıpasın içinden yarım voleyle topu ağlara gönderdi: 2-1. 77'de rakip ceza sahası içinde Ndinga'dan topu kazanan Soldado'nun sağ çaprazdan ayak içiyle ters köşeye yaptığı plaseyle skoru 3-1 yaptı. 81'de Giuliano'nun pasında Soldado bu kez sol çaprazdan şık bir vuruşla maçın skorunu belirledi: 4-1.


Ölümcül nitelikte bir maçtı

Fenerbahçe'nin, Sivasspor'u 4-1 yendiği maçta hat-htrick yapan Roberto Soldado, aldıkları galibiyetin önemine vurgu yaparken, attığı ilk golde yaşananları anlattı. Takım halinde kazandıkları için çok mutlu olduğunu söyleyen İspanyol golcü, “Bizim için ölümcül nitelikte değerlendirebileceğimiz bir maçtı. Bir kayıp yaşasaydık gerçek anlamda bir kriz yaşanabilirdi. 3 pozisyona girdim, 3 gol attım. Fırsatları değerlendirme açısından biraz da şanslıydım. Takım arkadaşlarım için de büyük bir mutluluk yaşıyorum. Hafta içi çok çalışıyoruz ama hafta sonu kazanamıyorduk. Takımımız bir bütün halinde bu skoru hak etti” dedi. Attığı ilk golü değerlendiren İspanyol golcü, “Çok fazla karşımıza çıkan bir görüntüydü. Vurduk direkten döndü, bir kez daha vurduk yine direkten döndü. Ben de topa hareketlendim. Top önüme düştü, ben de röveşata diyebileceğimiz bir şekilde vurdum ve gol oldu” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

  • F.Bahçeli Soldado, Sivas maçında oyuna 61. dakikada dahil oldu, girdikten 20 saniye sonra gol attı, 20 dakika içinde de hat trick yaptı. F.Bahçe formasıyla 11. resmi maçında ilk golüne ulaşan İspanyol santrfor, 4 yıl sonra bir maçta 3 gol attı. Tottenham formasıyla UEFA Avrupa Ligi'nde 12 Aralık 2013'te Anzhi'ye 3 gol atan Soldado, takımının 4-1'lik galibiyetinde başrol oynamıştı. Tecrübeli forvet, Valencia'da oynarken, 18 Mart 2012'de 3-0 kazandıkları A.Bilbao maçında da 3 gol atmıştı.
Fenerbahçe kalesini gole
kapatamıyor

Fenerbahçe, Kadıköy'de 13 maçtır kalesini gole kapatamadı. Sarı-lacivertliler, bu sezon Ülker Stadı'nda oynadığı 2'si Avrupa Ligi olmak üzere 8. resmi maçında da gol yedi. Geçen sezon biri Türkiye Kupası, 4'ü Süper Lig olmak üzere son 5 iç saha maçında da gol yiyen Fenerbahçe, kötü seriye Demir Grup Sivasspor karşısında da son veremedi. Sarı-lacivertliler, son olarak Kadıköy'de 5 Nisan'da Kayserispor'u 3-0 yendiği Ziraat Türkiye Kupası maçında kalesini gole kapatmıştı. Fenerbahçe, ayrıca Süper Lig'de Ülker Stadı'nda 11 maçtır gol yiyor. Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de son olarak 5 Mart'ta oynadığı Osmanlıspor maçında gol yememişti.


Volkan’ın serisi
14 maça çıktı

Fenerbahçe formasıyla 16. sezonunu geçiren kaptan Volkan Demirel, 14 resmi maç üst üste gol yedi. Kalesini son olarak Galatasaray'la 23 Nisan'da oynanan derbi maçta gole kapatan Volkan, daha sonra forma giydiği 14 resmi maçta kalesinde 20 gole izin verdi.

Oğuz'un ilk maçı

Fenerbahçe'nin 18 yaşındaki oyuncusu Oğuz Kağan Güçtekin, ilk profesyonel maçına çıktı. Karşılaşmanın 86. dakikasında Mehmet Topal'ın yerine oyuna dahil olan Oğuz Kağan, ilk Süper Lig sınavını da Demir Grup Sivasspor karşısında vermiş oldu.

G.Saray kaybedince
motive olduk

Süper Lig'de son haftalarda üst üste şanssız puan kayıpları yaşadıklarını söyleyen Fenerbahçe'nin Faslı oyuncusu Nabil Dirar, Galatasaray'ın yaşadığı kaybın kendilerini motive ettiğini dile getirdi. “Son 2 maçta kazanmak üzereyken son dakikalarda yediğimiz gollerle kazanamadık. Aslında bir şekilde onlar aklımızda kalıyor” diyen Faslı oyuncu, “Bazen bireysel hatalar, bazen tecrübe eksikliği. Bir çok hata yaptık. Golleri yediğimizde başımızı çok çabuk eğdiğimizi gördük. Ama bu kez sahaya çok enerjik olma isteğiyle çıktık. Topu önde kapıp rakip kaleye gitmek istedik. Biz Fenerbahçeyiz. Kendi sahamızda oynadığımız maçlarda bizim için 1-0 yeterli olmaz” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Kadıköy golcüsü Dirar

Fenerbahçeli Nabil Dirar, bu sezon 3. golünü de Kadıköy'de attı. Sarı-lacivertli formayla ilk golünü UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya temsilcisi Sturm Graz karşısında Ülker Stadı'nda atan Dirar, Sivas ekibine attığı golle Süper Lig'deki gol sayısını ise 2'ye çıkardı. Faslı futbolcu, Kadıköy'de ligde Başakşehir maçında gol atmıştı.

#Roberto Soldado
#Sivasspor
6 yıl önce