|

Kadıköy'ün Paşa'sı: 3-1

F.Bahçe, Kadıköy'e önemli eksiklerle gelen ve ikinci yarıyı da 1 kişi eksik oynayan Kasımpaşa'yı zorlanmadan yendi. Kasımpaşa'yı Diego, van Parsie ve Alper’in golleriyle yenen sarı-lacivertliler, puanını 49'a çıkardı ve 3 maçı eksik Beşiktaş ile farkı 5 yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:45 - 13/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de geçen hafta deplasmanda Antalyaspor'a farklı yenilerek zirve yarışında yara alan Fenerbahçe, 21. haftanın açılış maçında kendi sahasında Kasımpaşa'yı 3-1 mağlup ederek liderliğini sürdürmenin sevincini yaşadı.



Topa daha fazla sahip olan sarı-lacivertliler, rakibi karşısında oyunun büyük bir bölümünde baskılı bir futbol sergilerken, attığı gollerden fazlasını kaçırdı. Eksik Kasımpaşa güçlü rakibi karşısında etkili oynayamazken, geriye yaslanıp, kortrataklarla gol ararken, hücuma çıkarken yaptığı top kayıplarıyla pozisyon bulmakta zorlandı.



6. dakikada defansın arkasına sarkan van Persie'nin şutunda Ramazan topa sahip oldu. 36'da Gökhan'ın sağdan ortasında arka direkte Diego vurmakta gecikince topu kaleci Ramazan ayaklarıyla uzaklaştırdı. 37. dakikada seri paslarla ceza alanına giren sarı-lacivertli takımda Ozan'ın pasında Diego yerden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0. 45+1'de ceza alanı içinde Volkan Şen, Titi'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışını kullanan van Persie, ilkyarının skorunu belirledi: 2-0.



49'da Diego'nun kaleye sert şutunu Ramazan güçlüklü kornere çeldi. 67'de Kasımpaşa'nın geliştirdiği atakta Castro'nun cezka alanına ortasında Malki'nin kafa vuruşunu kaleci Volkan direk dibinden yatarak müthiş bir şekilde kornere çeldi. 76'da soldan Diego'nun uzun pasında topla buluşan Alper, Omeruo'yu çalımlayarak sol çaprazdan müthiş bir şutla topu kalecinin kapadığı köşeden filelere gönderdi: 3-0. 87'de Gökhan'ın yetişemediği topu önünde bulan Malki skoru 3-1'e taşıdı.



Skor 6-2 olabilirdi

F.Bahçe Teknik Direktörü Pereira, oyuncuların Kasımpaşa karşısındaki performansından memnuniyetini dile getirdi; Lokomotiv Moskava karşılaşması için de “Taraftarlarımıza garanti verebilirim, maç sonunda onlara teşekkür için gideceğiz” dedi.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kasımpaşa, galibiyeti sonrası taraftarlara seslendi. Kasımpaşa karşısında maçtan 6-2'lik skorla da ayrılabileceklerini belirten Portekizli teknik adam; “Sadece fiziksel ısınma değil, maç öncesinde mental ısınmayı da sağladık. Maça güçlü başladık, her şeyimizi verdik, agresif oyunumuzu oynadık. Doğru skor belki de 6-2'lik bir skor olurdu, 3-1 ile ayrılıyoruz” dedi. Kadlec tercihi için konuşan Pereira, “Kadlec harika bir karşılaşma çıkardı” şeklinde konuştu. Taraftarlara UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova ile oynayacakları maç öncesinde mesaj veren Pereira, “Avrupa Ligi karşılaşmasına çıkacağız. Taraftarlarımızdan yine yardım istiyorum ve stadımızı tıka basa doldurmalarını istiyorum. Şunun garantisini verebilirim, sonuç ne olursa olsun, maç sonunda gideceğiz ve onlara teşekkür edeceğiz. İyi anımızda, kötü anımızda bize hep destek veriyorlar” ifadelerini kullandı.



F.Bahçe, Volkan Şen'in fotoğrafını paylaştı!

Fenerbahçe, Kasımpaşa maçının ilk yarısında penaltı pozisyonunda Titi'nin darbesiyle yerde kalan Volkan Şen'in ayağının fotoğrafını paylaştı. Fenerbahçe'nin devre arasında sosyal medya hesaplarından kolaj şeklinde paylaştığı fotoğrafta Volkan Şen'in tozluğunun yırtıldığı, tekmeliği geçen darbenin Volkan Şen'in bacağında iz bıraktığı görülüyor.







