|

Karatede tarih yazdık

Rabia Küsmüş, Gizem Şahin ve Dilara Bozan'dan oluşan Kadın Kata Milli Takımı, Almanya'yı 5-0 yenerek tarihinde ilk kez şampiyon olurken, Erkek Kumite Milli Takımı da Fransa'yı 3-2 devirip 5 yıl sonra kürsünün en üst basamağında yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:54 - 22/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda Türkiyenin altın madalya özlemi takım yarışlarında son buldu. Önceki gün 6 finalden de gümüş madalya ile yetinen Türkiye, son günü ise 2 altın madalya birden kazandı. İlk altın Kadın Kata Milli Takımı'ndan geldi. Finalde Almanya'yla karşılaşan Gizem Şahin, Rabia Küsmüş ve Dilara Bozan'dan oluşan ay-yıldızlı ekip, son dünya şampiyonunu 5-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Türkiye, bu kategoride tarihinde ilk kez altın madalya kazanmayı başardı.



ERKEKLER FRANSA'YI DEVİRDİ


Erkek Kumite Milli Takımı ise finalde Fransa'yı 3-2 yenerek altına ulaştı. Geçen yıl finalde Azerbaycan'a yenilerek gümüş madalyada kalan ay yıldızlılar, 2012 Dünya Şampiyonası finalinde yenildiği Fransa karşısında Enes Erkan, Yaser Şahintekin, Serkan Yağcı, Rıdvan Kaptan ve Gökhan Gündüz beşiyle mücadele etti. Enes Erkan, Rıdvan Kaptan ve Gökhan Gündüz rakiplerini yenince Türkiye, 3-2 galip ayrıldı. Ay-yıldızlılarda Yaser Şahintekin ve Serkan Yağcı ise rakiplerine mağlup oldu. Avrupa Şampiyonu olan Erkek Kumite Milli Takımı, böylece 5 yıl aradan sonra bir kez daha Avrupa'nın zirvesine çıktı. Fransa'ya 4-1 yenilen Erkek Kata Takımı ise 5. oldu.



GENEL KLASMANDA 2. OLDUK


Türkiye turnuvayı 2 altın, 6 gümüş ve 3 bronz madalya ile kapatırken, genel klasmanda İspanya'nın ardından ikinci sırada yer aldı. Türkiye aynı zamanda 11 madalyayla şampiyonada en çok madalya alan ülke oldu. İspanya'nın 3 altın ve 6 bronzla ilk sırayı alırken, 2 altın, 3 gümüş ve 4 bronz kazanan Fransa ise üçüncü oldu.



Finallere ilgi büyüktü


Organizasyonun son gününde gerçekleştirilen final müsabakalarına ilgi oldukça yüksekti. Dünya ve Avrupa Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos, Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan ile Fransa Karate Federasyonu Başkanı Francis Didier'in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak da finalleri izledi.



En başarılı ülkeyiz


Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Kadın Kata Takımımız'ın kazandığı tarihi başarı sonrası yaptığı açıklamada, şampiyonanın en başarılı ülkesi olduğumuzu vurguladı. Delihasan, "Daha önce yurt dışında İstiklal Marşı'mızı defalarca dinlettik. Cumartesi günü 6 final oynadık hiçbirinde altın kazanamadık. Bunda hakemlerin de hatası vardı" diye konuştu.








#karate
#şampiyona
#Rabia Küsmüş
#Gizem Şahin
9 yıl önce
default-profile-img