|

Kadın motorcular pembe balonlarla yollarda

Dünyada her yıl yapılan "Dünya Kadınlar Sürüş Günü" etkinliği Türkiye'de ilk kez İzmirli kadın motosikletçiler tarafından kutlandı. İzmir Motosiklet Derneği üyeleri Bostanlı'da toplanarak motosikletlerine pembe balonlar taktı.

Yeni Şafak
16:19 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:24 - 2/05/2015 Cumartesi
IHA

İzmir Motosiklet Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Topçu, "Yollarda motosikletlerin olduğunun farkındalığını göstermek amacıyla birçok çalışmalarımız var. Bunlardan bir tanesi de dünyada kutlanan Dünya Kadınlar Sürüş Günü etkinliğini Türkiye'ye taşımak istedik. Bugün bu etkinliği başlatıyoruz her sene artarak bütün Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Amacımız trafikte motosikletlerin de olduğunu ve kadın sürücülerin de bulunduğuna dikkat çekmek istiyoruz” dedi.



Trafikte sürekli sıkıştırıldıklarını belirten dernek yönetim kurulu üyesi Fatoş Yılmaz, Dünya Kadınlar Sürüş Günü tüm dünyada kutlanıyor. Türkiye'de de biz İzmir'de gerçekleştiriyoruz. 2007 yılından bu yana dünyada kutlanıyor ilk defa biz yapıyoruz” diye konuştu.



Çocukluğundan beri motosikletleri çok sevdiğini söyleyen modelist Uhra Küçükaydın ise, “Eşime motosiklet aldırdım, şimdi o benden daha çok tutkun oldu. Ama tehlikeli olduğu için kızımın kullanmasını istemem. Arabada kullanıyorum ama şu an daha iyi anlıyorum ki hiç dikkat etmiyormuşum motorluları” dedi.


Trafikte kadın sürücülerin olduğuna dikkat çekmek isteyen motosikletli kadınlar Bostanlı'dan İnciraltı'na hareket etti.



#kadın motorcular
#Dünya Kadınlar Sürüş Günü
#İzmir Motosiklet Derneği
9 yıl önce