|

Karabağ tarih yazıyor

Azerbaycan temsilcisi Karabağ, ilk kez mücadele ettiği Şampiyonlar Ligi'nde, İspanyol devi Atletico Madrid'le evinde yaptığı karşılaşmanın ardından deplasmanda da berabere kalarak tarih yazdı. Kulüp Başkanı Tahir Gozel, "Üçüncülük için şanslıyız, belki ikinci bile olabiliriz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:23 - 2/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Azerbaycan temsilcisi Karabağ, tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazmaya devam ediyor.
​Azerbaycan temsilcisi Karabağ, tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazmaya devam ediyor.

Azerbaycan temsilcisi Karabağ, tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazmaya devam ediyor. Gruptaki 3. maçında İspanyol devi Atletico Madrid'le kendi sahasında golsüz berabere kalan Karabağ, 4. karşılaşmasında ise önceki gün yine Atletico Madrid'le bu kez deplasmanda 1-1 berabere kalarak ikinci puanını hanesine yazdırırken, Devler Ligi'ndeki ilk deplasman puanını da kazanmış oldu. Azerbaycan ekibinin başkanı Tahir Gozel, gruptaki durumlarına ilişkin yaptığı açıklamada iddialı ifadeler kullandı. Gozel, "Ölüm grubunda bulunuyoruz. Ancak, geldiğimiz nokta itibariyle şu an için üçüncülük adına şanslıyız. Belki bir ihtimal ikinci bile olabiliriz" dedi. Oyuncularını tebrik ettiğini belirten Gozel, "Hepsi, Şampiyonlar Ligi'nin ne anlama geldiğini bilerek ellerinden geleni yapıyor. Kazanılan puanlar sadece takımımız için değil, ülkemiz açısından da son derece önemli. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.


AZERBAYCAN BASINININ ORTAK GÖRÜŞÜ : TARİHİ ZAFER

Karabağ'ın tarihi başarısı Azerbaycan basınında da geniş yankı buldu. Manşetini karşılaşmaya ayıran 'apasport.az' internet sitesinde, Karabağ'ın bu sonuçla gruptan çıkması için bir şans oluştuğu belirtildi. "Karabağ'dan tarihi sonuç" başlığını kullanan 'qafqazinfo.az' internet sitesinde, UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında mücadele eden ilk Azerbaycan takımı Karabağ'ın deplasmanda ilk puanını aldığı kaydedildi. Atletico Madrid-Karabağ karşılaşmasını, “Karabağ, İspanya'da tarih yazdı” başlığıyla haberleştiren Yeni Müsavat gazetesinin internet sitesinde, "Deplasmanda atılan gol, Karabağ için zaferle eş değer” denildi. Azerbaycan'ın 'fanat.az' internet sitesi de, "Karabağ'dan tarihi zafer" başlığını attı. Atletico Madrid karşısında alınan beraberlik, Azerbaycanlı futbolseverlerin sosyal medyada en fazla konuştuğu konu oldu. Bu arada gruptaki diğer maçta İtalyan ekibi Roma, evinde İngiltere'nin Chelsea takımını 3-0 yendi.

#Azerbaycan
#Karabağ
#Şampiyonlar Ligi
6 yıl önce