4 haftada 5. penaltı

Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında kazandığı penaltıyla son 4 haftada 5 kez beyaz noktaya gitti. Ligde 31 maç sonra 18. haftadaki Eskişehirspor maçında penaltı kazanan Fenerbahçe, daha sonra oynadığı Çaykur Rizespor (2), Antalyaspor ve Kasımpaşa maçlarında da penaltı atışları elde etti. Sarı-lacivertliler, son 4 lig maçında da penaltı attı ve bunları gole çevirdi.



Hasan Ali cezalı

Fenerbahçe'nin sol beki Hasan Ali Kaldırım, Kasımpaşa karşısında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Bu sezon 4. kez sarı kart gören Hasan Ali, cezası nedeniyle gelecek hafta Bursaspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak. Kasımpaşa'da ise Adem Büyük gördüğü sarı kartla cezalı oldu.



Duygu patlaması yaşadım

Fenerbahçeli Diego Ribas, 12 hafta sonra golle buluşurken, bu sezon ligde 2. kez topu ağlarla buluşturdu. Diego, attığı golden sonra attığı tekmeyle köşe bayrağını kırdı. Diego bu hareketi nedeniyle sarı kart görürken, kırılan köşe bayrağının yerine yenisi dikildi. Maçı “Böyle oynarsak işlerimiz kolaylaşacaktır. Saha içindeki agresif görüntümüz ve yaptığımız hareketler işimizi kolaylaştırdı” diyen Diego, attığı gol sonrası köşe bayrağını tekmelemesini “Gol sonrasında büyük bir duygu patlaması yaşadım. O golden birkaç dakika önce bir pozisyonu değerlendirememiştim” sözleriyle açıklık getirdi.



Pereira'ya RVP tepkisi Taraf desteği inanılmazdı

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçın 73. dakikasındaki oyuncu değişikliği taraftarı çileden çıkardı. Sahada 10 kişi mücadele eden Kasımpaşa karşısında maçı 2-0 önde götürürken teknik direktör Vitor Pereira 3 oyuncu değişikliğini aynı anda kullanmayı tercih etti. Ancak bu değişikliklerden biri taraftarı kızdırdı. Robin van Persie'nin oyundan çıkmasına kızgınlıklarını önce ıslıklarla belli eden Fenerbahçe taraftarı, sonrasında da Hollandalı golcü lehine tezahürat yaptı. Taraftarın desteğine alkışla karşılık veren van Persie, Fernandao ile tokalaştığı esnada Pereira da kendisini alkışladı. Ancak van Persie Pereira'nın yanına uğramadan kulübeye arkadaşlarının yanına gitmeyi tercih etti. Taraftarlarla ilgili konuşan van Persie, “Destekleri inanılmazdı. Oyundan alındığım dakikalarda fazlasıyla hissettim ama sahadayken daha iyi hissettim. Onların desteğiyle sahadayken daha çok şey yapma isteği duyuyorum içimde. Gol attığım için mutluyum. Şanslı da bir penaltı oldu top direğin içine çarptı ama güzel gol oldu” dedi.



Volkan Şen'i uyardı

Maçın 27. dakikasında bir pozisyondan sonra Vitor Pereira, Volkan Şen'i uyardı. Volkan kendisine atılan pası alamayınca, Pereira oyuncusuna kızdı. Volkan da teknik direktörüne iki ellerine yana açarak karşılık verdi. Daha sonra maçın durduğu bir anda oyuncusunu yanına çağıran Pereira, Volkan'a uyarılarda bulundu. Portekizli teknik adam daha sonra Volkan'ı alkışlayarak motive etti.



Kadlec ön libero oynadı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kasımpaşa maçında orta sahada yaptığı değişiklikle sürprize imza attı. Josef ve Mehmet Topal'ın sarı kart cezalısı olmaları üzerine Portekizli teknik adam, defansın önünde Kadlec'e görev verdi. Savunmada ve sol bekte görev yapan Çek oyuncu ilk kez ön liberoda forma giydi. Bu bölgede Mehmet Topuz, Meireles ve Alper'in yerine Kadlec'i tercih etmesi dikkati çekti.



Gökhan'dan örnek davranış

F.Bahçeli Gökhan Gönül, maçın 54. dakikasında örnek bir davranışa imza attı. Hakem Bülent Yıldırım bir pozisyonda Fenerbahçe lehine aut kararı verince, Gökhan topun takım arkadaşı Kjaer'den çıktığını hakeme söyledi. Hakem Yıldırım, Gökhan'ın uyarısıyla kararını değiştirerek korner kararı verdi.



#F.Bahçe
#maç
#galibiyet
8 yıl önce