|

Kahramanım Hz.Muhammed

Sarı-kırmızılıların yıldız ismi Belhanda, kulübün resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'ne önemli açıklamalar yaptı. Faslı futbolcu, hayattaki kahramanının Hazreti Muhammed (SAV) olduğunu söyledi. 27 yaşındaki oyuncu, sahada mücadeleci bir yapıya sahip olduklarını belirterek, “Önemli olan, herkesin sahada birbiri için mücadele etmesi. Beraber oynadıkça çok daha iyi olacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2017 الخميس
Güncelleme: 03:44 - 31/08/2017 الخميس
Yeni Şafak
Sarı-kırmızılıların yıldız ismi Belhanda
Sarı-kırmızılıların yıldız ismi Belhanda
Sarı-kırmızılıların Ukrayna’nın Dinamo Kiev ekibinden kadrosuna kattığı Faslı futbolcu Younes Belhanda, Galatasaray Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Dinamı Kiev yardımcı antrenörü Jean-Cristophe Gleyze’nin kariyerindeki yerinin çok büyük olduğunu belirten Belhanda, “Benim için antrenörden fazlasıydı. Gleyze, 7 yaşından itibaren antrenörüm oldu. Gelişimimde çok büyük payı vardır. Önce libero olarak başlattı beni ama çok tekniktim. Bendeki tekniğin farkına vardı ve beni daha sonra öne attı. Önce 5 numara oynadım, sonra 6, ardından 10 numara oldum. Montpellier'e geçtikten sonra ise tam anlamıyla bir 10 numara olarak oynamaya başladım” şeklinde konuştu. Hayattaki kahramanı sorulan Faslı futbolcu, “Kahramanım Hazreti Muhammed (SAV)” cevabını verdi. Faslı futbolcu oğluna da Muhammed ismini vermişti.

DÜŞÜNMEDEN KABUL ETTİM

Montpellier’de oynadığı dönemde kulübün başkanı Louis Nicollin’in, “Bir ayağında iki Nasri, diğerinde üç Ben Arfa var” sözünün hatırlatılması üzerine başarılı futbolcu, “Başkan beni çok seviyordu. Mükemmel bir sezon geçiriyordum. Benim dışımda diğer takımlardaki 10 numaralar konuşuluyordu. O yüzden başkan çıkıp, böyle bir söz söylemişti” diye konuştu. Türkiye’den daha öncede teklif aldığını söyleyen Faslı futbolcu, “Türkiye’den teklif almak benim için çok yeni değil. Daha önce de teklif almıştım. Türkiye bilinen bir futbol ülkesi. Galatasaray’da Avrupa’nın güçlü ekiplerinden, devamlı şampiyon olan bir takım. Her dönem çok büyük oyuncular yer aldı Galatasaray’da. Ne zaman o teklif Galatasaray’dan geldi, hiç düşünmeden kabul ettim” ifadelerini kullandı

ÜZERİMDE BASKI HİSSETMEM

Üzerinde baskı hissedip, hissetmediğinin sorulması üzerine Belhanda, “Doğrusu, taraftar ve basın ya da diğer unsurlar üzerimde baskı oluşturamaz. En azından ben dış etkenlerin baskısını hissetmem. 'Daha iyi oynamalıyım' diye ben kendi üzerimde baskı oluştururum” diye cevap verdi. Takım hakkındaki düşüncelerini de açıklayan 27 yaşındaki futbolcu, “Yeni bir takım kurulduğu zaman mutlaka zorluklar olur ama benim şu an takımımızda gördüğüm mücadeleci ruha sahip bir ekip olduğu. Evet, yeni oyunculardan kurulu bir takım ama yeni olmasına rağmen mücadele eden bir takım. Taktik olarak bazı eksiklerimiz şu an için var. Ama taktik anlayış zamanla, beraber oynadıkça daha iyi olacaktır. Bence önemli olan, sahadaki herkesin birbiri için mücadele etmesi. Buna sahip olmak çok önemli” dedi.


KARATEDEN GOL SEVİNCİNE

Gol attıktan sonra yaptığı sevincin bir anlamı olup, olmamasının sorulması üzerine yıldız futbolcu, şöyle cevap verdi: “Küçükken arkadaşlarımla karate yapardık. Jackie Chan ve Bruce Lee gibi karakterlere özenirdik ve onların yaptıkları haraketleri yapmaya çalışırdık. Git gide daha zor hareketler yaptık. Arkadaşlarım ‘Gol attıktan sonra da yapabilirsin’ demişlerdi. Marsilya’ya karşı 2009 yılında bir gol atmıştım, o golün ardından ilk kez yapmıştım” şeklinde konuştu.

  • Asamoah bitti, bitiyor
  • G.Saray'ın, transferini bitirmeye çalıştığı Juventus'un Ganalı oyuncusu Kwadwo Asamoah konusunda yeni gelişmeler yaşanıyor. Asamoah'ın menajeri Federico Pastorello, “Asamoah, G.Saray'a gitmek istiyor. Juventus yerine alternatif bulamadığı için süreç uzadı. Atalanta'nın Spinazzola'yı bırakması bekleniyor" dedi. İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio ise G.Saray'ın, Juventus'a 28 yaşındaki orta saha oyuncusu için yaptığı 4 milyon Euro'luk teklifi bonuslarla 6 milyon Euro'ya çıkartırken, Asamoah'ın da 4 yıllık sözleşmeye “Evet” dediğini öne sürdü.

Carole İspanya'ya, Cavanda Belçika'ya

Galatasaray Lionel Carole ile yollarını ayırıyor. Forma bulmakta zorlanan Fransız oyuncu Sevilla'ya kiralanıyor. Sarı-kırmızılılar, Fransız sol bek oyuncusunun kiralanması konusunda Sevilla ile prensip anlaşması yaptı. Galatasaray bu sezon Sevilla'dan Brezilyalı sağ bek Mariano'yu kadrosuna katmıştı. Teknik direktör Igor Tudor'un kadroda düşünmediği diğer bir isim olan Angola asıllı Balçikalı futbolcu Luis Cavanda ise Belçika'nın Standard Liege kulübüne kiralık gönderilmesi konusunda büyük oranda anlaşma sağlandı.

Denayer G.Saray'da

Galatasaray, Manchester City'den Jason Denayer'i 1 yıllığına kiraladı. Sarı-kırmızılı yönetim, Belçikalı oyuncu için İngiliz kulübüyle anlaşmaya vardı. G.Saray'da 2015-16 sezonunda kiralık olarak forma giyen 22 yaşındaki futbolcu, dün gece İstanbul'a geldi. Denayer'in bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. Belçikalı stoper, Manchester City’nin kendisini takasta kullanma önerisini reddetmiş ve geçtiğimiz günlerde

G.Saray'da forma giymek isteğini belirtmişti. Denayer ile daha önce anlaşmaya varan Galatasaray yönetimi ise İngiliz kulübünden gelecek yanıtı bekliyordu. Manchester City'nin kiralık teklifine olumlu yanıt vermesi sonucu transfer gerçekleşti. Geçen sezon, transfer döneminin son saatlerine kadar havalimanında G.Saray'a transferini bekleyen Denayer, 1 yıl gecikmeli olsa da hedefine ulaştı.

#Galatasaray
#Belhanda
#Denayer
٪d سنوات قبل