|

Kadıköy'de harakiri!

Beşiktaş’la kıyasıyla şampiyonluk yarışı içinde bulunan Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki resmi maçlardaki 8, ligdeki 4 maçlık galibiyet serisini Osmanlıspor bitirdi. Ligde 4 maç sonra puan kaybı yaşayan sarı-lacivertliler, lider Beşiktaş’ın 3 puan gerisine düştü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:24 - 3/04/2016 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'de lider Beşiktaş'ı takibini sürdüren F.Bahçe, kendi sahasında Osmanlıspor ile 0-0 berabere kalarak şamipyonluk yarışında büyük yara aldı.



Zaman zaman düşük tempoda oynanan mlaçta rakibin kalabalık orta sahasına geçmekte zorlanan F.Bahçe, duran toplardan bulduğu pozisyonlar haricinde tehlikeli olamazken, konuk ekip ise ani kontrataklar ve defansın arasına atılan toplarla tehlikeli olmaya çalıştı.



4. dakikada sağdan Alper'in ortasında van Persie'nin vuruşunu kaleci Ahmet çelerken, daha sonra savunma topu uzaklaştırdı. 29'da van Persie sağdan serbest vuruş kullandı. Kjaer'in kafa vuruşunda savunmaya çarpan topu kaleci kontrol etti. 30'da Volkan Şen'in kullandığı kornerde ön direkte Kjaer'in kafasından seken topa Mehmet Topal'ın sert şutu az farkla üstünden auta gitti. 45'te van Persie'nin serbest vuruşunda top direğin üstünden auta çıktı.



İkinci yarıya Josef-Diego değişikliğiyle giren F.Bahçe, daha hareketli olmasına rağmen aradığı golü bulamadı. 54. dakikada ceza sahası dışından Mehmet Topal'ın sert şutu Lawal'dan sekerek kalecide kaldı. 61'de Diego'nun vuruşunda kaleciden dönen topa van Persie vurmak isterken bacaklarına çarparak auta çıktı. 80'de soldan hareketlenen Nani, sağ çaprazdaki Volkan Şen'i gördü. Volkan'ın şutu Pinto'dan geri döndü.



Pierre Webo'ya sevgi gösterisi

Osmanlıspor'un sezon başında kadrosuna kattığı tecrübeli forvet Pierre Webo, transferinden sonra eski takımı F.Bahçe'ye karşı ilk kez forma giydi. Sarı-lacivertli taraftarlar maçtan önce ısınmaya çıkan Kamerunlu futbolcuyu sevgi gösterilerinde bulundu. F.Bahçe'ye Ocak 2013'te transfer edilen 34 yaşındaki futbolcu, birer şampiyonluk ve Türkiye Kupası sevinci yaşadığı sarı-lacivertli formayla 2,5 sezonda 89 maça çıkmış ve 33 gol atmıştı.



Yıldızlar kulübesi

Pereira, Nani, Diego ve Caner gibi oyuncuları yedek soyundurdu, Alper, Hasan Ali Ozan Tufan gibi oyunculara şans verdi. Robin van Persie 11'de sahaya çıkarken Fernandao yine kulübede kaldı.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Osmanlıspor maçında kadroda 4 değişiklik yaptı. Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara ve 26. haftadaki Galatasaray derbisinin ertelenmesi sebebiyle 17 gündür resmi maça çıkmayan sarı-lacivertliler, en son UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda 17 Mart'ta Braga'ya karşı mücadele edip 4-1 kaybetmişti. Pereira, bu maça göre ilk 11'inde 4 değişikliğe giderek, Şener, Caner, Nani ve Diego Ribas'ı yedek bıraktı. Portekizli teknik adam bu isimlerin yerine Gökhan Gönül, Hasan Ali, Ozan Tufan ve Volkan Şen'e görev verdi.



Fenerbahçe'de sakatlığını atlatan Gökhan Gönül, 5 maç sonra sarı-lacivertli formayı giydi. Milli futbolcu, Süper Lig'de 29 Şubat'ta oynanan Beşiktaş derbisinden sonra Fenerbahçe'nin ligde, kupada ve Avrupa'da yaptığı toplam 5 maçı kaçırmıştı. Sol kaburgasında kırık bulunan tecrübeli futbolcu, geçen hafta A Milli Futbol Takımı'nın İsveç ve Avusturya'yla oynadığı özel maçlarda görev almıştı.



Sarı-lacivertli takımda Markovic ve Meireles sakatlıklarından dolayı Osmanlıspor maçında kadroda yer almadı.



Olağanüstü önlemler

Fenerbahçe ile Osmanlıspor arasında oynanan maçta yoğun güvenlik önlemleri alındı. İstanbul Valiliği tarafından alınan önlemler gereği maç günü bazı statların çevresindeki yollar kapatıldı ve maç bitiminden 1 saat sonrasına kadar o şekilde devam etti. Saat 15.00'ten itibaren stada çıkan bütün yollar trafiğe kapatılırken Passoligi olamayan kişiler stat çevresine yaklaştırılmadı.



Tribünlerden teröre tepki

Fenerbahçe-Osmanlıspor maçında taraftarlar yaptıkları tezahüratlarla teröre tepki gösterdi. "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Vatan sana canım feda" diye bağıran iki takım taraftarları teröre tepkilerini dile getirdi. Futbolcular da "Teröre Hayır" pankartıyla sahaya birlikte çıktı. Maçtan önce de şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.



F.Bahçe'den yeni bir ilk

Fenerbahçe'nin imzalanan sponsorluk anlaşmasının ardından Şükrü Saracoğlu olan stadyumunun ismi Ülker Stadyumu olarak değişmişti. Bu yeniliğin ardından pek çok yenilik yapmaya hazırlanan Ülker grubu akıllı telefonlar için Ülker Stadyumu uygulamasını taraftarlara sundu. Bu uygulama ilgi çekerken aynı zamanda Türkiye'de bir ilk olma özelliğini de elde etti.



Gökhan ve Volkan'a dev destek

Fenerbahçe taraftarları son haftalarda kendilerini çeşitli tartışmaların içinde bulan Gökhan Gönül ve Volkan Demirel'e destek verdiler. Tribüne önce bu futbolcuları çağıran taraftarlar oyuncularına moral vermeye çalıştılar.



Ozan Tufan 'dalya' dedi

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ozan Tufan, Osmanlıspor karşısında kulüp takımlarında A takım seviyesinde kariyerinin 100. resmi karşılaşmasına çıktı. 21 yaşındaki futbolcu, Bursaspor'la profesyonel olarak sahaya çıktığı 9 Ağustos 2012 tarihinden itibaren, 60 Spor Toto Süper Lig, 27 Türkiye Kupası, 12 UEFA Avrupa Ligi ve 1 kez de TFF Süper Kupa maçında forma giydi.



Kadıköy'de 1000 Osmanlı

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Osmanlıspor'u konuk ettiği mücadelede rakip takım taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı. Yaklaşık bin kadar Osmanlıspor taraftarı Ülker Stadyumu'ndaki yerlerini alırken takımlarına destek oldular.






#Fenerbahçe
#Osmanlıspor
#maç
8 yıl önce