|

'Kalbinden rahatsız olan Kırkpınar'a gelmesin'

24-26 Temmuz Edirne'de yapılacak olan 654.Tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri öncesi nefesler tutuldu. Türkiye Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Koordinatörü Metin Başdemir bu yıl seri başı sistemine geri dönüldüğünü, bunun Kırkpınar'da da uygulanacağını söyledi.

Yeni Şafak
14:51 - 11/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 15:22 - 11/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Sarayiçi'ndeki organizasyona yaklaşık 2000 sporcunun katılmasını beklediklerini belirten Başdemir, 14 boyda yapılacak müsabakaların fair-play çerçevesinde geçmesini temenni ettiklerini, bütün boylarda çok zorlu ve çekişmeli müsabakaların yaşanacağını söyledi. Özellikle son yıllarda başpehlivanlar arasındaki mesafenin iyice kapandığını ifade eden Başdemir güreş severleri kora kor müsabakaların beklediğini ifade etti.



Başdemir bu yıl seri başı sistemine geri döndüklerini de açıkladı. Önceki yıllarda pehlivan arasındaki A-B torbası ayrımı geçen sezon kaldırılmış, Kırkpınar'da ilk dörde giren sporcular hariç tüm başpehlivanlar aynı torbaya koyulmuştu. Bu da sezon boyunca beraberinde ilginç eşleşmeleri getirmişti. Bu yılsa çeyrek finale kadar seri başı uygulaması olacak, son sekizden sonra herkes birbiriyle eşleşebilecek. Metin Başdemir bu uygulamanın güreş severlerden de destek gördüğünü belirtirken "Çok heyecanlı müsabakalar bizi bekliyor. Kalbinden rahatsız olan güreş severlerin Edirne'ye gelmemesini tavsiye ediyorum" diye konuştu.



Seri başı sistemi olacak

Fatih Atlı, Recep Kara, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Mehmet Yeşil Yeşil'in rakiplerine göre bir adım önde olduğunu ama Kırkpınar'ın sürprizlere açık olduğunu ifade eden Metin Başdemir, Ali Gürbüz'ünse cezası Şubat 2016'da bittiği için ancak önümüzdeki yıl müsabakalara katılacağını söyledi.


Başdemir, 40 yaş üstü faal 18 başpehlivanlarının olduğunu ancak bunlardan sadece geçen yıl son 16'ya kalanlarla kariyerinde Kırkpınar altın kemeri bulunanların Edirne'de güreşebileceğini söyledi.



Bu yılki müsabakalarda 10 cazgır, 90 meydan ve kule hakeminin görev alırken yaklaşık 2 ton zeytinyağı kullanılacak. Seyirci patlaması da beklediklerini söyleyen Metin Başdemir, Edirne'de kol bağlayacak tüm pehlivanlara, görev yapacak hakemlere ve cazgırlara başarılar diledi.


#Kırkpınar Yağlı Güreşleri
#Metin Başdemir
#Ali Gürbüz
#Fatih Atlı
#Recep Kara
#İsmail Balaban
#Orhan Okulu
#Mehmet Yeşil Yeşil
9 yıl önce