|

Kardeş payı

Lig’in 5. haftasında Fatih Terim Stadı’nda kapışan Başakşehir ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı. Burak Yılmaz’ın iki golüne Başakşehir Emre ve Mevlüt’le karşılık verince iki takım da 1’er puana razı oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:29 - 18/09/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Kardeş payı
​Kardeş payı

Başakşehir ile Trabzonspor arasındaki haftanın maçında kazanan çıkmadı. Bordo-mavililer, biri penaltıdan olmak üzere yıldız oyuncusu Burak Yılmaz ile iki kez öne geçerken, ev sahibi ekip ise Emre Belözoğlu (pen) ve Mevlüt Erdinç'le karşılık verdi. Trabzonspor, puanını 8 yaparken, Başakşehir 10 puana yükseldi.

Trabzonspor, kendisi gibi zirve hesapları yapan Medipol Başakşehir'le deplasmanda yaptığı maçta sahadan 2-2 beraberlikle ayrılarak son derece önemli bir 2 puandan oldu. Bordo-mavililer, Burak Yılmaz'ın golleriyle iki kez öne geçerken, ev sahibi ekibe bareberliği Emre Belözoğlu ve Mevlüt Erdinç getirdi. Bordo-mavililerin, Başakşehir karşısındaki galibiyet hasreti böylece 5 maça yükseldi. Trabzonspor, Başakşehir'i en son 2014-2015 sezonunda 15 Şubat 2015'te kendi sahasında 3-2'lik skorla yenmişti.

HER İKİ TAKIMA BİRER PENALTI

Maça hızlı başlayan Trabzonspor oldu. Bordo-mavililer, 14. dakikada penaltı kazandı. Burak Yılmaz, ceza sahasında kaleci Volkan Babacan'dan sıyrılmak isterken yerde kalınca hakem Halis Özkahya penaltı verdi. 15. dakikada atışı kullanan Burak, topu ve kaleciyi ters köşelere gönderdi: 0-1. 35. dakikada bu kez ev sahibi ekip penaltı kazandı. Visca'nın vuruşunda topun Mustafa Akbaş'ın eline çarpması üzerine hakem yine beyaz noktayı gösterdi. 36'da penaltı için topun başına geçen Emre Belözoğlu, skoru eşitledi: 1-1.


SON NOKTA EV SAHİBİNDEN

49'da Visca'nın hatalı geri pasında araya giren Burak Yılmaz sol kanattan ceza sahasına girerek yerden yaptığı vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-2. 61'de ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın çaprazdan vuruşu üst direkten oyun alanına döndü. 79, dakikada Visca'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mevlüt Erdinç yerden vurarak fileleri buldu: 2-2. 90'da soldan kullanılan kornerde Emre Belözoğlu ortasını uzak direğe yaptı. Epureanu'nun vuruşu direkten oyun alanına döndü ve maç 2-2 bitti.

Burak Yılmaz'dan gollere devam

Trabzonspor'da sakatlığının nüksetmesi nedeniyle dünkü Başakşehir maçında sahada yer alıp almayacağı belirsizliğini koruyan Burak Yılmaz, uygulanan yoğun tedaviye olumlu sonuç verince takımını yalnız bırakmadı ve sahaya çıktığı maçta 2 gol attı. Ligde görev aldığı Atiker Konyaspor maçında 2, Fenerbahçe derbisinde 1 gol atan Burak Yılmaz dün de ağları havalandırma başarısı gösterdi. Deneyimli oyuncu, sezonun ilk haftasındaki Atiker Konyaspor maçının ardından yine bir karşılaşmada 2 kez ağları havalandırdı. Burak'ın gol sayısı 5'e çıktı.



Taraftar yalnız bırakmadı

Toplam 17 bin 300 seyirci kapasiteli statta yaklaşık 9 bin Trabzonspor taraftarı tribünde yer aldı. Bordo-mavili taraftarlar, 90 dakika boyunca yaptıkları tezahüratlarla Trabzonspor'a destek verdi.

Tribünde skandal olay

Maçı Başakşehir tribününde izleyen iki minik Trabzonspor'lu taraftarın üzerindeki bordo-mavili formalar, bir güvenlik görevlisinin isteğiyle zorla çıkartıldı. Minik taraftarlar olayın şokunu yaşarken, bordo-mavililer sosyal medyadan bu olaya büyük tepki gösterdiler.

Yıldız kapışması

Maçın bitiş düdüğüyle iki takım sosyal medyada birbirlerine göndermede bulundu. İlk olarak Başakşehir Kulübü, Twitter hesabından, "Bravo Trabzonspor çok iyi mücadele ettiniz. Berabere kaldınız ama 'Başakşehir' ile berabere kaldınız" mesajını paylaştı. Ardından maç öncesi tanıtımlarda Trabzonspor'dan logosundaki yıldızı rakibine sitemkar bir cevap veren Trabzonspor ise, "3 yıllık tarihinizle saygı kazandınız. Şampiyonluklarla dolu tarihimizde size de yer açacağız lakin bir daha logomuzdaki yıldızı silmeyin" cevabını verdi.


Abdülkadir
formayı kaptı

Trabzonspor'un, geçen hafta G.Birliği maçında ikinci yarıda oyuna giren ve sergilediği futbolla herkesin takdirini kazanan ve 5 yıllık sözleşme imzalatılan Abdülkadir Ömür, dün ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Bu sezon iki maçta sonradan oyuna dahil olan 18 yaşındaki futbolcu, bu kez başlama düdüğüyle birlikte sahada yer aldı ve yine çok başarılı bir performans gösterdi.


Lucescu
, yerli avında

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Başakşehir-Trabzonspor maçında yerli oyuncuları mercek altına aldı. Rumen çalıştırıcının, Trabzonspor'un genç yeteneği Abdülkadir Ömür'ün performansına hayran kaldığı öğrenildi.

Volkan Şen
kadroya girdi

Trabzonspor'un, transfer döneminin son gününde kadrosuna kattığı Volkan Şen, Başakşehir maçının 21 kişilik kadrosunda yer aldı. 30 yaşındaki oyuncu, böylece ilk kez bordo-mavili takımın maç kadrosuna girerken, mücadeleye yedek kulübesinde başladı. Deneyimli oyuncu karşılaşmanın 86. dakikasında oyuna dahil oldu. Hubocan ise geçtiğimiz hafta olduğu gibi yine yedek kaldı.


Durica yerine
Okay Yokuşlu

Trabzonspor'da sakatlıktan yeni çıkan Jan Durica, tam olarak hazır bulunmadığı için dünkü karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Slovak oyuncunun yerine stoper bölgesinde ise Okay Yokuşlu sahaya çıktı. Okay'ın yanında geçen hafta eleştiri oklarının hedefinde olan Mustafa Akbaş yer aldı. Mustafa'nın, penaltıya sebep olması tepki çekti.

Adebayor devam edemedi

Maçın 25. dakikasında Okay Yokuşlu ile çarpışan Medipol Başakşehir’in yıldız ismi Adebayor, oyun alanını sedye ile terk etti. Togolu yıldız, sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından 28 dakikada tekrar oyun alanına döndü. 31. dakikada tekrar kendini yere bırakan yıldız Adebayor oyuna devam edemezken, yerine Mevlüt Erdinç oyuna dahil edildi.

#Burak Yılmaz
#Trabzonspor
#Medipol Başakşehir
#Okay Yokuşlu
7 yıl önce